Thursday, November 26, 2009

Outdated: Malam Berinai

Dear readers,

Mmg outdated entri ini

My malam berinai was done right after Maghrib, on the nikah day itself. So, bayangkan la kepenatannya, sehari suntuk jugak 3 Julai yg lepas.

Actually, my malam berinai is exclusively for the extended family, untuk Aunts, Uncles, and cousins merasa merenjis dan menginai pengantin kat pelamin. Maklumlah, on the big day semua hurry burry, cuma limited org saja yg berpeluang.

Saya juga dibuli oleh my aunt untuk memperagakan koleksi pakaian tradisional dlm simpanan beliau. Sungguh last minute planning, namun aku sporting je ikut arahan.

Makeup + outfits- Makcik Liah
Pictures credit to my cousin- KakNgah :)

Wajah pengantin baru sehari. Menunggu untuk di tepek inai ke atas tangan.

Ini bapaknyer..sungguh cool berkain pelikat. Yang menjadi pengapit kami malam tu cousin2 saya dari sebelah bapak dan mak..Lina and Shafik..yang akhirnya digossipkan menaruh minat kepada satu sama lain.

Suasana di hadapan pelamin yang sebenarnya adalah porch rumahku.

Ok, bermula sesi membuli.. First outfit, pakaian Korea. Lengkap dengan cucuk sanggul
Ini apa benda la aku tgh buat ni, mungkin tarian belly dance tak jadik. 2nd outfit of the night, ala ya habibi ya maulana.
Dengan Kak Ngah, fotografer for the day..
Dan terakhir nya, Bollywood. Ni siap accessories, cucuk hidung tau.




Ni pun shot kena paksa.. mmg fake, bukan.. gaya heroin hindustan mencari Shah Rukh Khan


I thought pakaian beragam camni dah old school, but actually, i had fun dressing up. Thanks to sponsor pakaian mlm itu, my makcik. Acara mlm tu berakhir dengan karaoke keluarga. By that time its already 1 am and have to get up early next morning for the next event
Wow.. memories..

8 comments:

  1. memang best!
    gaya cari SRK yg tak tahan tu. :p

    ReplyDelete
  2. hehe saya nanti pun akan melaram dengan baju-baju beragam ni.. huhuu~ redha je laa.. mmg kena buli...

    ReplyDelete
  3. tadi t'dgr siapa punya ringtone ntah, whistling part for koi mil ga ya.. rasa nak tgk kuch2 hota hai la pulak~

    ReplyDelete
  4. nariko, u are a very pretty girl..mashaAllah..pakai any baju pun cantik..but i have to agree with you..it looks fun to tukar2 baju like that..

    p/s: hope u and baby doing well...

    ReplyDelete
  5. hye u~

    comel sungguh malam berinai u..hehe~
    chantikkk!

    btw i've link u ye darl..:)

    take care to 'both' of u..hehe

    ReplyDelete
  6. Qah- silakan melaram.. jgn lupa amek gambar byk2. :)

    nadd- tulah.. bukan cari suami baru.. ttpi SrK.. hehe

    amy- our first hindustan CD ever kot.. :P

    Sab- Thanks dear.. mmg penat tp layan kan je. saje suka2 for the whole family

    Ann- Thanks .. i link u too :)

    cik Epal- thank you.. :)

    ReplyDelete
  7. hahaha kiut giler dgn aneka bju tu....comeii...hehehe

    ReplyDelete

Wedding Bells