Thursday, December 24, 2009

Pre-Baby and Post-baby photoshoot

Dear readers,

After reading at Kak Sueanna's blog about photoshoot during pregnancy, really triggered me to get one myself. :) Haa, igt ada pre wedding shoot jer, tp pre baby pun ada tau. To remind myself my most wonderful moments captured in photos and how big my belly is during my first pregnancy. Also to show baby this is where she comes from. Jadi, kena sayang mommy lebih tau. Hehe..Tapi maybe masa dah 30 weeks ke atas la.

Maka bermula lah sesi google pictures, but mostly what i found are art pregnancy photos which is half naked/pure nudity. Pastu tengok perut diorg cam cantek jer.Mulus.. halus...bersih.. Perut aku? Dah ada line merentas pusat. Agaknya tak lama lagi ada stretch mark. Ada yang beritahu kalau ada line tu senang nak beranak. Wallahualam. Hanya Allah sahaja yang mengetahui.

I stumbled upon Shahril Affandi's blog.Love his work with pregnancy shoot. Boleh tak nak pinjam budak kecik dlm tu ? hihih that little girl was soo cheeky.

Love this photo.







Untuk post baby shoot, lebih ideal masa baby tu kecik lagi kurang sebulan, lagi comel kalau 2 minggu lebih camtu, kulit pun masih wrinkle lagi. Macam fresh from the oven la.. Like I said, babies grow up so fast, so kalau boleh nk capture every moment. That is why it's good to invest on a very good camera. Yang ni will be my next entry la..
Gambar ni amik kat blog Kak SueAnna

Comel sungguh gaya tido this baby. Boleh pulak senyum dalam tido tu yg geram tu hehee.. I also remembered Celine Dion's baby shoot. Sangat cute baby dalam bunga.


Need to consult hubby jugak, dia approve tak nk buat shoot ni. Now a lot of things are going on, so need to prioritize. But if we got extra moolah, i will definitely go for it. Mungkin consider rakan2 photographer.
Fuzuri?
Buih?
Armi?
Atau amik gambar sendiri pakai self timer?
Apa2 pun kena mintak izin suami..Hopefully hari ni mood suami baik. Balik nnt nak urut lebih sikit... ihiks...


9 comments:

  1. Dulu, I penah nak amik gamba Oman masa tido macam baby2 tu . Ate, lebih banyak jaga dari tido. Hahaha.. Jaga je nangis. Harapan sungguh!! :)

    ReplyDelete
  2. Hey you know, I offer shoots for pregnancy as well. :)

    Plus I'm a girl, so privacy is there if you don't feel comfortable having a guy to take photos of your exposed belly.

    Kalau rumah within KL, Klang Valley, I can go over to the house to do the shoot.

    Or you can come by my studio at Kelana Jaya.

    ReplyDelete
  3. sueanna - u do prepregnancy shots ker.. allright -- nanti bila dah pregnant I nak book you.. nanti baby pics u also can do tak??

    nariko - I pun nak gak prepregnancy shots... tapi kengkadang takut buruk sgt tunjuk perut tu.. yalah memboyot...

    ReplyDelete
  4. nuurill, hahaha.. yea,sgt challenging kan photoshoot with babies, harap2nye MM will be a good baby, behave jer. hihi

    sueanna..Hey thanks so much!! I'd love to but I dah deal with my fren for the photoshoot. Will love to work with you in the future. :)

    murni.. comel kan. kecik2 dah pandai posing. Geram!

    aurinh.. yea,sometimes me think the same but actually pregnancy is so beautiful because you're carrying a life in side of you. :) Nnt dah ada isi.. bgtau yer *wink*

    ReplyDelete
  5. dear azi...

    y not u try this http://eyesofgrace.blogspot.com/search/label/Newborn

    coz i tengok dia snap pic baby sangat comellll... :) photographer dia perempuan..hik3..suka..!

    ReplyDelete
  6. hehehe, mmg excited kalau shoot preggie & babies ni :D kami pun baru nak involved sebenarnya, insyaallah ;) sedang belajar dan mencari idea lagi

    ReplyDelete
  7. nak gak..nak gak
    rasanya smua 1st time mommy mesti nak buat photoshoot ni
    kenangan kan..

    *jom,gi beli dslr

    ReplyDelete
  8. amy.. mmg cute giler gambar2 baby dlm tu. thanks for the link!!

    hanie.. yup.. tambah lagi ilmu, dan tambah rezeki awak untuk dptkan klien.. bagus kan?

    dayu.. jom beli!

    ReplyDelete

Wedding Bells