Monday, December 21, 2009

Buy Stroller, Free Vacation 8 days

Dear readers,
Salam..

Our weekend was so hectic, biasalah nama je cuti tapi.. tapi... tak bermakna may buyung ni lekat kat rumah. Lots of invitation, lots of things to do and buy, selagi diri ini masih bertenaga untuk ke sana ke mari. I have fun nonetheless...
Jumaat, I was working, a lot of work stuff to settle.. plus i want to add more days to my annual leave supaya maternity nnt leh dpt extra cuti on top of the 2 months maternity leave. :)
Evening, pergi kenduri aqiqah kat Alam Budiman, Shah Alam and also ada potluck kat Sunway Alam Suria rumah Jepp and Ijan (Beautiful garden, beautiful house). Never been to this part of housing area, but it really is developing with lots of pretty houses. Got me thinking of buying a house there, if not to stay, maybe for investment. Tak salah i, Dytia, you nye rumah kat Cahaya SPK kan ? I think i passed thru your housing area.. :)
Sabtu pulak, hari shopping! Yes.. looking forward for this the whole week.Tapi before that pegi hantar bunga pahar to Hanim kat SIRIM. First time tau boleh buat wedding kat dewan SIRIM. Tapi if not mistaken only untuk anak2 staff jer kot.. Beautiful wedding tp tak sempat lak amek gambar sbb dah tak sabar nak gi shopping! hehe..
I beli pushchair/stroller for MM kat Mothercare. We bought in Alamanda Putrajaya. Since kat sana kan ada promotion yg berbunyi... "Spend RM800 and above in a day, free 8D holiday on us.. guaranteed". Walaupun kat alamanda takde stroller tu, we reserve kat Midvalley tapi bayar kat Alamanda. Boleh jer, kata Sales girl tu... so apa lagi.
This is what we bought. Infant carrier car seat+Stroller and your child face you. Hari Rabu ni baru gi pickup. Tak sabarnyer saya!
Holiday tu kita dapat 1 oversea 5 Days. Pastu 1 local 3 days. Yang oversea nyer boleh choose Phuket or Bali. Yang local pulak choose Perhentian, Langkawi, Kuantan. Tapi, yg ni hanyalah accomodation, flight beli sendiri ye puan2. Pastu ada la lagi terms and condition nyer, yang i tak habis khatam lagi. But this vacation valid for 1 year. Oklah. Still have time to plan..
So, to those yang planning for Honeymoon, its good to grab this.. Promotion ni until 27Dec tak salah I. But, you can call them or browse thru Alamanda's website to know more..



Sabtu evening pulak hari keluarga, my aunts were in town, so we all spent the night at Jeram, my parents nyer company house, about 45 minutes from Shah Alam. Baru 2,3 kali jer gi sana, nasib baik our sense of direction bagus, amik instruction ayah thru phone jer.. Malam Eat seafood smpai lebam..
Ahad nyer, bawak diorg jln2 Midvalley, my aunts siap panggil i Datuk Bandar Midvalley.. hahaha.. sbb dah hafal every ceruk midvalley tu. Ye lah kata opis sebelah Isetan jer. :P Only thing yang tak best sbb jam and susah carik parking .. Urghh.. tp for you guys out there, nak gi midvalley time sale ni, cuba carik kat Zon G or H. Kat situ tak ramai sgt org tau, pastu ada hidden parking space. Kat tingkat bawah pas entrance.
Have a great week ahead everyone and happy holidays!

14 comments:

  1. hye.. i think jep n ijan u mentioned tu, my sis in law n hubby dia la.. kecik nye dunia..

    ReplyDelete
  2. hyee..nak tny u beli stroller tu kt alamanda how much eh?if u dun mind sharing..tgk aritu kat alamanda takde pun model tu..

    ReplyDelete
  3. ashikin... yea.. what a small world, jepp is my high school fren.. :) their house cantik. pastu cam nyaman2, sbb jauh dari kesibukan kota raya..

    nadya.. stroller tu mmg takde kat alamanda, only in midvalley and the curve, lupa nak ckp jenama vista, 3 wheeler, travel carrier. Better u check out cpt2.. sbb hari tu pun tinggal braper jer stock

    ReplyDelete
  4. bestnye shopping dpt vacation free n suka sgt stroller tu..

    ReplyDelete
  5. dear my fiance beli cincin wedding for us ..fia pon dapat voucher ..same exactly like u ..hehehe bestkan dapat voucher ..wallah and the stoller mmg hot!!! hiksss

    ReplyDelete
  6. Babe, the very first time i shopped for Oman's stuffs when he was 8 months in my tummy kat Mothercare Alamanda. Hehehe. Hampir 1 kedai diborong, sampai terus dapat VIP membership. I think above rm600 we spent, boleh dapat dah membership card tu. U mesti dapat gakkan? Bagus kad tu you.... boleh digunakan sebaik-baiknya..sampai sekarang :)..weeehoo!!!!

    ReplyDelete
  7. murni.. benda free.. saya sangat sukak!

    sha.. yup.. smbil menyelam minum air. wedding ring you sure cantek. sneak peak?

    nuurill.. aah..i pun terus dpt VIP card. i think dlm purse i ni mcm2 jenis kad ada. hahaha.. patutla gemok semacam. tp worth it kan.. menggalakkan shopping brg2 baby lagi.. hahaha

    ReplyDelete
  8. wahh, promotion yg sgt berbaloi..seronok tgk mommy to be ni shopping ;)

    ReplyDelete
  9. bestnye such a good bargain... i pun ada survey for my littlr one ni..tapi lom decide lg..tapi yg pasti i suka yg 3 wheels tu..mcm Quinney..

    ReplyDelete
  10. alaaa..serious ke?dis one must be under alamanda nye promo kan?hmm shud buy at alamanda all stuff dat i got at other MC outlet..tp takpelaa..dh xder rezeki nk dpt free hols..huhu..

    ReplyDelete
  11. hanie.. tunggu la time awak nnt. shopping utk budak kecik ni mmg mengujakan. sbb brg2 dia too cute and sgt best!

    whitelily.. oh that 1 my fren ada pakai, looks so canggih, i pun ada gak survey tp rasanye out of our budget kot..

    zue.. aah.. i pun tak sedar, tapi ada sales girl kat MC midvalley tu suggest i beli kat alamanda. tp i think it will be lg berbaloi kalau include tickets skali.. ahaks

    ReplyDelete
  12. waa...stroller tu amat menarekk...msti rumah u dh byk brg2 baby kan...ahak..bess...dpt vacation yg x thn tu...

    ReplyDelete
  13. nak jugak stroller merah
    nak merah!! tak kira..kena merah gak

    ReplyDelete
  14. anil..stroller tu mmg fav saya. mmg dah aim lama dah tu. hehe

    dayu.. beli jer stroller merah. dari jauh dah nampak.. :)

    ReplyDelete

Wedding Bells