Tuesday, June 8, 2010

Planning for Majlis Aqiqah Mya *Update: Tarikh tukar ke 3rd July*

Dear readers,
*Updates* Tarikh aqiqah ditukar ke 3 July 2010.. sila ambil nota
Oh.. its on Mummy and Daddy's 1st wedding anniversary! Double celebration..! ;)

Hola bonita! Bonjourno ciao bella.. (Dalam Bahasa Melayu: Hello gadis cantik )
Apa yang terjadi dalam seminggu yang lepas? Selain dari drama Zionis ambush kapal konvoi ke Gaza (Allah selamatkan rakyat Palestin dan umat Islam), Lagenda Budak Setan on silver screen (Where was I back then when you guys rave about the novel?), I had my haircut and color (No drastic makeover, just trim and layer :))

And, I'm planning Mya's aqiqah and cukur jambul!

Date and place is 3 July 2010 at my parents house in Seksyen 27, Shah Alam.
Aturcara
10am - Marhaban dan berzanji
11am - Cukur jambul
12am - Lunch

The decoration will be done by, none other than our Puan Amy from Merisik Gallery. I dah bincang2 with her thru email with the color theme and all. Insya-Allah, the theme will be Fuchsia(shocking pink)+Black+White.
What I have in my head is a fun kind of majlis, with lots of balloons, of course in the theme colour . Fresh flowers menghiasi buai/cradle, and lots of Mya's baby pictures around the house.
Catering and khemah will be my Mom's job, as usual.. hehe.

Gift, I'm considering Puan Dell from Marryme for the cutebox.. maybe nak letak marshmellow or cookies as gift, macam Pengantin Baru kita Mimi.. It's so cute! nnt i nak contact Marshmellow tu ok Mimi..
Makeup kalau ada rezeki, nak hire Hazlie Hamzah..bukan untuk baby ye, untuk Mak nye yg over ni la, hehe. tapi itu KIV dulu :)
Here's a picture of Dynas's attending aqiqah from Make A Wish.. sungguh meriah sekali bunga2 an nya..



Ini Mya masa gi checkup, she had trouble poo poo, tp alhamdulillah, now dah OK. :)

Mya on the way balik kampung, she's so excited naik kereta, mcm2 sound effect dia keluar. hehe

Muka sedih kena ikat kat her car seat
Mya and Daddy, Mya kena milk rash kat pipi, tapi lepas sapu ubat beli kat pharmacy, dah OK.
To everyone who can make it on 3rd July, please do come ya. Let me know if you are coming.
My address:
45, Jalan Tarun 27/23, Subang Alam, Seksyen 27,40400 Shah Alam
If you want an invitation card, do leave your address in the comment box ok ppl.
Love alwahys

26 comments:

  1. besnya nak wat aqiqah dah..i have to plan mine also ni..in july lepas abeh pantang..huhu i dgn muka tak malu teringin nak pegi tp masih xleh coz dlm pantang..huwaa perintah berkurung la gamaknya..nanti update eh pasal aqiqah tu :)

    ReplyDelete
  2. ehem.pengantin comel nak bersanding nih.sure lawa buaian mia nnt.azie,nnt kte check my calendar ye.kalo takde ape2 hal,insyallah,kte dtg majlis mia.nak jumpa mama vogue juge.hehe

    ReplyDelete
  3. nk dtg bole?? hihi..
    u ingt i lagi tak? i ade booking your bakul...

    ReplyDelete
  4. Mieza-xpelah..u pntang dok umah ye..i dah abes yahoo!

    Fathi: ok meh meh silakan dtg..klau x tau jln nnt call la

    azira:of coz la i igt u.. Sila2..dtg k!

    ReplyDelete
  5. bestnye!cant wait!tq for the invi!nways,dats not dynas's aqiqah la..die blom abis pantang pun lg..hehe..tatau baby sapa tu..niece je kot dulu

    ReplyDelete
  6. waa..mommy pun amek makeup artist ke?? kenduri sape ni? nnt mommy melaram ngalahkan baby mya =p sowi sis xdpt g. nnt update kt sini k

    ReplyDelete
  7. ala...aunty mira dah kena balik Nigeria on 20th June la..tak dapat tengok baby mya nyer aqiqah!..aunty mira antar abang emir jer la wakil..

