Sunday, August 16, 2009

The day we found out about a miracle

Dear readers,

Current situation

Entah mengapa mood nak berfacebook dan berblog agak suram akhir2 ni.. In fact a lot of things happened quite differently nowadays.

1) Tak suka masak dan makan masakan sendiri

2) Nausea bukan sahaja di pagi hari tapi sepanjang hari

3) Tiba2 jadi sgt sensitif terhadap bau terutama perfume

4) Sudden urge to pee in the middle of the night

Rewind 2 weeks ago

The day i found out i was pregnant was about 2 weeks ago, when i was late for 1 week. That night i felt so out of place, tetiba rasa sejuk semacam kakiku, tp badan panas, and it kept me up all night. Yang peliknya, tanda2 mau period sudah ada, seperti cramp di perut. Jadi tidaklah ku pikirkan sgt..

The next day, atas nasihat rakan2 baikku, aku turun ke mid valley dan beli pregnancy test kit. Dengan pantas, result menunjukkan 2 lines which confirms my pregnancy! OMG! masa tu the first thing that came across my mind was.. I'm going to be a mommy!

First person i called, of course la suami tercinta. He was over the moon.. We both love kids so much, and sangat bersyukur diberikan peluang ini di awal perkahwinan. Well, before i left for home, i bought another pregnancy test just to double confirm, and the result still the same. :)

Anyway, we went for checkup twice already, and i can safely say I'm preggie, and the foetus is just 5-6 weeks. It is still soo tiny and fragile, I cried when i first saw it in the ultrasound. I just can't belief it's really happening. Right now si dia only measure 6mm in my womb..

Keadaan badan ku pun mula berubah, i got this little tiny lump on my tummy. Breasts getting tender and tingling sensation come and go. Senang keletihan dan kuat tidor. Tapi, nasibbaik la hubby sangat supportive, he did the cooking part and cleaning the house termasuk laundry. Saya cuma membantu sikit2 je..Aww.. isn't he a sweetheart? Tang cooking tu, he tried his best, but me being so picky with the food takleh nak habis pun satu pinggan.

I'm really thankful for this miracle, dan berdoa banyak2 supaya this pregnancy will be a healthy one and a safe one.Yea, i know probably this is too early but like most parents, I want the best for my little one inside me.

Pray for us yea.. :)

52 comments:

  1. im all excited! :)

    Baby girl is coming soon from Zacc & Helena and you're next! congratulations!

    ReplyDelete
  2. congratulations, alhamdullilah for a gift from god.. ;)

    ReplyDelete
  3. wah sis!!
    tahniah tahniah tahniah
    bunting pelamin ekkk
    terer mr hubby. ihiksss kiddin!
    jaga diri elok2 tau. makan healthy food. jgn wat keje2 berat. hrmmmm
    eceh...cam lyza pernah preggie nk advise sis byk2...
    cam ter'excited'. cam baru semalam aje tgk picca sis kawen...today dpt tau dah preggie.
    tunggu anil & diah plak pasni

    ReplyDelete
  4. congratulations..alhamdulillah...di awal perkahwinan sudah dpt merasai hadiah yg nikmat itew...Amin...

    ReplyDelete
  5. Nariko!! Congratulations dear! Am all excited to hear the good news... :) my bff pun had just found out that she's pregnant a couple weeks back and the foetus pun just about 6/7 weeks old :P

    take care and enjoy ur pregnancy! :)

    ReplyDelete
  6. Congratulations dear!!!! :) after nie blog psl pregnancy pula.. :)take k!

    ReplyDelete
  7. bestnye.. nanti jumpe leh pegang2 perut kamu itu.

    ReplyDelete
  8. Tahniah!!!!!!! Syukur alhamdulillah... Take care k...

    ReplyDelete
  9. azieeeee congrats yah.... u must b so blessed. jaga diri baik2. makan minum and all...heheheh mesti ko cute nanti

    ReplyDelete
  10. Insya Allah. :)
    Congrats Dear!! Take care.

    ReplyDelete
  11. wahh.. tahniah.. tahniah

    sue doakn agar semuanya selamat..

    jaga diri tau, kena sentiasa pakai mask.. makan buah2an selalu tingkatkan daya tahan badan.

