Wednesday, July 15, 2009

Majlis Bertandang: 5 July 2009, Dewan MBSA Shah Alam

Dear readers,

Majlis bertandang diadakan sehari selepas bersanding.. bayangkan keletihan buat majlis 3 hari berturut2.. tapi tak mengapa, kami bersemangat.

Ada cerita disebalik baju ni.. Sebenarnya this is the 4th baju. Baju 1st songket kaler kuning diraja, siap dah bayar deposit Rm200 tapi bila fikir2 balik, songketnya songket tabur, me and hubby more on the songket penuh punya style. and cutting dia kebaya kota bharu, not really digging that. So burn la Rm200 tu.

Carik kedai lain, pilih warna kuning gak.. tp 2 weeks before, bridal house tu gantung la pulak baju kaler ni. Gold and black. I absolutely fall in love, terus tukar. Tp bila lg 5 hari nak majlis, tuan punya butik kata "sorryla, baju tu takleh dikecikkan to your size, kena buat baru" OMG, rasa nak pengsan..I was so worried, but he promised he will take care of it, beli kain baru yg sama kaler pastu siapkan dlm masa 3 hari. Thank God, he managed to pull it off. Baju sampai kat rumah a day before the majlis. Yang best sbb I got the dress in my size, bayar extra sikit la sbb baju baru.


With Hanim my cousin, the makeup pun ok kan masa ni. Kejap je akak tu buat, i think an hour or so dah siap.


The bride is ready to go. Bring it on, day 3!



A snap shot before entering our ride.. driver is my brother si kaki racing. Tp dia tension sbb kena bawak slow, biasa lah konvoi.


Pelamin singgahsana. Pengapit is my sister Amy..


Acara bersuapan manja2. Kali ni mmg makan kaw2, sbb nyesal tak mkn betul2 smlm.. Sodap tau makanan kat meja pengantin.


The cake yang absolutely gorgeous.. It cost a bomb because semuanya betul.


A snap with mommaholic and little man. baju awak cantek ok.. walaupun pasang siap!


Yes, the groom sings..selamba je amik mic nyanyi 1 song..with band from Nogori.. inpromptu je ni.. lagu2 dalam dialek nogori..suamiku lepas gian lama tak karok la tu. Aku hanya mampu buat muka sweet kat tepi. Igt nak jadi background singer or main benda kaching2 tu.. tp tak lepas!


With Subang friends... thank you for coming guys! muah! Satu je, tangga nak naik ke pelamin steep giler. Gayat!

Dress: Bridal PKNS
Makeup: Linda (Freelance)
Pelamin: Astana Karya

Pictures credit to: Hanim, Amy, Liyana&Tifi, Bud, Fhaten

21 comments:

  1. Awwww.. ade gambar i!! ehehe.. Oman dah besar nanti i tunjuk balik entry u ni kat dia. Hehe.

    Selamat berbahagia untuk u and Sapet.. hihi..

    ReplyDelete
  2. Muahahahaha. Balak gila la spot aku. tengah tengah baik punya..

    ReplyDelete
  3. so cool...make up cntik...so sweet...

    ReplyDelete
  4. hahaha, last minute pun puas hati. suke sgt pattern baju tu.

    ReplyDelete
  5. chantek arr songket tu sis....seyes! berbaloi even terpaksa burn rm200 tu
    kat umah sis more to modern style, masa bertandang plak more to tradisional style
    sume amat menjadi...suka sgt!! sis nnt jd wedding planner sy lah..ihiksss

    more picca plsss

    ReplyDelete
  6. cantik pelamin , cake sungguh cute, baju indah belaka.. dan suasannya sangat meriah ...yg sweet siap pengantin nyanyi ..u did great job ..congratsss ..im new here ..always read your blog ..hope u don't mind ...congrats once again ...xx

    ReplyDelete
  7. wahh tetap cun oke..pelamin pon cantik, n the songket penuh mmg lagi ok compared tu bunga tabur..pn.azie tetap goges.. :)

    ReplyDelete
  8. Siyesly, baju songket u sgt la cantik. Sesuai tuk org yg tinggi mcm u. kalo kena yg ketot macam i, mau nampak macam pokok bergerak. huhuhu.

    ReplyDelete
  9. puan mommaholic:oman sure nyesal,naper aku tido time ni.. hehe tp tido pun masih cute

    xul: nasib bukan tpt zano, zano hampir jatuh ke lubang rahsia.

    Blackrose: aah.. i purposely amik lain2 jurumakeup supaya ada variety :)

    murni: aku gamble je..pilih warna jarang org amik. takpelah janji saya sukak, kamu pun sukak

    relyza: mula2 mmg sedih sbb burn duit tu, tp bila pikir2 balik, better la, dari nyesal nnt tak puas hati, saya redha. nak jd wedding planner? wahh.. saya boleh bg idea je.. itu pun kalau awak sudi :)

    sha: no worries.. i'm honoured. its totally fine. good luck with your preparation, and enjoy the journey

    butterfly: sis.. okeh kan? nasib tak resort to the first one. always trust your gut feelings! :)

    nad: haha.. u're so funny.. bukan pokok bergerak, petite...tp boleh je, if pakai heels 4 inci. i pun pakai heels tu :)

    ReplyDelete
  10. nariko, u looked stunning as ever!! ha'ah kan nad, dia tinggi, cantik je pakai songket- kalau i.. hmmmm, malu la.. hahah. btw, have a great and happy married like ye? ;)

    ReplyDelete
  11. myra: kuasa makeup..! nasib baik la suami boleh terima wajahku tanpa makeup.. haha.. thanks and good luck to u ok!

    ReplyDelete
  12. I like your make-up! Mind sharing the contact details of the make-up artist?

    ReplyDelete
  13. yeah, love your make up. and u looked great!

    ReplyDelete
  14. canteknya cake!pelamin was sooo gojes!nice la nariko!semuanya besh la wedding u!jeles nyaa..

    ReplyDelete
  15. Anonymous: Alrite, I'll get it for you.. no dia ada kat my photographer..

    Qis: thanks dear! :)

    Amy: I think you lagi creative la.. maybe u boleh outdone mine..tak sabar tgk wedding u!

    ReplyDelete
  16. cnthek semuanyaaa....weeee....gojesss

    ReplyDelete
  17. cantek la kakak. ni kat dewan mbsa..ek?

    ReplyDelete
  18. hi nahwal, yup kat dewan mbsa shah alam..

    ReplyDelete
  19. Hi..

    Just to find out more details on dewan mbsa for our wedding soon.. can u drop me an email so that we can discuss there? really really thanks.. anyway, your pelamin is really nice!! ;)

    ReplyDelete
  20. hi zie.. your email please? :)

    ReplyDelete
  21. Hi cantek la wedding you kat mbsa..who do i call kalau nak buat kat situ ek ?

    ReplyDelete

Wedding Bells