    ReplyDelete
  8. marissa: boleh2, dtg la !

    diah: ye ker? waahah itu la i pun hentam kromo.. nnt i buat pembetulan..

    lieza.. nyehehe,. plan je tuh, ntah2 tak jadik pun.. huhu.. ok will update u sis

    mira.. yeke.. laa..takpe before that we meet k mira :)

    ReplyDelete
  9. i pun lagiii tak sabar!!
    insyallah kita buat yg the best untuk baby Mya!yeayyy!

    ReplyDelete
  10. weee... x sabaq mau dtg

    nak invi..plis2...hehehehehe..nnti i sms add k

    ReplyDelete
  11. wahh, sedang merancang2 eyh? :) harap semua berjln lancar..tak sabar nak tgk hasilnye! :)

    ReplyDelete
  12. waaa baby mya sangat comel!! i think i still kat Sabah so can not make it sorry ader goodies tak ?? nak 1 dengan tak malunyer hehehe ...im coming in 9 July hehehe apa pun congrats dah lepas pantang ...and Mya such a adorable girl ..proud of u dear

    ReplyDelete
  13. tq for the invitation azi. i nak pegi tapi tengok cane kalau xde hal apa2. nak cubittttttttt mia. apesal comel sgt niiiiiii

    ReplyDelete
  14. oh my~ bestnya azie! so sorry lambat comment..dah update baru ann nak sebok nak comment..can't wait to c baby mya :)

    oh btw,sec 27?oh.1 of my bff duk area situ.kat rec park.hee

    and satu lagi..kecik nya dunia..azie buat kad kawen dulu ngan my fren..farah is 1 of best biz fren..hehe :)

    ReplyDelete
  15. yay! i pun jadik x sabar! ehh tp jgn lupa the next day, 4 July tu birthday Adzryl plak! come over to our hse okie! nnt i send u the invite! ;)

    meanwhile, x sabar tunggu ur invi card jugak! weeeee... ;)

    ReplyDelete
  16. hihii nak datang tengok mya muleh?
    3 july ok kot.. takde plan pUn.. huhu~

    ReplyDelete
  17. Ya Allah Azie my parents pun live in sec 27 shah alam...huhu based on the add i know tempat tu..dekat dgn area sekolah kan :) mesti best preparation for mya's day

    ReplyDelete
  18. hot mummy, i dh privatekan my blog...so i need ur email nk invite u bc myblog..i rase i dh invite gune aziriahazrin, tp mcm tak accept je

    ReplyDelete
  19. Is this Myiesha's Mummy invited as well? Hehe.

    ReplyDelete
  20. alena.. silakan dtg kalau ada around here!

    nurul.. thanks nurul. seronok tgk dia membesar. baby cepat berubah2 muka kan..

    amy.. yess.. itu yg kita mahu. go amy go! :)

    anil.. i rasa masih simpan lagi address u, tunggukan kad kita dtg tau

    hanie.. kalau berkesempatan dtg taw!

    sha.. insya'Allah i simpan utk u, nnt dtg KL tuntut ya

    ederq.. hahah.. mya tembam! cubit la dia puas2

    ann.. aah..farah tu comel je dia, hari tu gi kawen dia tapi kejap je leh stay.ntah2 ann gi gak kan

    knits.. tulah dah cantek dah 26hb tapi my dad ada hal lak. tkpelah, hope to see u on my event and hope to see me on your event..hiks

    qah..nnt kan kad dtg k.. :)

    dida.. ye ker? laa sungguh kecik donia, nnt dtg umah parents singgah la umah kita

    azira.. itu lah.. i ada dpt invi, tp tak sempat nk clik. dah clik dah ..wee

    hannah.. for sure la, nk jumpa myiesha yg kiut itu!!

    ReplyDelete
  21. wah dah besar dah mya.. masa last i read tuh u baru je deliver her.. :) sure ur aqiqah jadik super duper cute with the colour options.. :D

    ReplyDelete
  22. hi....
    kalau berminat sila lah order ye...
    http://kekcawanmanis.blogspot.com/2010/06/mini-square-cakes.html

    ReplyDelete

Wedding Bells