    ReplyDelete
  12. Hi Jiran!!! Congrats a million!!! Be patient ok.. noriko, i nak tau kondo yg u sewa kat savannah tu berapa yer? kat situ ade tempat kosong lagi tak? sbb we're looking to move thee nant lepas kawen.. dekat dgn lrt.. ngee..
    my email is nur narquiyah.halil@aig.com.. thanks ya!

    ReplyDelete
  13. mummy nariko! so sweet.. congrats dear.. bunting pelamin.. ;) take care ya!!

    ReplyDelete
  14. hajar.. tell me about it! saya pun excited hari tu kat rumah tokya dah tau dh. but still hush2 sbb awal sgt lagi.. hehe

    huda.. alhamdulillah, ni tanggungjawab baru :)

    dytia.. tq! tunggu awak pulak.. ke dah ada?

    lyza.. itu la pasal.. things are happening so fast.! i pun cam tak caya, pas ni tunggu yg lain2 pulak jadi mak buyung, hehe

    farhana.. TQVM

    myra.. thanks! say hi to ur fren.. hehe..

    tenten.. yup, pas ni ada la topik ni nk share. :)

    murni.. aku kan kata nak kejar ko. :p

    errina.. thanks! doakan saya..

    zu.. yes i will.. aku pun doakan ko gak, marilah bersama2

    nuurill.. u lah the ultimate mommaholic, u jadi sifu i k. hehe :)

    ReplyDelete
  15. sue.. thanks..tulah, nowadays menakutkan penyakit mcm2

    quiyah.. my hubby beli rumah ni if sewakan i think around 1800-2000 for 1212sq ft. itu i agak2 jer la more or less

    hanim.. yea.. saya bunting pelamin *malu2*

    ReplyDelete
  16. Wahh, tahniah!
    Sgt happy dgr berita ni :D
    Maknanya, waktu reception diah aritu, u dah pregnant eyh? ouhh sungguh cepat rezki kamu berdua, alhamdulillah...
    harap2 kami juga bakal menyusul :)

    ReplyDelete
  17. congrats u...take care k.sgt fragile at this time.:)

    ReplyDelete
  18. heee....congrats...best nyer...!!

    ReplyDelete
  19. congrats!!!can't wait to see ur baby....mesti cute n comei like u n ur hubby...

    ReplyDelete
  20. hai nariko...congratulations...hope God bless u n ur baby....:-)

    ReplyDelete
  21. OMG ..congratsss ..can't wait to see the next progress ..alhamdulilah rezeki ..dariNYA ..pls take care ok ..

    ReplyDelete
  22. Padanlah muka u berseri2.huhuhu..as usual..congrats!bestnyeee

    ReplyDelete
  23. waaaa congratulations!!!!!!!!! yippie yippiee :D

    ReplyDelete
  24. Alhamdulillah, tahniah Azi. Take a gud care of urself.. :)

    ReplyDelete
  25. cepatnye rezeki you both, congrats nariko!

    enjoy your mommy-to-be journey, am sure it's one of greatest moment u'll have in life :D

    ReplyDelete
  26. Congratulation!!! Hopefully things will go on well during your pregnancy... Take care, dear!

    ReplyDelete
  27. nariko..congrats!! hopefully kami yang lain² ni menyusul lepas ni.. :) take care ok..

    ReplyDelete
  28. congrats kat kamu. dulu saya pun mcm tu. rasa nak period tp beli wat urine test disahkan pregnant. take care yeah.

    ReplyDelete
  29. hanie.. yup, time tu dah ada, tp too soon nk bgtau, now dah ada heartbeat br confident sket. :) kejar i babe.. hehe

    alina.. thank u!

    luv.. indeed, perlu lebih berhati2 kini

    diyana.. thanks! perasaan skrg pun masih excited hehe

    noorjan..wah.. itu insyaallah 9 bulan dari skrg, tlg doakan yg terbaik ya

    manja.. thanks.. amiiinnn

    sha.. skrg pun byk yg berlaku, selera makan yg berkurang yg tak best tu.. :(

    diah.. berseri2 ke berminyak2 hehe.. ok ur turn now.. go!

    fizz..join the club.. ke awak merancng?

    nad: thanks..will do! :)

    WLT: TQ dear, yup.. i'm sure it will, now pun a lot of things happening. its amazing

    Qis.. thanks dear.

    wardah.. i doakan amiin.. cepat2 la yer

    nurul.. awrite! awak pun sama.. take care!

