Friday, August 13, 2010

Mya's first trip to Genting!

Dear readers,


Omigosh.. blog ni sangatlah terabai. Rindu lak time update blog 2 kali seminggu, itu zaman kegemilangan la, time takde baby and takde suami. Now, usah harap nak dapat waktu2 senggang sebegitu. T_T


Anyway, few weeks ago, my little baby went up to Genting for the first time. She had her first merry go round ride too, on a pony! Haha but of course she is too small to enjoy it, mak dia yg seronok lebih. :p Also bawak dia first time tgk wayang citer Salt lagi tau.. tapi mmg tak dapek tgk smpai habis pun, baru sejam dia dah restless, maybe the sound effect and the fact that she needs her beauty sleep makes her cranky in the cinema. OK fine you little diva, next time mommy bawak tgk citer Toy Story 4 ok?


Dah lama tak naik rides, so forgive our over acting- ness.



She needs her sleep every few hours, so kena pitstop, susukan dia and kejap je dia dah tido. Seronok sejuk2 tu kot.

Told you she's a sleepy head. Abaikan adik2 ku yang perasan rawkstar.

Mommy-daughter moment as per Pejot. hehe

I made this as my profile pic in FB since Nuurill claimed i dh kurus. Tee-Hee. The fact is... hanya suamiku yang tahu. mueheehe




Mya ni dia kalau time gelap or kena flash camera, automatic matanya membulat. haha.. mmg selalu gelakkan dia. Selalu experimen tutup bukak lampu dalam bilik. Tak caya tgk gambar2 kat bawah ni.






Si konfius. Jacket from my Sis in law marissa, beli kat Melbourne, finally she can wear it. Dulu besar giler.



Merry go round- yippie!!

13 comments:

  1. comelnya Mya.....=)

    kurus dah tue. tang perot tu pandai2 la sorok hihi..lumrah org dh pernah bersalin =) kecuali org byk duet cam supermodel =p

    ReplyDelete
  2. Selalu kalau bawak Emir pergi theme park, orang yang terlebih excited semestinye ibu dia..Emir macam takde perasaan jer..

    Comel nyer Mya!

    ReplyDelete
  3. waaa... bulatnya mata... suka tgk mya... :D

    ReplyDelete
  4. comelnyeee mya..salam knl ya..selamat berpuasa

    ReplyDelete
  5. alalalla comeynye mata bulat.. hehhe mmg lawak but super cute! cantik jacket dia.. stylo! :D

    ReplyDelete
  6. aallal comeynyer mya heheh semangatnyer pehe dia cam nak gigit2 je la heheheh

    ReplyDelete
  7. wahh..siap bawak 2 org babysitter lg. :)

    ReplyDelete
  8. wah bulatnyeee mata mya masa aunty die dukung..hahaha..nampaknye mak die yg excited lebey2 tu;p

    ReplyDelete
  9. mya dah besar n chomel gilerrr!!
    geramnye mata dia bulat tuh..
    bestnye genting..qah belum pernah pi lagi..
    love Mya's jacket..

    ReplyDelete
  10. sharena... aiyoo.. i nye target mmg nak perut kempis, tapi malas exercise, camno tu. haha..

    zue.. tq dear, kejap je anak2 membesar kan?

    mira.. betul2, parents yg seronok lebih, tak sabar tunggu dia besar nk naik rides sama ngn dia. hehe

    eida.. mata nya tu sensitif ke arah kegelapan. automatik jd besor

    asue.. hi asue, salam kenal. tq for dropping here

    dell.. hahah.. me love her jacket long time. kalau ada size i dah beli dah. hehe

    mys.. anak awak pun gebu2 gak. boleh gang gebus, huhu

    sha.. yaaaa...itulah nasib ada babysitter yg cantik dan vogue (kena tulis, nnt kasi dia semangat sikit nk babysit lg)

    diah.. tak sabar nk bawak budak kecik gi obersea. dah ada masa nnt nk bawak pi thailand. of all the places? :p

    qah.. aaa.. ini dia, Pn qah, azie tunggu je dia dtg time aqiqah mya, hehehe. lain kali pi genting sesama la. mari.

    ReplyDelete
  11. aaaaaaaaaaaa comeyylll!!lg lg tang mata mmbulat.
    hark3 kelakar..

    ReplyDelete
  12. Alololo...comelnya mya..mata bulat!

    ReplyDelete

Wedding Bells