Tuesday, April 20, 2010

Mya Myiesha first check up

Dear readers,

Alhamdulillah, my condition now getting better. Luka operation dah kering, tapi kena still take care la, takleh kena air..and i Dah beli velcro strap untuk mengecilkan perut ku yang gendut ini

Mummy is happy sebab Mya sihat, td gi check up doctor said so far so good. No jaundice or other illness.. She's in the pink of health. Berat pun dah naik 3.71kg. Yay.. For anak mummy!

Mya Myiesha- nama ni i dpt from internet, tgh browse nama2 baby, i mmg nak start from M. Bila jumpa Myiesha and tgk maksud dia terus dah tak tgk nama lain. Love at first search la konon.

Myiesha ada 2 meanings in different language. In Arabic it means- Berkat dari kehidupan. In African it means- Cinta yang sgt besar.

Mya pulak i mmg suka nama ni, so combine kan dua2. Actually from the first day i knew i'm pregnant, i dah set in my mind that its gonna be a girl. Hahah mmg over confident, i dunno why but i hv soft spot for baby girls.

Nah, gambar Mya tgh ngigau. Senyum dalam tidur.. Lawak la awak ni sayang..





Hai.. Saya bayi yang gembira sbb takyah susah2 keluar ikut birth canal yang sempit.

Oh.. Congrats to sasha!! She gave birth to adorable baby girl. Mmg sebijik muka ko, pipi tembam cam tweety. Geram!

15 comments:

  1. pic xleh tgk pun dear?
    pegi jumpa paed mana satu ek kat kpj tu..yg doc laki cina tu ke?

    ReplyDelete
  2. mcm anak jepun comel sgt. azie pantang di mana? nak no tipon pls :D

    ReplyDelete
  3. Mieza.. I dah upload blk.. Thx for tht! I amek ngn dr hoe. Dia yg check mya masa lahir hari tu.. ;)

    dida.. Thx dear.. Dia ni mmg suka sengih sorg2.

    Nurul.. Ada jugak sepet2 tu, agaknya sbb nya i suka mkn sushi masa preggie dulu. Ok nnt i msg u my num , i pntang kt shah alam umh my mom

    ReplyDelete
  4. saaangaatttt cute!!!!! igt nnt wiken nak p visit. can ke? kat umah ur mom kan

    ReplyDelete
  5. Alaaaaaaa serius chomel cheekynyee mya smile :) alhamdulillah both Azi n baby sihat :-)

    ReplyDelete
  6. ahhh dia tersenyummmm sangat comel ..Mya sangat cantikkkk aaaa nak kiss kiss ..hehehe wahh dah besar ekkkk ....alhamdulilah u both sehat walafiat yeaaa ..happy to hear that ..wah takyah lalu cenal yang sempat hahaha tatahan dengar hehehehe ...take care u both!!!xox

    ReplyDelete
  7. hi nariko.. :) sory, i dah tertinggal train. huk.. i am super lazy to go online these days but, many congratulations on having mya! she's super cute and adorable- even dalam ngigau :p hope you're well and adopting mommyhood smoothly ya? :)

    ReplyDelete
  8. oh, my!
    tengok gambar dia sengih mcm tu, automatically ai pun terus senyum, tau! kemain lebar dia senyum sampai tak muat frame gambar :p

    adorable!

    ReplyDelete
  9. hehhe mmg klakar n comel dia senyum..walaupun ngigau...haihhh..mesti rasa tak nak lepaskan sesaat pun untuk pandang dia kan,..shes too cute..omaigod!!

    ReplyDelete
  10. Azi, anak dara u ni terlampau comel!! :)

    ReplyDelete
  11. alahai,comel bangat mya nih =)
    apala agaknya mya tgh mimpi tu ye.senyum meleret =)

    ReplyDelete
  12. heee..u mkn sushi mase pregnant yg dpt mcm anak jepun ni? hehe comel jer :) Nama nye mmg unik. I pun ade instinc kate baby i ni girl. Tp tatau la kan...lambat lagi nak tau ehehe

    ReplyDelete
  13. lieza.. aah umah my mom, dtg ler..

    rosey.. haha..nasib baik i dpt capture gambar ni. get ready je hp kat sebelah.

    sha.. thanks aunty sha.! muah2

    mira.. thanks! now still adapting.. learning new things everyday.. soon will be ur turn! :)

    xeea..hahah... yea.. mmg i letak wallpaper i gambar ni. bila tgk je automatic tersenyum sorg2. heheh

    alena.. thanks!i suka tgk dia tido kdg2 mcm2 aksi dia buat ;)

    ReplyDelete
  14. nuurill..ehem..betul ke uncle peah kaata go saja kt oman? hahaha..

    fathiyah.. dia mimpi susu lah tu..hehehe

    hanie.. betul kot.. i mmg suka mkn sushi dulu..fav tu! terkenan anak cm jepun..haittt.,

    ReplyDelete

Wedding Bells