Saturday, March 12, 2011

Mya at 11 month

Dear readers,

In the wake of the horrifying tragedy that struck Japan yesterday, let us just pray for those who got affected. i'm so glad my dear friends Dena n Sasao, Fesya, Murni and her little family and Ida n hubby were all safe and sound. You were all in my thoughts!

Anyway, just some update about my little girl. She's turning 11 month tomorrow! 1 month shy from her 1 year old birthday.. :)

* Alhamdulillah, 2 minggu lepas dia dah start jalan. Happy sungguh dapat kaki. Tidor pun lambat selalu kul 11 ke atas baru nak tido. Kalau tak sibuk je makcik ni ke hulu ke hilir. Penat la omak nya

*Suka menari goyang2 badan. Especially if nyanyi lagu twinkle twinkle little star.Dia nyanyi sekali tp bahasa dia la. "Aaaaa Aaaa " hehe And also kalau tgk tv ada lagu apa2 sure dia start goyang2.

*Dah pandai tarik laci2 kat dapur T__T. Kena beli child proof lock or something, takut terapit!

*Dah tak nangis bila hantar kat daycare. Dia rapat ngan sorg teacher ni. Kalau teacher tu yg sambut dia takde la dia meraung.

*Gigi masih kekal 2 batang kat bawah, belum bertambah

*Fav food masih bubur nasi campur, dah tak blend. Biskut pun suka sgt.. currently bagi butter biscuit yg bentuk binatang tu.

*Fav TV show currently Animal Mechanical. Dengar lagu je terus tarik tangan pegi kat TV.

OK, ada 3 video I upload ni. Atas permintaan Ceme. Ceme I know u read this. hehehe.. enjoy this vids!

First video: Mya and Daddy having a good time laughing.

2nd video: Mya terkedek2 jalan

3rd video: Mya menari to twinkle2 little star :) tapi takleh upload pulak.. ahaha next time la

video

video

9 comments:

  1. i xsaba nk tgk nayli besar jgk!!mencabar la newborn ni..huhuhu,lajunye mya jalan mcm dh pro je

    ReplyDelete
  2. yey, dah bole jln yer mya :)
    so comel.

    ReplyDelete
  3. wahhh mya ada kubu lah...kena kepung dgn mummy eh mya??
    comel comel comelll !! tp sorry mya aunty tergelak sikit tgk mya tergolek ke belakang...tp mya ttp comel!!

    ReplyDelete
  4. mya dah berjalan yeah? nanti party dia mesti dia teruja nak kesana sini kan

    ReplyDelete
  5. "butter biscuit yg bentuk binatang". U beli dari Jaya Grocer ke? sebabkan Oman pun sangat-sangat- saaaaangat suka taww!!

    Tapi, kalau boleh nak yang bentuk OWL tu jer. Boleh? i pun x paham.

    Mya yg comel jelita. Happy 11th old. Cepat-cepat berlari biar mommy yang dah slim tu bertambah slim. Tapi Aunty ni je ha yg x slim2 pon. HAHAHAHA.

    ReplyDelete
  6. cepatnye mya jalan...bagos..bagos...=p

    ReplyDelete
  7. hi, just linger around. may i know which daycere u sent ur doughter? am looking for suitable daycare for my baby now..

    ReplyDelete
  8. Diah: Hehe.. trust me they grow so quickly! i love the stage mya is right now. she understands us n trying to make us know that. :)

    Hanie: now dah expert, tp in btwn nk expert tu jatuh2 gak le.biasalah, part of learning tuh. hows hannah doing. miss her!

    nadd: hahaha! gelak smpai jatuh. seb baik tak nangis. dia mmg suka main2 ngn kitorg. now plg suka main kejar2 lepas ada kaki. penat woo.. mcm exercise.. takyah gi gym dah ::)

    Nurul: ye nurul.kat umah ni semua dia dah explore.. kena selalu watch out dia takut bahaya menjelma di mana2. heh

    nuurill: tepat sekali! i beli kat cold storage.. now dia suka je semua biskut but fav is avocado n kismis. nnt oman leh share makan2 ngn mya k!

    sharena: hhehe alhamdulillah.dia ni kecik ringan agaknya nk berjalan tu :)

    azreen:kat BK3 :))

    ReplyDelete
  9. tq dear atas doa. comel sgt mya, dah nak setahun dahh.. happy birthday yea n happy belated birthday to mommy mya (^o^)

    ReplyDelete

Wedding Bells