Sunday, March 28, 2010

B&B Gathering, The Zon- Behind the scene

Dear readers,


Alhamdulillah, semalam selesai la sudah event B&B Gathering. Setelah bertungkus lumus Puan Pengarah dan assistants bersama committees, boleh dikatakan the event was a blast with huge crowd. For me it was a success, objectives met and the most important thing is I'm so happy to finally meet everyone there! Well done ladies! Pas ni boleh buat post mortem to find out any flaws in our "indie wedding gathering" :)

So, saya hidangkan gambar2 behind the scenes dari lensa suami saya. Enjoy!!

Cuppies, sponsor dari yours truly. Tapi bukan la I yang bake ya. Hehe.. Ramai yang bertanya, I tempah from prettyfrosting. Jerrica- 016-3226366

Puan Diahlicious, i baru perasan your manicure. Cantik ah kaler.

Ann, makeup from Hazlie Hamzah.. as usual you looked pretty as a doll


Ini roset from my collection, for the committees, but tak sempat nk bagi kat semua. Kelam kabut. :(


The hardworking committees, last minute menggunting dan menampal. Seen here Ann, Abby and Sha Pattinson



We arrived around 12.30pm, pastu sibuk2 set up booth, thanks to hubby yang berpenat lelah angkut barang2 dari kereta pastu sibuk menghias booth. Love ya munchkin.

Our booth just opposite, Diah's. Me and my 9 month preggie belly. Ramai yang tak caya dah dekat sgt my due date but i join lagi event2 ni. I Ok je, selagi terdaya.. pas ni kena dok umah 2 bulan diam2...sure miss all the fun in the sun.

Our label, pagi tu baru siap print tampal sume, last minute ni.. huhu

Tokeh sedang last minute (lagi) touch up mana yang patut. Oh ya, for the first 40 pengunjung booth, I bagi sample of home made cookies, baked by my Sister, fresh from the oven lagi, pagi tu baru siap packing sume dalam paper bag. If you liked it can email me. :)

Sempat jugak snap2 booth yang lain.. Anil's, meriah betul. I love the decorations!

Diah's with the huge a** banner. You wouldn't miss it ;)
Amy and Atim, Mom and Dad to be... from Merisik Gallery.

Dytia and Eleena Lamat's booth. Oh, for those who asked, Eleena's the one doing my makeup during bersanding at my house. :)

The famous Asyilla. Mmg booth yg sgt strategic. The first booth you see when you walked in the room. :)
Food yang sempat di snap snap, among others, nasi goreng, Mee, chicken wings, nuggets, fruits etc


Behind the scene, Hazlie tgh makeup budak kecik
And the guests starts arriving. Busy with registration.

Kelas tarian?

The cool crowd.
Me in action, melayan tetamu yg bertandang ke booth.
With my blog readers and also fellow bloggers. So thrilled to met you guys in person!
Yay.. my first customer of the day. Aim.. she booked bunga pahar for her wedding. :)


Finally met Lea and baby Nia. I ni big fan of your baby tau. hehehe

The cute and bubbly Zaileen. :)

Awek Md Hanis, Liyana.. next time bawak je Md Hanis tu datang. hehehe



With mama to be Ayuni!


And.. i got baby MM's first presents from Anita!
And also to Dytia and Eleena too.. for the pressie. Love it!So excited dan terharu.. you gals are so sweet

Ni jiran I wynn with Sara si Aerobic instructor. Thanks for coming mengecoh2 kan booth I. hehehe.
The pelaminan nan indah, sponsor dari Rass Wedding

After everything settle, we took photos kenang2an, great to work with you gals!
Pastu, Jai the emcee announce ada surprise of the day. And they brought in a cake, rupa2 nya itu ialah cake for mommy to be, siap ada baby craddle tau. So cute! Thanks guys.. Speechless I, didn't see that one coming!
Aksi manja suap menyuap berlaku antara org kuat ni. Atim and Zam. You guys did a great job!

Sejurus sebelum kena calit ngn icing di muka. Hmmph..

Ni pengantin lama nak amek feel dok atas pelamin. Jgn mara haa..


And the doorgift. I love them, especially pen bulu2 and cookies!
Penatnya tulis entry ni, panjang berjela. Now the event dah berlalu i can concentrate on my upcoming 'labor day'. Boleh la nak push push dengan happy.
Actually the signs is already there, my last checkup last Thursday, doctor confirmed baby already engaged. Means dah tak berpusing2 dah.. dia dah turun ke bawah. She's already 3.2kg, and doctor predicted that my actual delivery date would be earlier than expected, maksudnya lagi seminggu dua ni. Kaki ku pun dah start bengkak, water rentention since 2 days ago. Tapi yang kelakarnya sebelah kaki jer. hehe
Soo, will wait for the next signs before going to the the hospital which is
* Regular and with less interval by time contraction (Needs to check contraction timing)
* Bloody discharge
* Water bag break
Mana yang datang dulu.
Will update when the time comes!

