Monday, July 13, 2009

Bersanding: 4 July 2009. Subang Alam

Dear readers,

Setelah di scan through gambar2 di facebook yg telah diupload oleh rakan taulan dan saudara mara, these are the best shots yg saya suka so far. Kredit to: Budiman, Hanim Yusof, Iskandar, Amelia, Sophie dan Jefri


My fav photo.. tastefully capturing the essence of a wedding. And I simply love the umbrella.. didn't get to see it until the very last minute. Nasib baik kena ngn tema. :)


A day before nikah, getting my inai done.. Strangely, i love kaler masa time ni.. nampak cantik la pulak.


A snap of hubby's hantaran. I was so thrilled, it was stunning and magical. hantaran in a giant glass and surrounded by flowers.


Kumpulan marhaban Tok Ghani saya, dtg all the way from perak..



Meja makan beradab and inlay canopy. The final touch siap a few hours before the wedding start. Sangat gusar masa tu.



The pelamin. Kerusi panjang ni my fav. Tp kena letak bantal kat belakang, so that can sit straight dan tak sakit belakang.


Sementara menunggu pengantin lelaki datang, sempat bergosip


Diarak ke khemah pengantin dengan paluan rebana. lihat suamiku yg control berdebar agaknya tgk isteri... ehehe


Berdoa oleh Ayah Ngah saya. Suami masih control lagi


I love my makeup, natural and not overly done


Makan beradab, dia sudah loosen up, baru nak senyum


Damn, I didn't get to taste those flying prawns!


The wedding cake by Blooming cake- just dummy cake 4 tier


Bergambar bersama kawan2 jenan


Bersama couple yg byk berjasa menemukan kami berdua. Sopie n acad


The family- org2 kuat, my aunts and uncle and mummy kat tgh2 tu


My lovely cousin, yg byk tlg calm me down and be there with me... hanim.. muah!
Overall, I'm so happy with how the wedding goes. This is my tears, my
sweat, my joy captured in one event. Thanks to all who attended and to the well
wishes.

I guess, my dream of a white wedding really came true.. Alhamdulillah
Wedding dress: Endar Bhasir
Catering + Canopy: Nabies Collection + D'Hidang
Pelamin: Nabies Collection
Makeup: Eleena Lamat

36 comments:

  1. sis,congrate :-)..cantek n sweet sgt :-)

    ReplyDelete
  2. congratz dear!
    perfect deco, perfect makeup, perfect dress, perfect wedding!

    ReplyDelete
  3. nurul.. thanks! :)

    Ms Aliz.. wow.. i'll take that as a compliment, thank u!

    ReplyDelete
  4. azie : suke sgt, perfect wedding. im happy for u..

    ReplyDelete
  5. congrats dear.. u look gorgeous...moga kekal hingga akhir hayat.. amin..

    -sis kaseh-

    ReplyDelete
  6. Congrats to your wedding u looks so beautiful and love all those deco ..such a sweet mcm di kayangan pon ada ..!! congrats once again!

    ReplyDelete
  7. wah at last ada gak picca...
    sis!! gorges gile
    chantek2...cun2...kachak2..
    hehehe
    more picca plsss....

    ReplyDelete
  8. cantiknya awk time ni..
    sume cantek, mekap, baju, pelamin, sume lah..
    congrate!!!

    ReplyDelete
  9. ih ih ih..everything looks prefect!sy sgt suka..heheh..apa2pon, jgn lupa email kasi tau itu harga bunga pahar yg eksklusif tu okeh..
    (seryna.seri@gmail.com)
    thanks...

    ReplyDelete
  10. murni: yes, tima kaseh.. aku pun happy, rasa nak kawen lagi.. dengan org yg sama la.. hehe

    sis kaseh: thank you.. hasil makeup 3 jam dengan penuh kesabaran..

    sha: mcm kayangan it is. maybe sebab byk flowers tu, :)

    relyza: lepas ni nk upload gambar bertandang, tp kena scan dulu gambar2 kawan2.. leeches!

    eye-d4: thanks!

    butterfly: ok.. will do that.. :) bila exact kenduri awak ye?

    ReplyDelete
  11. yeay..finally dpt tgk pics u..heheh..nak kawen lagi tak?hahah..best tp penat kan..berbulan2 preparation only for 2 days..hehe

    ReplyDelete
  12. Everything's so perfect and beautiful darling. Congrats!! :)

    ReplyDelete
  13. wedding u perfect... serius i love it

    ReplyDelete
  14. mine is on january, IA
    sabar menunggu email ni... :)

    ReplyDelete
  15. such a nice wedding..malangnya tak dpt attend..so sorry!hukhuk...

    tapi semuanya cantek!

    ReplyDelete
  16. owh azi, u look gorges ! i love everytin start from the hantaran from ur husband, ur dress, the make up, the pahar, pelamin, decorations.. obviously, i love everytin. :)

    ReplyDelete
  17. diah.. so true! but its an occasion to be remembered for the lifetime.. worth all the hassle. tak sabar tunggu awak naik pelamin pulak!

    momma: wish u were there with oman. tp takpe dah jumpa kat MBSA :)

    farhanna: thanks.. glad u liked it

    alina: i'll discuss with my mom, and let u know ok. tp lambat lagi kan, jgn risau, bunga pahar tu tak lari ke mana. :)

    amy: dun worry,i tau u busy.. keep up the good work

    nad: u still have time to do all the research.. maybe bleh buat lagi best dari mine. u know how the wedding thingy keep on evolving.. :)

    ReplyDelete
  18. tercapai gk ur dream kan...me..tumopang hepi..n saya sukakan inai anda.....lawa laaa siap senget2 g kat kuku tu....anway...semoga bhgia ke akhir hayat..

