Tuesday, December 15, 2009

Warkah Untuk Anakku

Dear MM,

Last weekend, macam biasa mommy gi check up kat doctor, doctor tu baik tau, nama dia Dr Sharad, klinik kat SS15 Subang. Sini lah tempat every month mommy ngn daddy tgk MM thru ultrasound. Both of us so excited tunggu hari checkup sebab nak tgk MM and your progress. Doctor cakap MM dah 23 minggu dalam perut mommy, pastu doctor suruh mommy ngn daddy tgk kat sonogram tu, mula2 mommy blur sbb tak dapat figure out macamana nak read sonogram tu. Rupa2 nya MM dah besar tak leh nak capture satu badan. So doctor focus kan parts by parts. Mommy nampak bontot MM sbb doctor nak scan tgk ada scrotum ke tak. Punya la dia try pusing2 kan scanner tu kat perut mommy tak nampak apa2. Jadi, setakat ni 55% confirm you are a girl. :)

Perut mommy sekarang dah macam belon, Daddy selalu gelakkan mommy sebab nampak pusat mommy kalau pakai baju biasa, mommy try nak cover 2 lapis baju pun masih gak nampak. Tapi mommy tak kisah semua tu, yang penting mommy tau MM dalam perut ni membesar dengan sihat.

Kalau pagi2 pulak mommy mesti makan 2 keping roti alas perut sebelum gi kerja. Roti + planta +peanutbutter grape. Minum pulak air milo takde susu. Memang kesukaan mommy masa ni, kalau tak dapat ni pagi2, mommy boleh buat havoc ngn daddy dalam kereta. You are such a wiggly baby inside me. Asyik gerak and tendang mommy je. I wonder what you are doing inside and what you are thinking, boleh dengar ke mommy sembang2 ngn daddy?

And this is a picture of you .., I can see your brain, your tiny nose, mouth and your chest. Your little leg is also dangling in front of you. You are now weighing 650g in my tummy and will grow even more big in coming weeks. :)






Ok sayang, mommy have to go take my lunch. Mommy hope that Allah will protect you from harm and you will be a healthy baby. We will meet soon. I can't wait to hold you.



Much love,


Mommy

12 comments:

  1. Owh write more.. write more mommy!!!!
    I love to read it :)

    MM? hehehehe
    yey yey Little Man ade kawan girl lagi sorang nanti :)

    ReplyDelete
  2. such an amazing...write more lah mommy...bila baca feel very excited n so eager to know more....nanti klu time i dh kawin pun sure camni kan...bestnya rasa..so far beli k baby stuff semua...:)

    ReplyDelete
  3. heheh..i love to read ur writting...im also a practice mom to be..so boleh la kite share2 experiance..

    ReplyDelete
  4. hehe!serupa je macam my baby..tanak duduk diam masa tgh scan..

    beli neutral colors je dulu azie.dia dah keluar nnt baru havoc benda lain!:)

    and yes..the baby should be able to hear you and hubby now.suruh sapet sembang hari2 ngan dia.i think mine recognizes suami's voice coz when i went away for the weekend without suami, came back and felt the baby kick when suami spoke!amazing i tell you!:)

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah...sihat..!
    tak sabar pulak nak tengok bila kuar nanti..hihi..owh semalam i had dinner with diyana ur best fwen kan..hehe..we all ada citer2 gak pasal u..hehe pray for u.. :)

    ReplyDelete
  6. MM mesti cute n will become cun cam mommy die kan.btw i love to read ur writing esp ur experiences on mommy to be =)

    ReplyDelete
  7. nuuril.. tulah tetiba je i terasa nak mengarang surat kat anak.. hopefully dia dah besar nnt, boleh baca surat2 untuk dia. hehehe

    noorjan..aah.. the experience mmg amazing, lagi2 bila dia gerak2, its a miracle to know you are growing a life inside you.. brg2 baby i baru beli sikit2.. tp nnt plan nak tambah lg this weekend. :)

    whitelily.. thanks for dropping by, i dah link you. i suka 1 entry u pasal macam mana nk tau boy/girl tu.

    sasha.. baju br beli 2,3 helai je. benda2 lain dah start la. by the way thanks for the info, aku akan serbu kedai yg ko ckp tu this weekend. hahaha

    amy.. yea.. diyana dah balik, i pun tak jumpa dia lagi. she's cute kan, and really nice to talk to. Thanks for the prayers babe

    lieza.. thanks dear.. semuanya pun new to me, biasalah, excited sikit.. hope everything go well with the pregnancy :) awak pun cepat2 sikit

    ReplyDelete
  8. hi there..thanx for dropping by my blog ;) btw, my belly button is also sticking out!! makin besar perut makin terkeluar pusat..hehe..nk beli maternity nye tops pon leceh sbb most of them kain die lembut2 mcm lycra gitu kan..so dat will make my belly button stick out more obvious..hehe..but sgt comel jugak :)

    ReplyDelete
  9. dia suka gossipppp!i like her very much!
    hahahhaa...leh gang!ada gak future cousin leh masuk!

    ReplyDelete
  10. alalalalala...mommy me want ur letter to....

    ReplyDelete
  11. zue, exactly. its cute but sometimes i find it gross hahha.. anyway..tak sabar nak gi shopping brg anak.. now takde mood shopping utk diri sendiri.. :)

    amy... wah... boleh la gang gossip. hahhaha.. gossip artis ker?

    anil.. hihhihi.. agaknye nnt dia gelakkan i jer bila baca ni.. tp hopefully dia tau la how much i love my baby. :)

    ReplyDelete
  12. Oh! Lepas nie boleh buat 3D pulak.. i like! Neway, thanks for droping!

    ReplyDelete

Wedding Bells