Wednesday, July 13, 2011

My beach baby at Kuantan

Dear readers,

Little that i imagine my girl is such a fan of the ocean. This is the 2nd time she went to the beach. First time kat PD, tp masa tu kecik lg.

I guess masa kat kuantan tu air surut and there was not much waves going on she kinda enjoyed the walk at the beach and playing in the water.

Arriving at pantai gelora, immediately she wanted to explore.



Dad had to work extra hard to contain this little girl


Okay, dah tukar uniform dgn pantas nya



Oh, here is uncle acad, by the time we went back baru mya nak warm up hehe


And when things get bored in the car, this is what happened


Kat selut ni suka betul dia, excited habis















By the time nak balik, wah kemain marah lg dia tak nak balik. Haha





Menangis kuat2 smpai merah2 muka.



Ok mummy promise u we go next time k. And after kuantan we went to 2 islands and 1 more beach..mmg habis hati princess ni

She is turning 15 months old in a few days. Now dah stage nak cakap, she understands our daily talk but converse in her own language. Yang penting sebutan mummy dah betul dan tepat. Makes me wants to kiss her over and over tiap kali dia cakap mummy.haha over la mummy ni


12 comments:

  1. Mya suka beach ye? Kakal tak suka lah, dia nangis je. Agaknya dia takut nape pool besar sgt. Hehe.

    ReplyDelete
  2. suke beach cam mommy gak kot. kan Mya kan? hihi...

    sgt sweet la Mya pakai swimming suit tu. anT heart sgt2 =D

    ReplyDelete
  3. Aawwww!! Mya lagi terror di lautan drpd abang Oman. Dia sudah jadi takut laut la pulak. Haih!! hihihi..

    Btw, tang Mya dah boring duduk kat tempat kaki dalam kereta tu sama la ngan Oman Azi. Itu tempat favorite dia jugak tiap kali masuk kereta. haha.

    :)

    ReplyDelete
  4. auwwww.. mcm raisya lah suke beach n sand. btw, mya makin lama makin comell sgt! :)

    ReplyDelete
  5. hii anak buah qa pun suke pergi beach.. budak2 mmg suka main air kan..? comel laa mya.. dah besyar daaa...

    ReplyDelete
  6. aaaa..so cute and you making me homesick!too bad we couldn't join you guys balik kampung aku!heh!tere mya, keisha pun belum sampai pantai kat kuantan tu.hihi!

    ReplyDelete
  7. geli hati tgk last pic tu
    mesti Mya sakit hati sgt ...hehe Mya Mya...

    ReplyDelete
  8. Jot: cute dan nakal kombo yg tak dpt dipisahkan

    Fie: haha tkpe,nnt cuba lg bawak dekat2 ngn awek..kakal sure sonok nye.hehe

    Ena: mmg ikut mummy dia suka pantai.naurah suka tak?

    Nuurill: tuh la ada baca ur entry.lawak tul oman ni..penat tau mama siap berejam2. Hhaha

    Sha: tq! Byk akal pun ye juga.. ;)

    Qah: bila due date? Hope everything ok ya

    Sha: ntahnye,sure lg happening ko ada..n mya adalah kawan nye.asyik kwn ngn org tuanje :p

    Nadd: adoi,mmg x pernah tgk dia marah cmtu.smpainbadan gigil2 jerit. Sungguh diva kecik

    ReplyDelete
  9. Comel giler mya dgnswimming suit..nnt swimming dgn anya yer..anya punsuka air..angkat je nangis!!

    ReplyDelete
  10. mya jerit mcm biase tu ke? boleh byg suara dia yg high pitch tu. hahaha.

    i hope imaan suka beach mcm mya gak tp until now kami belum ada masa bebetul bwk dia pi beach. mase 1st time kat bali dulu imaan just too small to understand kot. huhu.

    ReplyDelete
  11. Amy: boleh je..jom jom anya suka air gak eh?geng la ngn mya

    Fad: mmg utilize habes high pitch suara dia tu.hehe bawakla iman lg sekali sure dia pun x nk blik cam mya.huhu

    ReplyDelete

Wedding Bells