Monday, April 5, 2010

Updating the updates

Dear readers,

Heyya! Managed to update my blog albeit the 'busy' schedule. Nope, saya belum beranak lagi, baby decides to stay a little bit longer in my womb. Belum ada sign2 yg perlu berkejar ke hospital. :) My 2 friends Tshee and Ana, yang jadik benchmark i sbb due date lebih kurang sama dah selamat melahirkan. Baby boy and baby girl last week. Alhamdulillah..

I started working from home last Monday, since my colleagues pun dah started to worry about me getting around the office with my huge belly and plus I dah dapat green light dari Boss, so why not.. still a few more work to escalade down to the team and I'm done. Tutup laptop.. bye bye.

Oh yea, a few things happened.. I didn't realize I didn't blog about my birthday. Haha.. Guess that I was too caught up with everything and birthdays were not as happening as it used to be. Dah tua dah kan.. hhuhu.. So I turned sweet 27 on 16th March. No fancy celebration, just family dinner at Thai restaurant, and hubby bought me cake, a piece of each cake displayed in Secret Recipe. Thanks to everyone who wished through facebook, twitter, sms, you guys rocked my world! and also CARD.. omg.. i still receive kad bday ok.. from beloved friend Pejot. U're so sweett.. hehe
I had 2 more birthday celebration organized by my department and my office. Hanya makan2 kecil bertemankan kek. Woah mmg diabetic gue dibuatnyer.





My family came back from Euro trip last Monday.. Italy-Switzerland-German-Belgium-Holland-Paris-London. Their pictures tell everything, seems like they had a hell lot of fun on the trip. Jealous tau! Nasib baik ada ole2 untuk mak buyung ni, takde la meroyan sgt.. This is what I got! My dream bag.. and also byk jugak baju2 baby yg mama borong kat London, Italy and Swiss. Thanks Mama and Ayah. Love you both!





Last checkup, baby weighs at 3.4kg. Kepalanya pun sudah 9cm.. Doc said, kalau tak kuar by next thursday mmg kena induce la gamaknya. Takut besar sgt nnt Mommy susah nak beranak. Maklumla, mommy kan petite orgnya.. (bluwek.. :p)

To Sash, I'm still here.. Selamat berehat2 di rumah, and counting days.. Anything, dont forget to update me k. :)

To Sophie.. Happy belated bday babe! We celebrate nnt la after my confinement. Wah.. a long way to go. hehe


Selamat pengantin baru to Ami Schaheera, Atiqah Adnan, Qis and all you newlyweds. Semoga bahagia ke akhir hayat.

To you ladies, keep updating your blogs. i will be reading them to kill my time..!

12 comments:

  1. uuh baby u besar! huhu..mesti gebu gitu..
    tp kan those yg ngandung baby girl ni mcm lambat sket kuar kan compared to boys..

    ReplyDelete
  2. tgk entry u bout bday kan, baru teringat i x buat lagi..huhu i kene buat belated post nampaknye..the best pressie ever is goin to arrive soon kan? anyways happy blated bday! bestnyeeee if dpt shopping kat UK..menyesal la time blaja i x borong barang baby kat sane *sobs* (tapi tak tau nak kawen bile time tu apelagi pregnant) huhu wahh mommy dpt handbag baru lagi..boleh deliver dgn happy :) azie all da best!..I doakan u n MM selamat semuanya insya Allah

    ReplyDelete
  3. uuuu that handbag is yummehhh! hehe.

    ReplyDelete
  4. Bestnye dpt smbt bday byk2 kali, with family, friends and workmates! Highlight of bday pressie must b the LV bag :) enjoy abis2 Azi time b4 deliver, nanti after that mesti lg superbz days ahead nk readjust family life
    kn!huhu..

    ReplyDelete
  5. wah bestnye dapat gift dari Europe ..semoga selamat melahirkan baby tau ..tak sabat sangat neh ...and happy belated birthday hikhsssss

    ReplyDelete
  6. Wah mommy to be, best betol pressie awak!! :)
    U tanya mother u, dia nak anak angkat x? kekekeke

    U, she is 3.4 dah? waaaaaa... healthy baby ni. I pulak ha nervous nak tunggu Sapet sms kata u dah masuk labor room or dah bersalin. Teringat kenangan lalu. hihi

    ReplyDelete
  7. all the best azi! push push pushhhhh haha

    ReplyDelete
  8. already 3.4 kilos? whoaaaa!!
    kena push kuat2 nih mommy azie :p

    neway, happy belated birthday n good luck! :)

    ReplyDelete
  9. hi..besarnye ur baby..anyway gudluck ye..nnti bykkn bersalawat n tenangkan hati..insyallah semuanye akan selamat..

    ReplyDelete

Wedding Bells