Wednesday, July 11, 2012

Steriliser on sale- ready stock

“Phlilps Avent electric steam sterliser 3-in-1: RM280. Retail price RM349. Comes with 1X150ml bottle, 1Xsoother and 1Xlid. Qty 1 ready stock”

“Tommee tippee electric sterilizer, Clearance price: RM230 (from rm280) comes with 1x150ml bottle, soother and lid qty: 1 ready stock”

Email me: aziriahhazrin@yahoo.com

Saturday, June 30, 2012

Kakak mya 2 tahun 2 bulan

Lama dah rasanya tak update perkembangan kakak mya ni. Dah 2 tahun 2 bulan dah anak mummy.Awal2 dulu rajin betul catit milestone dia, dah besar camni rasa mcm tak de yg major, except for percakapan and behaviours.

Pasal makan kakak mya takde fussy sgt. Sekarang dah boleh makan pedas2 sikit. Itu yg dia selera, contoh mee kari, mee hoon goreng, nasi lauk. Kdg2 ada time masak bubur pun dia makan bertambah. Susu dia demand sendiri bila nak. Ayat dia camni "mummy, nak susu nanas (panas)" pastu ayat kedua, dia tgk sesiapa yg dekat2 tu "____ buat" Demand pulak siapa nak buat susu dia kannn.

Ayat dia dah boleh susun 5 to 6 words in a sentence. Pelat. Kdg2 bercampur ngan perkataan peghancis. Ayat famous

Nak bandi/ nak baning/ shleep/ nak bubbles/nak kartun
Mummy sit here, come on
Wait for me/ help me
Nak colour
Nak dungkung (dukung) up!!!
Mummy ipad Habish batewi!
Mummy adik nanish
TAK NAK.
Bukan, Mya lah
Tepi! Excuse me!
Mummy wash!
Cepat! Cepat!
(semuanya pun ayat mengarah.. Boss kecik lah kan 😓)

ABC dia dah hafal n recognize. 123 pun, shapes, colors, counting. sekarang ajar dia write ABC sbb dia mmg obses with alphabets, sikit2 hulur pen. Alhamdulillah, cepat tangkap mya ni.😌 pasni ajar alif ba ta pulak. Hehe

Dia plg suka ajuk orang. Kdg2 dia tgk gambar2 pastu dia ajuk gaya n mimik muka org tu. mmg kelaka jd bhn ketawa kitorg kat rumah.

Tidur masih sekali siang pastu malam masyaAllah pukul 12 baru nak tido. Mcmana happy main pun mlm tido mesti nak ngn mummy. Tak kisah bersempit atas katil. I love you baby hehe

Latest weight 13kg, tak byk naik stagnant je. Nak dukung lama2 tak larat.

Haa, satu lagi dia masih lagi breastfeed., sejak adik ema ada lagi suka since susu byk. Mlm2 mesti tandem nursing sebelah menyebelah. Mummy nak terkehel pinggang nak oi.

Dia sayang adik, tak pernah kasar2. Asyik nak diciumnya budak tu, tp satu je dia jealous kalau time nak tido atau cranky dia nmpak mummy pegang adik nnt dia merajuk.

Itu je lah kot, mass update mana yg terlintas kat fikiran mummy. Ni latest gambar mya untuk tatapan aunty2 semua


Monday, June 25, 2012

Sneak peak of girls' clothes from marks and spencer

Size from 1 year - 8 years

Price from rm40 and above, please email me for details :)

More clothes to come

Disney Princess storybook collection - RM40

Hard cover, fully colored and full illustrated.

6 stories including the latest Tangled.

Over 150 pages

Orders: please email aziriahhazrin@yahoo.com

Monday, June 11, 2012

Ceaser kali kedua- my experience

Dear readers,

Dah dua minggu usia anak bongsu saya tu, alhamdulillah setakat ni dia mmg baby yg senang diurus. No jaundice, no colic, tidur je byk, boleh mummy stock susu untuk bekalan bulan puasa ni. Thank you Ya Allah, memudahkan urusan ku :)

pengalaman ceaser kali kedua.

Mentally mmg dah prepare, berdasarkan pengalaman first time yang igt2 lupa tu kan, dah boleh predict apa yg akan berlaku. This time i'm more aware of what is happening and how to describe the situation.

Firstly, masa doctor bius bagi epidural is the happiest la, sbb sakit contraction yg mcm nak gigit palang katil tetiba hilang. Tips: jgn tgk jarum tu. masa cucuk tu tarik nafas dan selawat, sakit sikit tp kejap je. Dia jab 2 kali kat tulang belakang.

