Thursday, May 13, 2010

Happy 1 month old, baby!

Dear readers,

Wah, sedar tak sedar today my baby is 1 month old. Means that lebih kurang sebulan lagi masa untuk kembali ke ofis.....*cue bunyi cengkerik*

*Ah.. Takmo pikir pasal tu*

Mya's milestone, takdela byk.. Yang ku perasan dia dah

- pandai focus pada benda yg bergerak, especially bila jln depan dia, dia akan tgk sampai tertoleh2 kepala
- tertarik pada toys yg berwarna terang dan berbunyi, dia akan tgk dengan penuh kehairanan
-suka tgk tv, ralit sebab cahaya kot
-berat sudah lebih kurang 4.5kg, kita naik timbang tu sama2 pastu tolak ngn berat mummy yang banyak tu
-waktu mandi n massage fav dia, sengihhh je.suka main air la tu

Gambar2 from my henpon

Mamai lagi..



Saya tak gemuk tapi hantap.. Tok ayah yang cakap.



Ok.. Menguap yang tak control


Godjila! Makan lutut dia.. Arrrrr


Yes.. Yess of course mummy loves u more.. shopping only when it comes to ur stuff :p -aunty pejot bg baju ni <3



Mummy and Daddy love u Mya! Be a good girl ok! Muaahhhhh


- Posted using BlogPress from my iPhone

18 comments:

  1. kechomelans....i rasa ur baby mirip so much ur hubbyla..hehe

    ReplyDelete
  2. Lebatnya rambut anak dara u!!!
    Pipi dia geramnya!! :)

    Hari pertama kerja mesti sedih tinggal Mya. tears.
    Hari ke-100 pun sedih lagi. Tapi maybe dah x tears.
    Hari ke 1000 pun sedih jugak.
    Emak mmg begini... :)

    ReplyDelete
  3. Ein- thnks..!

    Rosey- anak daddy.. Hehe, hamzah pun ikut muka abi dia :$

    nuurill.. LOL!! Yea.. Igt lg entri u pasal tinggalkn oman.. Smpai hari ke seribu?hehehe

    ReplyDelete
  4. alahai! geramnya! she's the cutest!

    tak tahan godjila! ahaksss!

    ReplyDelete
  5. ahhh...tomeynye..rase nk cubit2 pipi!!waaaaa...
    congrates for this cute lil girl ^_^

    ReplyDelete
  6. OMG!! happy 1st month baby Mya ..sangat comel mata dia bulat ...aaahhh tak sabar nak tgk dia membesar ..nak cubit2 pp bole tak ..rambut sangat lebat comel!!!! xoxo to Mya

    ReplyDelete
  7. Ahhh...so comel and adorable...Nanti aunty mira datang visit and kiss mya banyak2 kali...Azie, memang sedih sangat nak tinggalkan anak..tapi keep on motivate your self that you're sacrificed for the future of little mya..

    ReplyDelete
  8. happy one month mya! hrp2 mommy tak botakkan rambut mya. rambut mya cute! :)

    ReplyDelete
  9. nice posting keep blogging,.... i am very new in blogging, please and kindly visit my blog,.. thanks a lot... here are top ten tips to stay in good healthhttp://jabrasr.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. ya allah azi!!! gebunya diaaaaaa! tlglah tak boleh tahan tgk lemak2 dia begituuu

    ReplyDelete
  11. Elly.. Haha.. Mmg barney tu i panggil godjila!

    Queen w..pipi dia mcm kuih pau.sedap.. Hihi

    sha.. Thx sha.. Nnt la jumpa ngn mya cubit je puas2, dia x nanges :)

    mira.. Tulah.. U lg wanita ibu tabah. I cant imagine if i jd u..tk care ibu!

    Sha.. Owh, saya mmg tak nk ptg. Rambut dia lembut sgt..syg la..

    Ederq.. Mmg lemak tu menggeramkn. Dia kuat nyusu, inilah hasilnya.. Huhu

    ReplyDelete
  12. hee happy for you :)
    kejap je mase berlalu..tup2 dah sebulan :D
    doakan smoga mya cepat besar dgn sehat k :)

    ReplyDelete
  13. happy 1 month old mya darlink :) cepat betul mase berlalu...dah abes confinement bleh outing same2 :)

    ReplyDelete
  14. hi, you have nice blog.. u can view also mine..http://akoniwares.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. azie, mya pakai cloth diapers eh?
    boleh la buat review pasal CD pasni.
    ai mcm tgh berkira2 lagi nak beli ke tak ni?

    neway, heppi 1st month baby mya!
    :)

    ReplyDelete
  16. mya comelllllllllllllll..!!
    eee geramm, azie- ada rahsia or any petua ke if nk dpt kulit putih mcm mya .. :)

    ReplyDelete
  17. bila dah sbulan ni..seronok sikit kan
    dia dah boleh dgr kita panggil, kalau panggil mesti toleh..
    mya pun sama mcm eisya..membesar dgn gemilang, sgt tembam jadiknya..

    tu la kan azie, nak habis pantang cepat,tp tak nak naik keje cepat2..
    camne tu

    ReplyDelete

Wedding Bells