Monday, June 28, 2010

FRIM outing with Scott

Hey there

Salam semuanya..

Last weekend buang tebiat agaknya, pagi2 Ahad yang indah nak sejuk, aku berjaya menakluki bukit FRIM, hiking and canopy walk. Well, actually its all because of Scott, our leader in the States, his first time coming to Asia and we decided to take him for a canopy walk in FRIM. I drag hubs along, nasib baik dia sporting je nak join.

Not too bad ok.. per person is RM7 including ticket up to the canopy walk. And it is such a great view from about 200m above ground, boleh nmpak downtown KL dari jambatan itu, a good place for a work out, make you sweat a bit (for me a lot) at the end of the hike, there is a very nice Malay teahouse dengan makanan yang menggiurkan.

I admit, after almost a year without gym and proper workout, terasa lemau nye Ya Allah. Tercungap2 mendaki, pastu every 10 minutes, mintak nyawaaa.. mintak nyawaaa.. Tak fit nya daku, padahal zaman dulu runner sekolah ni. :p

Canopy walkway 500m above kena panjat. Sounds easy right? Wrong!



Scott posing for the camera, he really likes our jungle and tumbuh-tumbuhan for some reason, he said everything here seems like twice or thrice the size back home in Michigan. Sila lihat kayu jambatan itu nampak tak convincing kan?




Nyesal pulak letak towel kat bahu camtu, rasa cam mamak lap meja.




With my colleagues.. Salina and Lyna


Control penat.. dah sampai atas canopy walk tu baru lega dan dapat menikmati pemandangan


Konon sweet la tu kan


The walk.. sebenarnya agak gayat sebab macam tergantung dengan papan and tali, but if it is constructed and designed by the Germans you can rely your life on it. huuhu


KL view from atop


Vanessa, me, salina, lyna and Scott before the hike.. all set


Ok sila layankan gambar2 makanan yang sedap belaka kat Malay Teahouse, sgt sesuai bawak mat saleh ni gi sini sambil belajar makanan2 melayu

Scott's fav.. nasi lemak ngn rendang tok. Terbaik


Mee rebus yang mengasyikkan


Laksa paling fav semua org. Tak kedekut ikan langsung


Roti jala kuah kari.. nyummmssss


Kalau ada lagi guest, mmg tak malu la bawak diorg sini.

11 comments:

  1. laksa tu buat i telan air liur jek. & roti jala too!! gulp!

    ReplyDelete
  2. Ala..nyeles sungguh u dapat beraktiviti cenggini hokeh!! :)

    Azi, gamba u letak towel atas bahu tu mmg ala-ala mamak sket.. tapi kalau cenggitu, u lah mamak paling cun i penah jumpa tau!!! hahahahaha

    ReplyDelete
  3. hahaha funny..mintak nyawa mintak nyawa.. LOL

    macam best la azie..hehe
    i shud try..dah lama tak exercise ni..gym? langsung tak pergi dah..tak dan! haha

    ReplyDelete
  4. ok tolak tepi cite bukit FRIM u tu
    tapiiiii
    all gamba makanan tu mmg xtahan ok...nmpk sggtt sedapppp!! hahaha

    psst u sgt sudah slimm ok :)

    ReplyDelete
  5. elo mommy!pergi FRIM kenapa tak singgah rumah saya??dah dekat sangat tu..haishh..eh baru notice..baju hard rock u pakai mcm atim punya..hik3..

    ReplyDelete
  6. macam interesting ke activiti ni azi..
    lama tau tak daki-daki bukit nie..
    hee

    ReplyDelete
  7. All pictures makanan tu semua menggiurkan...especially the nasi lemak..

    Azie dah kurus! whoot..whoot..

    ReplyDelete
  8. jambatan bertali tu ada kat tmn negera kinabalu ..dah 2 kali naik dan 2 kali i nak nangis sbb gayat ... hurmm last picture buat air liur i kecur heheheh sedapnyer

    ReplyDelete
  9. btw nak tanya malay Teahouse ni kat mana?? makanannye menyelerakan yummy!

    ReplyDelete
  10. sha..laksa mmg terbaekkk! one of the best i've tasted!

    nuurill.. haha.. mamak pun mamak la, yg penting mamak ni dah naik bukit FRIM tau,walaupon tercungap2, nnt leh ajak ramai2 gi kan

    ann.. mmg i terasa nk give up je memula, tp kuatkan semangat. ann masuk gym ke? alahai.. kecik comel cam u takyah gi, i yg patut gi. huhu

    nadd.. tau takper, i mmg terbayang makanan je all the way. dah la bfast ciput nau.. lapo mak

    amy.. ahahah.. i tak bawak baju lebih, bau hasem blk tu, mmg tak singgah mana, terus je ke umah x bawak baju, nnt kalau ada area tu lg i singgah la umah u mandi.

    qah.. jgn igt senang tau, mencabar otot2 jugak..sila panaskan badan sebelum mendaki. :)

    mira.. org tak kurus lg.. ada lg a few more kg to loose, especially perot. menggelebeh la maluuuu

    sha.. malay teahouse tu dlm FRIM tu, utk tourist, tp boleh je kita mkn situ. mmg sedappp!!

    ReplyDelete

Wedding Bells