    ReplyDelete
  30. wallah!!!!

    tahniah lah azi!!! aahlah..mase diah's wed dah ade isi rupanyaa...senyap je tawww....

    hope u jaga diri n bb elok2..for sure u did dear... ouh!!! sgt happy for both of u!!

    ReplyDelete
  31. syukur alhamdulillah.. congrats dear.. take a gud care of urself ok.. namo buat keja berat2...

    ReplyDelete
  32. congrats, take care
    dh blh minum susu ibu mengandung dan mkn asid folic

    ReplyDelete
  33. bunting pelamin
    bestnya!!! tahniah nariko
    jaga diri baik2,jaga makan semua k

    *seronoknya...tumpang gembira untuk kamu

    ReplyDelete
  34. YA Allah...aku last!hampeh..ni sbb bz la nih!Aziiiiii...CONGRATSSSSSSSS!!sonoknya...
    meremang baca entry nih!
    Yeyehhh..Azi & Sapet Junior will come out!tak sabar nk tunggu!!

    ReplyDelete
  35. congratulations! that was fast.rezeki murah :) all the best!

    ReplyDelete
  36. congrats..been reading your blog since the past few months..so happy for both of u! take care

    ReplyDelete
  37. anil.. yup, time tu i nk korek2 from u and hanie, tp tk nk bgtau status i.. huhu.. kejar, babe..kejar :p

    kaseh.. thanks. keje berat dah tak buat, skrg high heels pun dah tak pakai T_T

    ungu violet.. thanks.. will do!

    beeps.. thanks babe

    tepung.. yes.. skrg dah start aamik asid folic everyday, tp susu belum lagi, awal sgt kot?

    nell.. thanks babe

    dayu.. aah.. BP.. ehehe tunggu turn awak pulak.. saya doakan :)

    amy.. haha.. lawak la u ni. azi jr lmbt lagi, kita tunggu kenduri awak dulu :)

    yuna.. alhamdulillah... thanks ya!

    ReplyDelete
  38. yay!!baby on the way!

    pasni tukar blog name pulak ke azie?

    CONGRATULATIONS babe!!*hugs*

    ReplyDelete
  39. Sebelum i tau pasal the little miracle that day kan Azi, i nak ajak kari2 total main futsal smula tau. Kekeke..
    Maknanya kalau jadi kitorang main, u kene jadi tukang jaga beg la ek.. :)
    Owh! x saba nak tgk perut you membesar dengan comel!!!!!!! :)

    ReplyDelete
  40. azie..congratulations!! take extra good care of yourself..especially in the first trimester..I'm happy for u too!!welcome to mommy club!

    ReplyDelete
  41. sasha.. tak tukar kowt..mcm ada sentimental value jer nama blog ni.. hihi

    nuurill.. ok, i boleh jer, smbil tu jd tukang sorak dan tukang gelak.. :)

    mira.. hehe.. thanks!! i'll ask u for tips!

    ReplyDelete
  42. Aunty!hahaha...Atim pun ckp congrats to both of u! :) lupa plak nak sampai kan..

    ReplyDelete
  43. heheheh... excited!! just imagine mummy aze... uhhhtake a good care of yourself... eat a lot of good food ya... asik roti subway jer.. heheh

    ReplyDelete
  44. alaaaaa
    jauhnyeee ai tertinggal keretapi!!

    neway, congratz awak!

    lps ni, blog u penuh dgn cite pasal pregnancy pulak la nampaknye. no more wedding thingy :p

    ReplyDelete
  45. panda.. thanks!

    amy.. betol la skrg dah jadi ah so :( waaa!

    sophie..thanks pi, now terpaksa choosy. ikut tekak. susah gak lor

    xeea.. aah.. pasni per"kembang"an badan.. heehhe

    ReplyDelete
  46. sis, congatulations! seronok dh nk jd mummmy&daddy!

    ReplyDelete

Wedding Bells