Wednesday, August 17, 2011

Resipi: Sup pasta (for kids)

Dear readers, (att akak mishawads ;) )

I just want to share recipe favourite meal my daughter, she loves it so much, bertambah2 makan. :) Very easy to prepare, estimate preparation time 20-30mins, for 2-3 servings

Bahan-bahan A
Halia- sebesar ibu jari (potong dua or besar2 so that tak tersuap kat kids)
Kentang- potong dadu
Karotgold eh carrot- potong dadu
Ayam 1 piece
Fishball- potong dadu
Bawang besar- potong dadu
Bawang putih- potong dadu
Brokoli (atau sayuran lain)- potong kecil

Bahan-bahan B
Sesame oil
Olive oil (optional)
Bawang goreng
Secubit garam

Cara memasak
Rebus ayam dalam air untuk dapat stock ayam tu
Masukkan semua bahan2 A
Reneh selama 20 minit lepas tu boleh masukkan bahan-bahan B

Rebus pasta dalam periuk yang lain (asingkan supaya pasta tak kembang sangat/serap sup)

Bila ayam dah masak, keluarkan dan carik2 kan isi taburkan atas sup bersama bawang goreng

Hidang bersama pasta. kalau tak nak pasta, macaroni atau nasi pun boleh.

Senangkan? Selamat mencuba!

1 comment:

  1. yayy!! must try!
    i perasan raisya sgt suka pasta. boleh habes semangkuk pasta okeh. jadik, soup pasta ini adalah a must try!

    thanks azie! :)

    ReplyDelete

Wedding Bells