Sunday, May 6, 2012

Parents and strollers

After such a long time, today we went to KLCC for a stroll. Sebab dah lama tak pergi, tak tau pulak since when dia letak palang kat escalator. Tujuannya tak nak bagi parents with pram using the escalator.

Ok fine, that is completely ok with us. So we proceed to the nearby lift. At the center court there is only 2 lifts as you know, and then semua pun berebut nak naik. Yang muda2 or couples pun sama. Aduh sabar je lah.. Sampaikan pegawai dia siap cakap bagi priority to those yang bawak pram, tp semua buat bodoh je.

So whats the point anyway? Dah jadi inconvenience pulak for parents with strollers. Ada few parents pun merungut benda yang sama. The patrons should be educated to give way for elderlies or parents with kids to use the lift. Jangan lah pentingkan diri sendiri je. Inilah dia rakyat malaysia. There are about 6 escalators nearby. Go crazy!

4 comments:

  1. Setujuuu! Kadg kita nk naik or turun kena tekan 2,2 button. Asal pintu lift buka n ksong naik jer smpi level berapa kita nk pergi.

    ReplyDelete
  2. kannnn! annoying gilaaa. tp i mmg fail nak seret pram kat escalator. hubby je buat sebab i macam takut baby jatuh hahaha

    ReplyDelete
  3. asna: mmg itu lah yg i buat. tak kisah turun ke naik, masuk je asalkan dpt tempat. hmpphh

    ederq: hehe i pun kdg2 biar je hubby buat, dia tere. kikiki

    ReplyDelete
  4. me too. but actually klcc ada "lift tersembunyi" kat tepi kedai at each end of level.

    masa dia pasang palang tu, i ingt wth, klcc takkan ada 2 lift je (the middle yg sesak) tp bila jln2 g MNG, bole nmpk signboard lift tu...

    u may use that one, x da orang naik pon....

    ReplyDelete

Wedding Bells