Wednesday, August 17, 2011

Trip to sabah- day uno

Dear readers,

Entri yang dah season, but i promise to post this up here. So here goes.

Last June, we took 5 days off work for a vacation to non other than Kota Kinabalu, land of magnificent...everything! From island to wildlife to seafood. Seriously, tak cukup 3 hari 2 mlm to cover KK saja!

We took AA return flight RM900 for 2 adults and 1 infant. Oklah.. Sbb book lambat.Firefly lg mahal kot.

Alhamdulillah,si kecilku cak tak meragam langsung in the flight. Excited first time naik flight, she slept 3/4 journey. 1/4 sibuk main ngn abang kat blkg. Here's a tip.. For ur own comfort, dun forget to upgrade to priority seat. Beratur depan skali n also dpt seat depan skali with spacious leg room. Pay extra but worth it. ;)

Also, pls request for ur child's seat belt, it will be attach to ur seat belt.

Tuh org lain nye stroller, cik kak kita nampak berminat sekali



'babysitter' paling efisyen sepanjang flight. :p




Okay, she's off to lalaland



Touchdown KK, my fren from uni cik habibah sgt berbaikhati fetch us from airport and send to our hotel. We stayed at novotel in the same building with one borneo mall. Highly recommended! Quite a distance to city..Kena travel by car/taxi to city center but we rent a car.hubby pre book kenari and it was waiting for us at the hotel. I tell you so fuel saving this car, isi rm50 je last for 3 days.including naik turun gunung kinabalu and also pegi island....acah je pegi island naik boat lewww.

Our room











Lepas check in terus shoot ke gunung. Penat2 belakang kira

Jalan nak pi sana quite scary macam cameron highland, skill memandu harus di tahap tertinggi ya puan puan. Mujur juga ada GPS, takde lah sesat mesat.

Kat taman kinabalu, cuaca masa tu sejuk cuz mcm nk hujan





Pemandangan gunung kinabalu tak diselaputi awan. Gorgeous and speechless dibuatnya. It looks so majestic. Tapi of course kami tak naik smpai atas, tp pasti satu hari nanti. Tunggu kami puncak gunung kinabalu!





Mlm tu after mandi rehat bersihkan diri, terus pergi dinner di Gayang seafood direkomen cik habibah. Mmg acara ditunggu2!

Beeps yg baru balik from euro trip beliau.thanks for being such a good host! We owe u!








Selepas: ikan kerapu masak sweet sour. Terbaik n fresh!




30 minit sebelum



Udang masak cili hancur .. Double yumm



Siput tarik namanya ni



Total 3 org mkn dlm 6 jenis masakan dlm rm150.... Crazy kan?? Dah la sedap!

Next day pengembaraan pulau2

9 comments:

  1. Wow!! Bestnya dapat jalan-jalan family holiday.
    I'm looking for one!! :)

    ReplyDelete
  2. last time kami pi KK mkn kat gayang jugak! hihi.

    ReplyDelete
  3. Owh Gayang Seafood mmg HIGHLY recommended ok?Sedap sungguh!!! Ketam mayung dia mmg terbaek lah!

    ReplyDelete
  4. aku pon rancang nk pegi next year. :D

    ReplyDelete
  5. dah ada anak ni mmg priority seat/hot seat mmg patut la kan, tho jourbey kejap tp terasa la penatnye, for comfy ada baby mmg kene byr lebih sket janji ok

    ReplyDelete
  6. Salam.
    rindunya nak balik Sabah makan seafood.
    Harga kat Gayang tu antara yang termurah kat Sabah. Ada satu lagi tempat tapi tak ingat nama plak.

    Zezebel.

    ReplyDelete
  7. Next time....try rasa soft crab.....mantis lobster....mesti korang sukerrr

    ReplyDelete
  8. nurrill: yea.. go holiday! sabah best!

    Fadd: sedap kan? dah la murah, cam tak caya je. huhu

    liyana: alaaa tak rasa ketam la.. harus ni next time

    anies: sila pergi, recommended sgt! lagi2 aktiviti mencabar fizikal dan sukan air

    emil: yes.. yg penting selesa gitew.. sikit je pun topup

    zezebel: oo termurah ke? best le we got the right place

    asna: ai tgk balik pun keco dibuat nya

    zu: fuhh... harus cuba nxt time.. we'll be back!!

    ReplyDelete

Wedding Bells