Lepas tu mmg takde perasaan dari pinggang ke bwh. Yg lawaknya bila doctor gerak2 kan kaki boleh fikir eh kaki sapa kt bwh tu? Sbb mmg tak rasa apa pun

Bila doc dah selesai kerja semua, nurse akan transfer balik ke katil sorong nk disorongkn balik ke bilik. Masa ni masih under bius, bila nurse bg baby nk breastfeed, mmg kena mintak tlg nurse or hubby nk placing kan baby.

By 5 hours after the surgery (rasanya) baru bius hilang, tapi takde rasa sakit lg sbb baring je kan.

A few observation by me:

Perut masih besar of course, dan ada mcm gelembung dekat pusat bila baring tu. Igt kan angin ke apa, bila tanya doc dia kata " oh itu usus awak" erk! Menakutkan! Sebab rahim dh kosong jd usus tu naik ke atas, nnt dia turun sendiri, jgn risau.

Next: Angin. For me at least, mmg mlm tu rasa perut sakit, tak selesa,semualah. Rupanya byk angin. Lepas kentut je mmg lega habis. So dont worry, lepaskanlah untuk keselesaan.

Nak buang air kecil. Hari kedua dia dah bukak tiub kencing tau. Buat yg tak tau, sblm operation dia ada clip kan tiub kencing so kita tak payah nk bergerak gi toilet utk first day tu. once dia bukak, means u kena start bangun dan gi toilet. Yg ni start ngeri.

First time bgn mmg sakit, sbb u dah baring almost 24 hours tak bergerak. U akan rasa mcm nk pitam masa first time bgn tu. rasa tak cukup nafas pun ye, maybe lmbat sikit oksigen nk smpai ke kepala.. Hehe pandai2 je aku ni. Tips: roll to ur side,guna kekuatan tgn nk bgn, jgn guna muscle perut. Terus duduk dan stabilkan diri dulu. Dan slow 2 bgn, jln kena bongkok sikit. Sakit mmg tak tipu. Nk dok atas toilet bowl tu dan nk kencing pun satu hal. First time kencing mmg pedih sikit. Sbb dia dh clip tiub tuh kan, so lepaskan urine slowly dan berperingkat. But mmg kena kencing, jgn tahan. Once dh kosong akan rasa lega sikit.

Nak batuk/ bersin. Aiyyaaayai, tak dpt bayangkan klau tgh sakit kerongkong time ni kan. Atau selsema. Nak bersin tu menakurkan! Bila tersa nk batuk, minum air panas cepat2. Lega sikit tekak.

Oh, masa first ceaser i ada keloid, yg mcm daging terkeluar sikit dari scar. kali ni doc dah buang keloid tu, n nmpk mcm lg clean scar ni. Tp lg pjg sikit lah scar nya compare tu dulu

So sekarang dah 2 weeks ku rasa almost 60 % heal. Dah boleh jln mcm biasa. Bgn pun ok, Just kdg2 terasa ngilu kat certain part of the wound. I pakai support mcm bengkung but velcro strap which helps to support my tummy/wound and i found it very helpful.

Seminggu lepas bersalin dtg blk jumpa doc, sbb nk bukak patch. Kali ni bagus sbb patch ni water proof so boleh mandi tanpa was2. Masa bukak patch tu mcm ngeri lagi, takut sakit, tp tak pun..rasa kebas je sbb doc spraykan ubat kebas. Itu je. Mmg suspen je

Kalau tanya mana lagi sakit, rasanya kesakitan nya sama je first time n second time. Mmg ceaser lmbat heal dan perlu rehat byk,mkn pun kena jaga also masa kat hospital suami mmg tolong byk, nk handle baby, nk tlg gi toilet.

So thats it, lg 3 minggu nk habis pntang. Tak sabar nk mkn makanan lazat!


May/June orders are here

Your items have arrived!

Stay tune for the tracking numbers, will email you personally.

Meanwhile, i will put up a post for new items on sale. Or if you have any preference can email me for enquiries

Thanks for shopping with me ;)

Monday, June 4, 2012

Ema Malika- born 26th May 2012

Alhamdulillah, setelah genap 40 minggu mengandungkan anak kedua, saya disorongkan ke hospital dan bersalin seorang puteri yang diberi nama Ema Malika binti Mohd Sofyan Arief. Penantian yang agak lama sebab kita dok pikir anak nombor dua sure cepat lagi keluaq kot. Haha.. Sama je ngan kakak dia.


