Friday, April 22, 2011

Satu Tahun Lah

Dear readers,


13 hb April lepas genaplah setahun umur anakanda sulong kami. Alhamdulillah syukur Ya Allah kerana mengurniakan kami seorang anak yang sihat, sempurna sifat yang menjadi penyeri rumahtangga kami.


Mya masa berumur 2 bulan, tembam betul dia masa ni. hehe





Gambar terbaru semasa parti harijadi Mya weekend lalu








Seronok sgt tgk anak yg membesar depan mata, yang best semua perkembangan dia, dia nak tunjuk kat I dulu. First time meniarap, first time merangkak, first time diri, first time jalan. Excited tau!


Di Usia 1 thn ni Mya nye karenah:


*Suka sgt ajuk apa yang mummy selalu buat contoh kalau jatuhkan barang dia akan ckp "oh-owww" , kalau tgh makan "nyam nyam", kalau sampai kat lift kan ada gema, nnt dia jerit "Aaaaa" sbb nk dengar echo.


*Menari mmg favourite lagi2 lagu kat PHDC, lagu nobody nobody pun fav.


*Ratu jerit kat day care. kalau tak dapat apa dia nak, gegar la day care tu, kata teacher dia


*Plg suka main kejar2 with mummy ngn daddy. tak sah sehari kalau tak main,adoi penat mak, nak.


*dah faham simple instruction like " Give mummy the ball, please, thank you" tp tak tau nape kalau "no" tu mcm tak paham2. lg sebut no lagi dia nak buat.. haiiii laa


*kalau sebut "busuk" she will crinkle her nose, and do that "hmpphh" sound. hehe


*laci2 n kabinet2 kat dapur semua dah ada child lock. ahahhaa now dah tak leh buat busy lagi. corners kat meja pun dah letak child safety. tp itu la yg dia nak cabut kan.


Anak mummy yang nakal dan manja. You'll always be my little girl .. forever. No doubt about that. I love you so much more than words can describe. Moga jadi anak yang solehah dan mendengar kata ye sayang muahhh <3

16 comments:

  1. Kejap je dah beso anak2 kite kan Azie? =) hepi je dpt tgk dia membesar depan mata...

    sori jer Azie x dpt pegi besdat party Mya aritu. ats sbb yg telah dinyatakan di FB T_T akhirnya terpaksa mengalah dgn takdir..huk huk

    apa2 pon Hepi 1 year old dear Mya. bila la lagi gaknye anT dpt kiss pipi gebu kamu tu yer? =D

    ReplyDelete
  2. happy birthday mya cayang.. betul2 anak2 dah besar pun tetap baby di hati kita (^o^)

    ReplyDelete
  3. mya sayang. Happy Birthday!!

    sorry dear, aunty x dapat datang bawak hero aunty tu. heee. anyway, be a good girl okay? love you too!!

    muachh!!

    ReplyDelete
  4. happy birthday Mya sayang. suka jerit² ye boleh join Kakal. hehe

    ReplyDelete
  5. serius sebijik je prangai cm ank bujang kite,
    mendengar je arahan ape2,
    tp bile arahan ttg xboley main itu ini,
    yg tu buat2 xfhm, adehh :p
    mya dah setahun
    dah jd ank dara la ni,
    hehe hepy 1st bday princess :)

    ReplyDelete
  6. HAPPY BIRTHDAY MYA!!!!

    Sorry Raisya xdpt dtg arituh..

    ReplyDelete
  7. happy belated birthday mya darling....<3<3<3!!

    ReplyDelete
  8. Hello Azi!!
    I nak bagi tau Mya sangat comel on her Birthday!! dengan baju rainbow dia yang sangat cantek!! Mommy dia pon! ahaha. I masih teringatkan seluar pink you yg nampak sangat comfy!!! :)

    ReplyDelete
  9. Comelnye Mya...Happy birthday Lil Princess :) Jangan nakal2 ok! :)

    ReplyDelete
  10. mya, happy birthday! muachhssss

    ReplyDelete
  11. Ena: ya betul.kejap je..tapi skrg diorg lain karenah pulak.apa2 pun tetap seronok layan anak kan?naurah sihat? :)

    Wonder buyong: no choice..tetap baby di hati ku.ahaahh..tak niaga kain ke thn ni?

    Reen: tq aunty!! Fahrin jom le kita playdate.boleh tunjuk skill awak jln!

    Fie: mmg le boleh join.kakal suara garau.mya high pitch

    Asna: tq! Pas ni turn awak jd ibu...good luck!

    Na: tq na... Bila nak jumpa mika? :))

    Sha: tq aunty? Mana baju kita yg sama tu?

    Noorjan: aunty tak nak visit mya ke?

    Ida: thanks!! :))

    Ana: tq ana for the wish on behalf of mya

    Nuurill: hehe. Awak nak pinjam ke? Boleh je..tp susah nk match ngn baju la.ada alasan nk beli baju baru.huhu

    Aini: tq' tp mya mmg nakal..ahaha no choice!

    Ederq: tq mama eisya!!

    ReplyDelete
  12. Mya yang sangat comel. Kiss kiss to her.
    Btw I read a book tajuk emotional intelligent kalau tak silap tajuknya & interestingly, according to the book, otak kita mmg somehow tak dpt detect the word NO. Interestingkan ;)

    ReplyDelete
  13. comeynya anak dara akak. hehehe kiss n hug mya utk anor ye

    ReplyDelete

Wedding Bells