    ReplyDelete
  19. other than your deco yg tip top giler, your makeup mmg drop dead gorgeous!!!

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  21. everything so lovely.. congrats on ur wedding! :)

    ReplyDelete
  22. baju pengantin tak sesuai langsung..sakai gila....hahahhahaha....bujet omputih...

    ReplyDelete
  23. Hi,

    i'm your silent reader...
    suka sgt baca kisah your preparation untuk wedding nie.
    cantik nyer.. simple... tak over sgt...
    suka tgk pelamin... nice

    selamat menjadi isteri solehah....

    ReplyDelete
  24. azie! was bloghopping then terjumpa blog ko. your wedding was lovely and we really enjoy the food so much! if not kerana diet, harus aku melantak. it also a wise thing to tag my bf along, he love love your wedding as well, deco-wise ke, food-wise ke, ambience ke semua dia suka. siap berangan2 lagi. sabar je la aku.

    ReplyDelete
  25. ms clumsy: thanks dear.. inai tu i suka kaler hitam.. bila dah kering, cam tak cantek pulak dah. haha pelik aku ni

    fizz: yea.. me love them makeup too.. kalau tak, mmg nampak la segala onar2 di wajah.. haha

    littlephia: thanks a lot! :)

    anonymous: thank you for reminding me there are jerks around us.

    lady irma: terima kasih di atas doa anda :)

    moose: i'm glad u came.. and liked the whole wedding. it took months of preparation. tp puas hati bila semua guest suka! bagusla bawak bf ko tu, org laki ni kita kena bukak mata dia sikit. hehe.. dah tak lama dah tu. anyway, thanks for the gift, berbelit2 lidah cousin aku nak baca bahasa german!

    ReplyDelete
  26. nariko -- I luv ur hairdo. So sweet... and so glad u took Eleena too. Cantik and natural kan makeup dia. I lurve ur makeup... really I do.

    ReplyDelete
  27. awww..you're so sweet.. *hugs* I was just really glad and relieved that everything went well and you had the perfect wedding that you dreamt of,dear..and I was kinda proud that I was able to be a part of it and just be by your side,it was just really beautiful..the whole thing was.congrats again tau! *muahs*

    ReplyDelete
  28. dytia.. i was chatting with eleena, and mentioned you, masa tgh makeup tuh. u're both schoolmates yea? and also, i found out, his brother was MY schoolmate.. aduh kecik nya dunia!

    kngah: i must thank YOU, for the great pictures, your effort lagi, the video lagi.. glad it turned out as planned! nnt singgah rumah ye whenever u got the chance... :)

    ReplyDelete
  29. nariko - really?? wow.. keciknya dunia. yup leen schoolmate I. Dia budak bilik sebelah I time MRSM dulu so selalu lah lepak bilik dia. BTW - nanti bila you ada nice pics from official photographer yang closeup muka you - boleh pass to me tak. Leen tengah compile portfolio dia plus kekadang ada majalah yang mintak kat dia gambar brides yang dia pernah make up -- I seriously think she should show your bridal pic because seriously I luve your bridal look

    kalau me buat that hair ribbon tu rasanya tak sesuai with me. You know - my mum said that after my wedding ada cousin I ni copy my hairdo for her wedding baru ni..
    I bet nanti you pun ada yang copy wedding hairdo you. ^-^

    ReplyDelete
  30. owh yea... i think she already did that.. masa wedding i she stayed back and snap pictures. ehehe..tp i still need to see her nak hantar her veil and accessories, busy sgt, tak sempat nak jumpa.

    pasal hairdo tu, i berangan je jadi audrey hepburn. haha.. at least tang rambut pun jadilah. :) keep on posting ur wedding pics.. rasa tak puas tgk sikit jer.

    ReplyDelete
  31. I pun tak hantar balik lagi accessories dia yang I pakai time bertandang. *hehheehe...* dah sebulan lebih tu.. LOL sedangkan rumah dia kat desa petaling jer.. tak ada lah jauh sangat nak pass balik.. most prob I just drop it off kat studio dia kat bangi later...

    audrey hepburm really a timeless icon kan... *I really love her look* u buat amat jadi... :D

    ReplyDelete
  32. hi nariko, i saw your wedding pics.. so beautiful

    do u mind sharing we u get those beautiful parasol for berarak?

    ReplyDelete
  33. Hi Nariko,
    I've been following your blog posts for quite sometime and you have helped me a lot in terms of preparing for my wedding this coming Dec.

    I would be grateful if you could tell me where did you purchase/ rent those 2 wedding parasols. I just viewed the same parasol in e-bay and each costs like USD 19 plus USD 2.00 shipping to UK.

    Thanks!

    Amy

    ReplyDelete
  34. Hi Amy,

    Those parasol was iincluded in the package from my pelamin maker. Not sure where they got it from..but I loved it to bits Well if you want to purchase it from ebay, i think the price is not bad.

    Glad that i cud be of help to u. happy preparing for your wedding ya.. :)

    ReplyDelete
  35. Thanks for the info Nariko. Take good care of yourself and the baby :)

    Amy

    ReplyDelete
  36. hii... mesti u pelik kan, nape skrg baru nk comment.. hihi.. i baru first time baca yr blog.. and i really2 love yr payung!!! mana u dpt tu ek?

    p/s: beautiful wedding.. :)

    ReplyDelete

Wedding Bells