32 comments:

  1. sgt best la...nanti buat lagi ye gathering ni..
    i bagi 100% support kalu buat lagi...i pun ade upload pic u kat blog i

    ReplyDelete
  2. OOO MAI GODD.. picture by sapet ni mmg melambangkan habes perjalanan majliss....sorry to tell everyone that i punya kamera sgt kosong, kerana tiada siapa yg sudi ambilkan gmbar since i bizi gilerr..siot rr.. ada sket2 jekk... nnti i curik sket2 bolehkan... nanges kjp..
    sgt seronok dan objektif kita utk beri peluang kpd indie vendor tercapai hendaknya..
    post mortem dinner plis..alamak..azi sudah hndak bersalin dah..

    ReplyDelete
  3. zira.. yesszzaa saya menyokong juga kalau nk buat 2nd one, so leh jumpa yg tak berkesempatan datang, hihi.. gambar dlm blog u tu tak bleh tahan, muka i super excited, haha

    anil..yeah.. tapi rugi tak sempat nk amek gambar vendors yg lain, ini jer sempat snap. huhu.. u,zam n adek u busy habes, patut minta haziq datang jd camera man. hehe

    ReplyDelete
  4. hahaha..tu bukan my adik..my abg yg almost 30 dah...hehe..kalau die baca ni msti die tersenigh lebor mcm kerang busok.. am i to old? x kan...heheh..ok kidding..

    i lagilah..x sempat lawat vendors lain..sedey tol..

    ReplyDelete
  5. Azie..sempat ke jumpe for post morterm..huhu
    harusla sbb u org kuat ok.hehehe
    tq for everything..the pics say it all!

    ReplyDelete
  6. wish i cud be there..huhu..if there's a second gath, i'll make sure i can attend..hihi..

    selamat melahirkan baby yg comelss... =)
    p/s:i think u akan rasa braxton hicks dulu sbg tanda2 nak bersalin..dr pengalaman member i la..

    ReplyDelete
  7. azi, nice meeting u there. perut adalah comel! :) ieda

    ReplyDelete
  8. Nmpk best je gath u!! I teringin nk g initially tp end up semlm rs xsihat. Cuaca panas kn, xlarat nk drive :( btw thanks for ur email Azie :)

    ReplyDelete
  9. sorryyy azie, i was at seremban ade family nye program..balik pun x sempat dah...sgt best if dpt jumpe..nnt i'll email u my num..dah deliver nnt pls text me..smc tu dekat je dgn my house, ade sumthing nak bagi for baby MM :)

    ReplyDelete
  10. hi akk azi..ni e'ein, liyana's cousin
    dpt gk jumpe akak hari tu
    sgt bez gathering tu
    kne buat lg nex time

    ReplyDelete
  11. Hai Kak Nariko =) i`m just your silent reader.Knowing you from kak nuuril`s blog.skrg baru berani nk bg komen.hehehe makin dekat tarikh akak nk deliver the baby,saya tgk akak makin cute n comel lah!!! =) saya doakan semoga akak n baby selamat =).May Allah bless you and family =).Nice to meet you!!! =)

    ReplyDelete
  12. besnyeee!!! Meriah!! Comittee yg work hard mmg berbaloi baloi. Love evrthyg! So sad xdpt join... :(

    anyway, slmt bersalin yea..smoga semuanya lncar..

    ReplyDelete
  13. hi dear. sgt teruja jumpa u hari tu coz i sgt2 heart ur blog. anyway good luck on ur bersalin nnt k. :)

    ReplyDelete
  14. masih larat walaupun dh sarat. bagus kamu ni azie. take care yeah

    ReplyDelete
  15. Tabik ar kat kak azie...masih kuat even ur belly dah semakin besar!!!comel jerk!!! =)

    ~Liyana~

    ReplyDelete
  16. sorry azie takde bg ape2 baby shower gift for u. siap paw u punye surprised cake tu lagi adalah :p

    neway, nice to meet u in person.
    all the best!

    ReplyDelete
  17. alu kak. good luck ye. nnt dah deliver infom la ek. bleh g visit MM =)

    ReplyDelete
  18. aiyo azi i salute u abes lah!!
    dh sarat2 pun u ttp maintain mcm biasa..cayalahh!!

    ish nad yg 3 bln ni kejap2 toilet, toilet toilet toilet...nk kuar jln pn agk leceh...huhu

    ReplyDelete
  19. dear..i mas.. from.. misschokodoxstory.blogspot.com.. singgah my blog..i upload pic u n a rivew about u..take care mom to be..hehhe

    ReplyDelete
  20. nil.. hahah abg ke? i tgk lebih kurang cam haziq i terus assume adik u. dah la dia pinjam lipstik i hari tu nak main game, nasib baik pulang balik. hihi :p

    diah.. takper.. if i tak sempat u all go ahead, but if i can make it i will surely join. :)

    hana.. thanks for the wish dear! yes, braxton hicks tuh i dah experience dah.. mlm2 sure mengeras je perut ni. hubby i la jd mangsa kalau i tak dpt tido huhu

    ieda.. yay! finally we met! walaupun dah akhir2 waktu. hehe tak sangka u and Ein pun UM gak dulu. :)

    rosey.. aah.. mmg panas, kat dewan tuh pun bila ramai org tak terasa aircond. but anyways, i will let u know how the product is, nnt baru la u book okay.

