Thursday, August 13, 2009

Our new dining table and carpet

Dear readers,

Early this week, we bought dining table for the house. Mula2 nak yang rectangular table for six tapi bila dah terpandang this set, why not beli bulat (which hubby prefer). Never thought of getting round table but it can suit for 6 people. Kerusinya ada touch of designer style which i really love. Yang penting nya, its stable and sturdy, of course quality kena bagus walaupun not from top brand.

Lepas tu terus je beli alas pinggan kat Casa Impian. They got nice designs like this leaf set, and the coaster. Mula la berangan nak buat setting table ala2 candle light dinner.. haha.. nantilah kumpul duit beli vase yang besar gabak tu.



And we took the time to hunt for carpet. Susah jugak nak pilih since our living room got a little bit of everything in sense of the elements, but kena berani experiment with colours. :) we opt for Earthy tone, yang boleh compliment the red sofa, black and white curtain and coffee table.



The house feels almost complete.. tinggal nak gantung2 gambar. Tonight mom akan amik our 16R wedding picture and the story board + videos. Can't wait to see them!

12 comments:

  1. nice house!bila nk buat makan2 nih hahaha!
    azie..nk tanya sumthing la..leh email u tak?

    ReplyDelete
  2. sis...
    blh tak email kat sy bape rate sis rent kan pomander sis...
    relyza1410@gmail.com

    ReplyDelete
  3. hi have a nice day! interested to do wallcoverings for your house, room, shop or office? feel free to visit my blog! tq...

    ReplyDelete
  4. chantek
    sis & hubby mmg ada bakat tersembunyi arr
    got ur own taste

    ReplyDelete
  5. karpet ikea er?? like mine..kalau ye lah..kalau x ....maluuuu

    ReplyDelete
  6. cantiknyeeeeeee...awk beli kat mane ek? teringin gak nk beli meja mkn mcm tu..kerusi die lawanyee :)

    ReplyDelete
  7. wahhh seronok kan kalau dpt hiasa rumah sendiri :D dulu duduk dgn family, pembelian adalah terhad, skarang, ape yg sendiri nak..sendiri beli..sendiri pokai duit..hihi :D

    ReplyDelete
  8. nice!!! sgt best bleh furnish rumah sendiri... can't wait myself!

    ReplyDelete
  9. Wahwah sangat cantik kerusi tue Nariko...pandai both of u pilih

    ReplyDelete
  10. amy.. eh, nak dtg ok jer, sila sila..

    sha&lyza.. thanks ;)

    anil.. owh.. itu carpet saya beli di iranian shop sajer. mmg byk nowadays kan

    suhaili.. i beli kat gudang perabot kat area kinrara, on the way ke bkt jalil. kedai dia semua modern furniture concept

    hanie.. ya betol.. tang pokai sendiri tu saya setuju.. tp puas hati sbb pilihan diri bersama kan

    qis.. yeap.. now jd my passion la. cepat kawen!

    reena.. TQ.. me lovey too. :)

    ReplyDelete
  11. apa nama gudang perabot tu ye?

    ReplyDelete

Wedding Bells