Tuesday, December 1, 2009

Kitchen Cabinet.. in progress

Dear readers,

Selamat Hari Raya Qurban! We celebrated Raya kat rumah mertuaku di Shah Alam. My parents beraya kat Beijing, seronok la tuh beraya dengan salji. Pastu tinggalkan anak2 terkontang kanting.. Huh~ (baca dengan nada jeles) But I had awesome Raya, makan berkala2 dengan lauk pauk yang enak2.. read ayam kampung, sambal tumis udang, kari ayam, daging dendeng etc
Semalam pulak hari bertungkus lumus, me and hubby amek cuti sbb contractor masuk nk buat kitchen cabinet. But when i told my chinese friends about this, they would say "Oh, don't do any house renovation when you are pregnant, not good in Chinese belief" Well, they believe that the baby's soul is wandering in the house dan kalau ada buat apa2 renovation, takut terkena baby la camtu. That is just one of their many superstition :)
Tadaa... Ni la gambar2 kitchen cabinet kami yang tak seberapa.. simple je.. no island kitchen, no open concept what so ever.. Practical la untuk ruang dapur yang terhad. Masih mengekalkan konsep merah, hitam, (ehem.. pilihan suami yang gilakan MU.. boleh juga dikatakan konsep warna MCKK)
Belum siap sepenuhnya, solid surface (God knows how expensive it is to install one, but fortunately our space is small, so boleh la afford) and then sink hujung minggu ni baru pasang. SO at the mean time kena makan luar la.. hmm. will miss home cook meal for these few days T_T
Hood from Cornell, dapur Elba 2 stove je.
Ni la tpt 2 bowl sink belum cut lagi



OKlah, lepas dah ada kitchen cabinet ni makin rajin la i turun dapur dan lagi senang nak main masak2. Yosh.. ni kena belajar resipi baru yang hebat2..

8 comments:

  1. Yosh.. HARUS i serbu rumah u bila u masak! Hahaha :)

    ReplyDelete
  2. Wohooo! Sangat sukaaa..
    Kalau la ada kitchen cabinet sendiri confirm kena masak setiap hari pagi petang siang malam. huhu..

    ReplyDelete
  3. hehehe...can masak for future baby too....ehehhe...

    ReplyDelete
  4. cooking mama: you are better than mama, better than mama,

    lol, cepat praktik kan ape yg dah blaja dlm wii cooking mama!

    ReplyDelete
  5. sgt kiut itu kitchen cabinet...n u jgnlah dok disekitar2 itu..takot habok...better sy=tay kt bilik...

    ReplyDelete
  6. I love it.. I pun a fan or red and black kitchen. Hob and hood what brand r u using?

    ReplyDelete
  7. hajar- yea.. semangat lebih br2 dpt ni. hihhi.. kalau tak tertonggeng2 la i kat dapur tu masak

    nuurill- eh, nnt jgn serbu, tunggu i master masak ketam cili wahhaa

    diah- i masak walaupun biasa2 je, suami i tetap puji i tau.. (kembang hidong)

    sab- takper, for now, baby eats what mommy eats, so no complaint.. :)

    amy- isy, jgn tak tau,game tu siap bagi ressipi tau. dan cara masak. harus la praktis

    anil- org tu buat kejap je, sehari dah siap, i dok dlm bilik main internet, bertuah sungguh :)

    dytia- hob is elba, and hood from cornell. takde lah mahal sgt i guess, berbanding brand cam Teka.

    ReplyDelete

Wedding Bells