Cara keluar? Pun sama dgn kakak nya, keluar ikut tingkap. Kali ni masalahnya contraction dah kuat sgt tapi baby tak engage dan tak dilate pun. Masuk hospital pukul 5 pagi, pukul 11pagi doctor decide potong. Kadar contraction dah tak selaras dengan bukaan dan mungkin effect old wound

Nak masuk OT tuh kena puasa dulu at least 6 jam, bila kira2 last meal around 2 ptg baru masuk OT. Ceritanya sama mcm bersalinkan mya, dalam 1 hour dah selamat semuanya. Ema besar sikit dari mya, 3.5kg. Tgk dia first time tak tumpah mcm muka Mya.

Ini gambar first day, n gambar hari ni.
Kat bwh tu Mya n Ema first day of life ;)

So far senang nak jaga budak ni, tidur takde masalah, bgn sekali dua mlm nak susu, siang pun lepas susu direct tidur 2,3 jam. Alhamdulillah boleh rest byk mummy dia.

Kakak mya pulak nmpak penyayang ngn adik dia. Kejap2 di peluk, dicium diusap kepala adik. Dia tunggu mummy letak adik baru dia dtg ngendeng, tido kat peha ke manja2. Tp kesian jugak kdg2 dia nk dukung, mana boleh dgn luka tak 100% heal, tak sabar nk dukung dia balik, kdg2 kesian anak mummy ni. :(

Maybe next entry nak share pasal After effect bersalin ceaser. Maybe ada yg curious nk tau mcmmana sakitnya lepas bersalin tu.

Monday, May 21, 2012

June: Boys Polo Shirts

Hi everyone! To those who placed your order with me In late april or May, insyaAllah items sampai sini by 29th May dan i akan start posting to ur doorstep once it arrived.thank you for your patience!

Now, for June promo i have special for your little boys. Take a look at mothercare's polo pique collection below.  Please enquire within
Place your order to aziriahhazrin@yahoo.com

Thanks!
Short Sleeve Blue Pique Polo
Price: RM39
Size 18 months- 8 years

Short Sleeve White Pique Polo
Price: RM39
Size 18 months- 8 years


Short Sleeve Green Pique Polo

Price: RM39

Size 18 months- 8 years

Short Sleeve Striped  Polo



Price: RM55



Size 3 months- 3 years



Short Sleeve Navy England Polo

Price: RM39

Size 3 months- 3 years



Short Sleeve
like father like son shirt

Price: RM39

Size 18 months- 8 years



Short Sleeve Purple Pique Polo

Price: RM39

Size 18 months- 8 years


Short Sleeve Red Pique Polo
Price: RM39
Size 18 months- 8 years


Short Sleeve Orange Pique Polo

Price: RM39

Size 3 months- 3 years




Long Sleeve Navy Stripe Tshirt
Price: RM39

Size 18 months- 8 years

Short Sleeve Jade Pique Polo

Price: RM39

Size 3 months- 3 years



Short Sleeve Red
and navy striped tshirt
Price: RM39

Size 3 months- 3 years




Long Sleeved Grey Chambray Shirt


Price: RM55


Size 7 -8 years



Mums boy shirt
Price: RM39

Size 3 months- 3 years



Footballer in Training Shirt


Price: RM39



Size 3 months- 3 years



Friday, May 18, 2012

Baby and Toddler's apparel - Pre Order


Price RM39

Tshirt Star in the Making




PRICE: RM 35

Animal Fleece and mitts

Snuggly fleece fabric Mitts are "finger safe" - designed to prevent loose threads wrapping around tiny fingers

Boys Animal Fleece Hat and Mitt SetFabric composition: 100% Polyesster






Price: RM39

TShirt Mummy's Little Star

PRICE: RM39

Stripey Bow Tshirt





PRICE: RM 39

Short Sleeve White England T-Shirt

Size: 18 months - 8 years


Let your little one join in with the sporting fun  when wearing  Short Sleeve White England T-Shirt. The fun colourful England design looks great on the crisp white background and navy neck and sleeve hems. Our Short Sleeve White England T-Shirt is 100% cotton, which will be soft on delicate young skin and is fully machine washable, great for cleaning away any sporting mishaps


Price: RM39

My Holiday Tshirt

Price: RM70

Hareem trousers



Roomy and comfortable Hareem design with funky nautical spots

Made from soft viscose fabric

Features a belt tie to keep them comfortably secure all day

Cuffed hem makes them easy to wear

Safe to machine wash




Girls' Ditsy Sunhat

PRICE: RM55


This pretty hat has a floral print all over in lovely pinks and purples. A pink ribbon and 2 little corsages in the same floral print complete the hat. The generous all round peak gives good protection from the sun for your little one's neck and face.

Email me !

