Tuesday, September 20, 2011

Trip to sabah- day 3

Day 3 and final day

Pagi2 lagi dah Gerak gi Lok Kawi wildlife park. Rated top 5 must go place in KK by trip advisor. About 30mins drive from our hotel

Punyalah awal smpai, tak bukak lagi pun haa


But the place is quite huge, clean and well maintain, i guess its new.

Berpandukan map given, we plan our journey
Starts with this guy




Elephants are among my daughter's fav animal, since we brought her to kuala gandah pahang few months back, she touched the elephant,ride on its back. Eversince, klau nmpk on books or tv, excited.













Daddy lets go see the tiger.. Aummm












Orangutan- one thing funny/gross is, i saw this orangutan membuang dan sisa2 buangan nya jatuh dlm air ni. Dgn pantas ada ikan2 berebut makan. So euwww.. Pastu orangutan ni sibuk nk tampar ikan tu.



Can you do this human?








Kuda padi- jinak.. Mya siap dpt pat



Overall i rate this place 3.5 out of 5 stars. Sbb tak dpt tgk animal show. Huhu

After lok kawi we all singgah pasar filipina. Seperti biasa, untuk shopping ole2. Sangat stuffy reminded me of pasar yg kat terengganu tu, but this one smaller. Oklah byk hasil dpt dirembat.

Time ni mmg dah penat gila. On the way balik dlm flight sempat tido kejap je, sampai rumah baru dpt rehat puas2.

Trip ni walaupun pack dan penat,tp puas hati sbb our itinerary semua success. Next time we plan to cover sandakan n tawau sana.

We'll be back!

5 comments:

  1. thanks for the tips. mmg ada plan to go there. can use yours

    ReplyDelete
  2. teringin nk kesabah jugak. mybe tgu hubby ada course kat sane bleh dpt g kot hehe

    ReplyDelete
  3. Terasa terpanggil nak ke Sabah jugak. Oman pun suka animals. :)

    ReplyDelete
  4. Sha: wild di luaran dalaman ai kucing.. Meowwww

    Emmil: no biggie, sharing is caring ;)

    Asna: boleh beli extra ticket utk i? Hehe

    Nuurill: eh u blum pegi ke? Of all the places u go kan? Haha byk aktiviti babe best!

    ReplyDelete

Wedding Bells