Friday, January 8, 2010

Warkah untuk Anakku Part 2

Dear MM,

Hari ni dah dekat 6 bulan MM kat dalam perut mommy. A lot of things are happening around us right now, baby.Mommy dah mula sakit2 pinggang masa tidur. Mommy baca dalam buku kata tulang pelvis dan pinggang mommy ni dah start terasa bebanan uterus yang semakin membesar. Apa benda tu? Nanti masa Form 4, belajar biology MM faham la OK. Kat Ofis pun sekarang Mommy bawak bantal letak kat belakang. Baru rasa selesa.

Sekarang ni Tok Mama ngan Tok Ayah tengah siap2 kan bilik MM kat rumah Shah Alam. Tok Mama tu excited dan tak sabar nak tunggu arrival MM. Kalau dia keluar shopping ada je barang dia belikan untuk baby. You are the first grandchild, great grand child and also great great grand child tau. Tok Mama cakap MM ni generasi kelima dlm family besar kita smpai mommy pun tak tau apa gelaran moyang mommy tu pada baby.

Mommy kesian gak nnt MM takde kawan bila balik kampung raya tahun ni kalau balik Ipoh, so harap2 Uncle Chor ngn Uncle Lop dah ada baby by that time :) ...tp kalau balik kampung Daddy ramai la kawan2 MM. Mommy nyer kawan2 pun ramai yang ada baby tahun ni. nanti MM ada kawan anak Aunty Pejot, Aunty Sasha, Aunty Tshee la, Aunty Zairul, Aunty Izad.. Pastu anak Aunty Nuurill tu hensem, Oman nama dia. Org nye pun kelakar. Dia besar sikit dari MM. Kalau kita beraya rumah Aunty Nuurill ngn Uncle Armi pau diorg duit raya byk2 tau....Hahah... Sorry baby, if Mommy makes you blush.

Mommy tak sabar-sabar nak tunggu esok. Sebab esok ada 2 benda exciting for me. First, I'm going for my monthly checkup. So we'll know for sure (Insya-Allah) whether you're a girl/boy. Pastu Mommy boleh la start shopping baju awak. Second thing is, Mommy won't reveal here. But Mommy and Daddy are planning to get us something. Biar lah dah confirm dapat kat tangan baru leh tulis. :)

OK, baby.. be good inside Mommy. Jangan tendang kuat2 sgt syg, kdg2 Mommy rasa cam kena elektrik shock pastu perut Mommy senget sikit. But maybe that's the only way you want to communicate with Mommy and Daddy. Takpe.. tendang la lagi, Mommy suka.

Love you baby

Mommy

13 comments:

  1. bahagia dgr pengalaman awak mengandung.. hopefully saye d[t merasai pengalaman tu jugak.. doakan saye.. insyaAllah saye doakan awak & baby sihat2 selalu..

    ReplyDelete
  2. This is real cute entry....ehem2 warkah :) so sweet da establish bonding with baby since dalam tummy.i blum really feel this close connection with my baby in tummy to write it down in words tapi each day the warm feelings of nak welcome his existance is there and growing more real. Keep it up!

    ReplyDelete
  3. sweet la azi ni....nak nangis la pulak rasanya...

    *doakan saya ditendang pula ok...saya pun sukA...:)hehe

    ReplyDelete
  4. yantea.. yes, pengalaman preggie ni mmg amazing, everyday you learn/discover new things about yourself and baby inside. I doakan u cepat2 conceive and join the club! good luck k :)

    mawar.. hehe.. i ngn hubby i slalu ckp2 ngn baby. kdg2, hubby i buat skrip untuk baby tu balas balik apa yg kitorg ckp. part tu mmg lawak. but the more you communicate with baby inside, the closer you feel to her/him.

    nad.. i doakan u.. cepat2 sket. dapatla baby i geng nnt sama baya.. hehehe

    ReplyDelete
  5. hehe..so sweet..i wonder apa yg u all akan beli tu??hehehe...

    ReplyDelete
  6. puan azie..u r sooo sweet! sungguh terharu!

    ReplyDelete
  7. bab tak sabar2 nak tunggu pegi check up tu rasa lambat nye nk tunggu next check up kan. faham sgtla perasaan tu coz bila scan leh nampak bb gerak2. pakai la bekung untuk pregnant tu leh kurangkan sakit pinggang.

    ReplyDelete
  8. hi nariko..
    sweet je baca ur entry..nikmati la masa pregnant nie..i pun rase bertuah dapat rase mengandung..baby selalu tendang2 n bergerak sakan..

    ReplyDelete
  9. so cuut...n we are so excited can't wait for MM arrival...mesti comez...

    ReplyDelete
  10. sweet je.. ckp2 ngan baby gini kan..
    mmg tak sabar nak baby kuar
    nak main2 dgn dia, gomol2 dia..
    oohhh.. sgt tak sabar walau rasa takut nak bersalin pun sama naik

    ReplyDelete
  11. Hahahahahaha...
    MM, mommy MM ni mmg sweet sangat tau.
    Dengan membawa extra kargo yang MM ade duduk dalam tu, Mommy MM tetap chumel and berseri sangat. Masih rajin dan active tau.
    MM mesti bangga dengan Mommy kan?
    Aunty Nuurill, Uncle Armi and Oman serta uncles and aunties yang lain mmg x saba nak tunggu MM lahir.
    Oh yea, Oman anak Aunty kem salam.
    DIa kata daddy MM lagi kem. :P Nanti Oman pun nak pau daddy MM.
    Hahahahahah

    ReplyDelete
  12. hik..speechless! nak rasa jugak!! ggaga :D
    take care azie

    ReplyDelete
  13. sab.. hehe.. itu nnt2 la.. now tak dpt lagi. tp tu semua rezeki.. alhamdulillah..

    lieza.. thanks dear. luahan hati seorg mom to be kepada anak dlm perut. hopefully dia baca nnt dia tak marah mommy. hihi

    murni.. ya betol.. sungguh tak sabar. pastu mata tak berkelip2 tgk skrin tu. cam tgh study..hehe..now nak tido takleh tido 1 position lama2. habis sakit pinggang. kalau dpt bekung pregnant tu best ler

    whitelily..aah.bila dia buat pergerakan dia, i cepat2 suh husband pegang perut, pastu kitorg teka apa dia buat kat dlm tu. hihi

    noorjan.. thanks! plis doakan i dipermudahkan semua urusan yer.. sudah mula nervous..

    dayu..yup. sungguh tak sabar tp bila baca pengalaman org lain bersalin, rasa seriau. mcmana la time kita nnt kan?

    nuurill..! hahaha!! agaknyer kalau oman n MM baca ni nnt mesti dia marahh kan aunty ngn momma dia. hahhaa.. memperkotak katikkan mereka berdua..

    hanie.. :) little hanie masih dlm proses tu. nnt dah sampai masa dia, dia akan menonjolkan diri kat pregnancy test u. kita tunggu good news from hanie...

    ReplyDelete

Wedding Bells