 

aziriahhazrin@yahoo.com




 

Sunday, May 6, 2012

Parents and strollers

After such a long time, today we went to KLCC for a stroll. Sebab dah lama tak pergi, tak tau pulak since when dia letak palang kat escalator. Tujuannya tak nak bagi parents with pram using the escalator.

Ok fine, that is completely ok with us. So we proceed to the nearby lift. At the center court there is only 2 lifts as you know, and then semua pun berebut nak naik. Yang muda2 or couples pun sama. Aduh sabar je lah.. Sampaikan pegawai dia siap cakap bagi priority to those yang bawak pram, tp semua buat bodoh je.

So whats the point anyway? Dah jadi inconvenience pulak for parents with strollers. Ada few parents pun merungut benda yang sama. The patrons should be educated to give way for elderlies or parents with kids to use the lift. Jangan lah pentingkan diri sendiri je. Inilah dia rakyat malaysia. There are about 6 escalators nearby. Go crazy!

Tuesday, May 1, 2012

Baby K girls collection

Baby K Girls Short Sleeve Panther Print Tie Front T-Shirt

Price: RM75

Size: 3 months to 5 years

If you're looking for something fresh and funky, this Baby K Short Sleeve Panther Print Tie Front T-Shirt is ideal for your little girl

 


Features and benefits for Baby K Girls Short Sleeve Panther Print Tie Front T-Shirt

Pink panther print t-shirt with tie front

Cotton rich fabric to provide comfort to your little girl

Fabric composition: 95% Cotton, 5% Elastane




Care Instructions: Machine Washable


Floral print playsuit with bow detail.

Size: 3 months - 4 years

Price: RM135

Features and benefits for Baby K Floral Print Playsuit

Elasticated waistband for easy dressing and comfort

All over floral print

Pink panther print t-shirt with tie front

Price: RM85

Size: 3 months to 5 years 


Cotton rich fabric to provide comfort to your little girl

Machine washable









Monday, April 30, 2012

Baby K collection for Boys






Grey and Turqoise cardigan

Great for every occasion

Grey knitted v-neck cardigan with blue stripes and Baby K 1950's style badge

Layering piece

Angora mix

Sizes: 3-6m, 6-9m, 9-12m, 12-18m, 18-24m, 2-3y, 3-4y, 4-5y

55% cotton, 30% rayon, 15% angora


Short Sleeve Turquoise, Pink and Grey Stripe Polo

1950's style light polo top with Baby K embroidered badge

Cute and fun for playtime

Sizes: 3-6m, 6-9m, 9-12m, 12-18m, 18-24m, 2-3y, 3-4y, 4-5y


Fish Print Polo Shirt

Polo neck for easy dressing and fun print

Sizes: 3-6m, 6-9m, 9-12m, 12-18m, 18-24m, 2-3y, 3-4y, 4-5y

100% cotton



Short Sleeve Shoes Tee

Short-sleeved t-shirt with printed motif on the front

Popper neck opening on smaller sizes

Cute and fun for playtime

Long Sleeve Check Shirt With Tee

Trendy with jeans for a complete Baby K outfit

Sizes: 3-6m, 6-9m, 9-12m, 12-18m, 18-24m, 2-3y, 3-4y, 4-5y

100% Cotton



Dark Wash Turn Up Jean

Turn up jean with branded Baby K buttons and studs

Can be dressed up or down

Sizes: 3-6m, 6-9m, 9-12m, 12-18m, 18-24m, 2-3y, 3-4y, 4-5y



Guitar Pyjamas

Be the coolest kid at the sleepover

Brushed cotton top

Sizes: 3-6m, 6-9m, 9-12m, 12-18m, 18-24m, 2-3y, 3-4y, 4-5y


Light Polo top with Baby K embroidery

Cute and fun for playtime

Sizes: 3-6m, 6-9m, 9-12m, 12-18m, 18-24m, 2-3y, 3-4y

100% Cotton



Sunday, April 29, 2012

Philips AVENT Essentials Set RM500

Only in May
Limited to 1st 5 customers
Please email aziriahhazrin@yahoo.com

Includes:
Microwave Steriliser
2 x 125ml bottles
4 x 260ml bottles
Manual Breast Pump with Via Cups
Thermabag
2 x Medium Flow Teats
Milk Powder Dispenser
Bottle & Teat Brush
Tongs & Measuring Jug

A great value selection of Philips AVENT products providing all the essentials to bottle feed baby safely. Features a microwave steriliser, bottles, breast pump and other nursing accessories.

As your baby feeds, the unique skirt on the AVENT Teat flexes to allow air into the bottle instead of your baby's tummy. As with breastfeeding, your baby controls the milk flow.