    Dida.. wah.. Baby MM dpt hadiah from aunty ke? yay! thanks gal! so kind of u..! nnt2 kita hapdate2 la k.

    ein.. hi dear. yup, kalau ada lagi I pun nak join gak. haha. seronok berjumpa semua org

    ReplyDelete
  21. neena.. thanks for dropping by! cute ke? kalau kat umah tak pakai makeup i rasa mcm hantu pun ada. hahah.. u take care ok

    alena.. tulah hope to see u at the gath. takpela after this if ada aktiviti lg join la yer

    aim.. hope u like the cookies and my doorgift! very nice to meet u la!

    nurul.. kalau i tak join sure nnt i berpantang dengan rasa menyesal. hehe selagi i larat i boleh je ni :)

    liyana.. thanks dear. size doesnt matter. hahaha

    xeea.. dah hujung2 baru perasan u. laa kalau dpt sembang2 awal2 kan best. so nice to finally meet u in person

    lieza.. insya-Allah akan dikhabarkan tarikh itu. skrg ni masih lagi di rumah berehat kan diri. :) naper tak dtg? mimi ada dtg hari tu

    nadd.. i takder pulak nk gi toilet sgt. yg menci nye time tido je susah sbb sakit pinggang, belakang, pankreas sume la. hehe.. anyway, thanks for sponsoring the bunting. it was lovely!

    ReplyDelete
  22. Thanks azie! Btw u tanya psl air kacip fatimah, if my mum punye cara jz rendamkn akar tu (afte da basuh bilas la) in mineral water/air da di tapis, wait it kembang then minum.xsemestinye kena rebuskn. Also minum when only contraction for labour starts to happen.
    The cupcakes look soooo invitinglaa teringin i nk mkn huhu. Kena rajin bake cupcake la dlm jangkamasa terdekat ni! I pun nk gak shower a gift for baby MM. Hope we dpt meet again 1 day.Or i have it deliver to ur house nanti. Tc k!

    ReplyDelete
  23. azie!~

    waaaa..ann tak sempat nak snap pix wif u..serius salute la at u zie..still gigih ok ke sana ke mari..harussss nanti kalo i pregnant ingat kat u & jadi macam u..heee :)

    take care tau dear.rest byk2..can't wait to see 'her'! i pulak yg dup dap dup dap..hehe

    ReplyDelete
  24. sgt cute lah ur tummy. anyway, congrats to u and all the committees.. good job guys. azie, adakah u rasa akan ada org nak buat moms gathering pula? :)

    ReplyDelete
  25. selamat bersalin yaa mommy azi ..event u bawa perut that day tapi active sangat ...semoga semuanya berjalan dengan lancar okay ...

    ReplyDelete
  26. salam,dear i nk tanya la pix 5 tu yg goodie bag kaler putih tu ..beli kat mane yea?nk bli 4 a bthday party nnt..thx....perut comels...hehe

    MAMA NAWAL

    ReplyDelete
  27. Mas.. thanks for your review in your blog! haha nmpak besar betul i dok sebelah u yg kurus tu.. i link u k :)

    rosey.. oh.. thats so kind of u! thanks so much. i doakan moga2 kita dua2 pun selamat deliver. hihi

    ann.. tu lah masing2 sibuk kan, lagi2 u yg jadik model of the day. takper2 always have lots of time to spend after this. ape2 hal nnt kita update2 kan diri k

    wardah.. ohh.. so u la kawan sophie eh.. heheh i saw her pics in your blog. :) nnt la kita organize pulak mommies get together. sure happening! tunggu semuaorg habis pantang, hih

    sha.. thanks dear! ape2 hal i will update thru twitter. kat fb nnt malu lah ramai sgt org .. haha

    nawal.. pasal goodie bags to is from Marryme2u.blogsport.com. You can contact Dell owner dia for the price :)

    diana.. yay! glad u liked it.! next time leh suruh my sis bake lagi. huhuhu

    ReplyDelete
  28. sgt gigih mommy to be ni aritu tau. Kejap kat depan, kejap kat booth hehe. Bak kate u, have fun sblom pikir pasal 'labor day' kan? ;)
    dah tunggu mase je skrang ni..kalau azie dah bersalin, text me tau! hanie takdo no hfon u :)

    ReplyDelete
  29. azie, nice meeting u! segan je nak pose seblah u, i baru kahwin badan dah naikkk mcm mak org while u yg preggie plak still hot. salute la u still larat join event2 ni & thx for cuppies yg chic dan sedap itu nyumss :d

    take care, lagi berapa hari je ni... :D

    ReplyDelete
  30. azie, hello. salam. i'm wondering how are you doing now that the due date is nearer. mesti sangat berdebar kan? :) take care hun. i wish you, baby MM, and your hubby the best.

    ReplyDelete
  31. hai azie~
    meriahnye suasana~
    sedih sebab tak dapat join u all..
    tapi qah dah pun jadi customer azie kan.. merasa i u!! huhuu~

    wah.. semoga selamat melahirkan tau..
    qah doakan azi n baby selamat..

    ReplyDelete

Wedding Bells