Monday, January 10, 2011

What's new with Cik Mya Myiesha? *Random*

Hola,

What's new with Cik Mya Myiesha? :)

She is turning 9 month old in 3 days. Yes, I know.. time flies! Sometimes I swear I still can feel the contractions on my uterus, tapi ku berhalusinasi saje. hehe. Up to date she is 8.5kg, not too big or small i guess. Her weight tak naik mendadak these few months, slow and steady je. :)

By random:

*** Finally, masuk tahun baru, gigi dia dah buat first appearance! Quite late compared to her friends, baru sebatang, and mommy dah biasakan dia gosok gigi sendiri. More like she chewed on her toothbrush, than brushing them. Well, she'll get the idea eventually :) Just dont bite mommy too hard k, so far ada several cases yang membuat ku menjerit masa nursing dia. Sabor je la anak mommy ni.

*** She can wave Bye Bye, tapi wave dia skrg terbalik like wave to herself. Motif? Dia garu dahi pun terbalik tau. Instead of using palm of hands, she uses back of her hands.

*** She loves to climb the sofa and then dah boleh bertatih, tapi tgn pegang sofa la. Dulu panjat cabinet TV pastu tgk TV dekat2. Eii.. takut sakit mata dia nnt. Now I moved her playmat at the corner of the room. Sorry little lady!

*** She calls me Mam Maa, and her daddy Pap Paa. Especially kalau I gi dapur, menjerit la dia. I think she has that separation anxiety going on. Even on her walker, she'll chase after me around the house.

*** She is a friendly baby I can say, kalau my friends nak dukung dia OK je, siap lentok lagi. Especially on guys. O_o

*** Baru2 ni ada case rashes around her behind and sikit kat potpot. Maybe sbb hari tu ada mild cirit birit. You wont believe the remedy i used. Minyak masak! Her babysitter suggested letak sikit at the affected area. Dlm masa 2 hari hilang terus! no cream or ubat needed. Pejot ada suggest use Zinc cream, tak sempat beli dah cure. U mommies can try this at home :)

*** Her favourite show remains Mickey Mouse Clubhouse. I think she has fallen in love with Mickey Mouse, kalau ada kat PHDC tu je mesti senyum2 sorg2. So funny I tell you!

*** Her favourite food: Bubur nasi mommy. And also fruits.. mmg champion, berebut2 makan ngn mommy. Alhamdulillah, she has no problem eating.

I love you so much baby! You are the reason i wake up in the morning and want to be a better person. Be a good girl, and make mommy and daddy proud ok. Muahh

11 comments:

  1. happy 9 months Mya. samelah dengan Kakal masuk tahun baru tumbuh gigi. cute kan?

    ReplyDelete
  2. amboi. lentuk habes kt guys ye. manja ye cik mya ni. :)

    ReplyDelete
  3. Betul!!! Kemain lentok lagi Mya dekat amad hari tu tau! =D

    Babe, minyak masak tu, xkesah any type ke? yerla kot kene cap Buruh ke, minyak sayuran ke?.. hihi. I should try it to Oman too. =D

    ReplyDelete
  4. Rindunya kat mya like seriously kak azie...dia sangat baik kot masa kat putrajaya tuh!!!

    ReplyDelete
  5. azie, cik mya kasi hint tu. die mau birthday party theme mickey mouse ;)

    ReplyDelete
  6. Dah pandai lentok2 ye dia. Mesti dapat dpt frm mommy ni :p

    ReplyDelete
  7. oh its so lovely to read beautiful baby stories likes this...

    tak sabar nanti jadi mummy inshaAllah...

    ReplyDelete
  8. mesti comel dh boleh panggil mama, papa..

    sekejap je Mya dh 9months...

    happy for you :)

    ReplyDelete
  9. minyak masak? boleh cuba nie. nurul hari tu siap beli bio oil sbb kulit raina sensitif sgt

    ReplyDelete
  10. Wahh it feels so nice reading this, especially after I meet her in person. She is such a darling.

    Aunty Hannah loves you, Mya! <3

    ReplyDelete
  11. wardah: samalah ye ngn kakal! hi five lah kakal! hehe

    sha: mmg manja, so kalau makan, mommy leh pass kat kawan2. hehe

    nuurill: aah tak kisah cap apa. i pakai seri murni. sekejap je dah hilang! letak sikit je, cam manja2 camtuh :)

    liyana: awww.. thanks dear tlg babysit mya masa mommy sibuk kayak. setakat ni behave lah dia. hopefully forever hehe

    jot: yes!! mickey mouse theme! aunty pejot kena pakai minnie mouse costume ok, hehehhe..

    ziha: lentok2 manja2 tu from mommy la, ai kan ala2 ella. bluwek :p

    my journey: yes, sgt seronok jd mommy, nnt ur experience urself, mcm2 tau. good luck k dear :)

    alena: ur time soon!! i cant wait for that !!

    nurul: doc ckp mya punya kulit pun sensitif, harituh duduk atas rumput dah berbintat. so kena extra care.. raina pun sama kan?

    hannah: mya loves aunty hannah and kak Myiesh too!! we meet again soon ok! <3

    ReplyDelete

Wedding Bells