Monday, August 10, 2009

Kebetulan yang baik - What a small world!

Dear readers,
Warning: Pardon the poor quality pictures... time for a new DSLR perhaps? :p
Coincidence 1:
I think it was 2 weeks ago, when we attended a friend's (read Tokya) engagement ceremony, not knowing yang tunangannya itu adalah rakan blogger. When Fafa came out of the room, I barely recognize her underneath the make up, but she was pretty nonetheless. Bila diorg start citer she studied medic kat Indon and nama manjanya Fafa, it just hit me..hey, I know this girl!
Wow..what a small world! :)

Coincidence 2:

Masa deliver bunga pahar kat dewan Diah, suddenly hubby tegur 1 guy,

"Wei.. lama tak jumpa, kenduri sedara ko ke?"
"Tak ah.. Aku la yang kawen"

Cheh rupa nya laki si Diah.. they used to study together kat UTP. Dan consequence of that ada la pulak jumpa kawan2 suamiku kat dewan mlm tu..
Wow.. what a small world! :)

Anyways, we arrived at Diah's reception a bit late.. sampai sama ngan pengantin. As expected bride was soo gojas, dress la paling meletop. Love everything about the dress, gal..

Pengantin with pengapits
Notice the gigantor chair? It really pops up, nice! Reminds me of my gigantor chair ,, wish i cud keep em.. ahaks..


Ini the lovely Puan Hanie, mungkin sedang bergosip dengan suami sambil ehem.. berbangga duduk di tempat blogger? ;) Love the door gift R&D

Me and Amy, her Atim was a funny guy, selalu layan lawak suami ku. Amy pun tukang gelak sama. Nice meeting u gal..


Pose sweet sambil tu tak sabar nk start makan

We got a snap masa diorg makan.. :)


Candid picture.. cam paparazi tak? Diah, kamu kelihatan seperti aktres dalam sinetron. Cantik banget! Congrats and welcome to a new chapter of your life!

Anil and Sab pun ada tp tak sempat nk snap gambar nya.. Anil, penat2 pun awak still nampak comel as usual.. Sab, nice meeting you, and your story about the makeup experience is really an eye opener.
Hope we can meet again soon.. :)

12 comments:

  1. wahhh comelnyer diah ..your bunga pahar pon ada skali yer ...nice majlis ..congrats to her ..

    ReplyDelete
  2. hai...sweetlah korang..lagi satu pkai balik baju tunang...wah so worth it...

    ReplyDelete
  3. gagaga tag itu sgt terang di sini :P
    yer bangga, semua pun jeling2 kearah meja kita.
    mungkin dalam hati dorang, wahh bloggers2 tegar kot ni haha.
    betul majlis yg sgt meriah dan cantik.
    sgt happy dpt jumpa you all.nnt ade rezki, jumpa lagi :)
    Congrats again diah!

    ReplyDelete
  4. hahaha lastly ada pic wedding diah!yihaaaa..nak pic nak pic!!can i??
    Anyway..suami kamu mmg suka buat lawak!agagagga...nice meeting u too!

    ReplyDelete
  5. ni kita bagi link gambar2 diah aritu, klik gambar dulu, baru save..kalau nak lagi besar, ade atas gambar tu ALL SIZE :D
    http://www.flickr.com/photos/haniee

    ReplyDelete
  6. tgk pic kawen2 nih.rs cam nak kawin gak.ngehngehngeh...

    ReplyDelete
  7. ::nice btul your blog...i hope we can exchange link k..::

    ReplyDelete
  8. bestnye tgk korang berkumpul *jeles*!haha..thanx nariko for everything.from sending the bunga pahar,attending d wedd&collecting the bunga pahar again.U both are very sweet!pasni leh men wii sama2 sbb dh kenal2.thanx for d entry&pix too!cya soon yea

    ReplyDelete
  9. seronoknyer bloggers dpt bertemu yeah

    ReplyDelete
  10. seronok amat..raser wed diah ni majls jejak kasih bloggers..hehehe...

    amy nye wed lame lg ni nk ketemu blik...

    weee...amy jgn marah ha...

    ReplyDelete
  11. Sha.. yup, the first customer ;)

    manja.. oh yea.. harus recycle selama masih muat ni.. ihiks

    hanie.. ok kita berjanji temu di next wedding yea.. siapa agaknya tu..? hmm.. and thanks for the link!


    amy.. i bet atim pun orgnya sama cam hubby i. boleh la sekepala tu. ;)

    cookie.. cepat2 la kawen.. best tau kawen.. hee

    syanaim.. sila2

    diah.. sila berhanimun dulu.. pasni kita lawan wii, wii sports k. i tere main basketball.. haha

    nurul.. yup, selalunya dia alam maya, kini dia alam realiti.. huhu

    anil.. yup, thankful dat she reserve a table for us, kalau tak susah gak nk jumpa kan :)

    ReplyDelete
  12. Wahwah kebetulan pulak ye..I pulak masa majlis I baru dpt tau yg my hubby and I ada ikatan bau-bau bacang..kekkekek.macam-macam. seronoknya tgk u all berkumpul. Apa kata nnt kita buat gathering....macaam best jek kan

    ReplyDelete

Wedding Bells