Tuesday, June 23, 2009

The last days of my singlehood

Dear readers,

Macam tak percaya, lagi 10 hari je lagi title Cik akan bertukar ke Puan.
Macam tak percaya jugak, rupa-rupanya makin dekat nak kawen lagi banyak discover keje yg kena buat.
Macam tak percaya lagi, lepas ni dah tak tinggal sebumbung dengan mama dan ayah tersayang :"( ....... thinking of this, makes me sad.. afraid i can't control my emotion masa nikah nanti lalu menangis teresak2. Please, don't let that happen.

Kad kahwin dah selesai dipost kepada kawan2. A million thanks to Zana, she made my life easier with 1 email. Kawan2 Jenan yg nk kawen pasni boleh mintak saya email ni. Kalau sesiapa yg nak request kad, masih lagi boleh berbuat demikian.. sila pm saya.

Baju bertandang saya byk masalah. Masuk kali ni dah 3 kali tukar. I really love the last choice tp bila fitting, the dress can't fit me because tak boleh nak alter to my size :"( that sux big time..It was black and gold songket penuh, sgt bold and jarang org pilih but love it the first time i saw it on the mannequin. Mak andam promise me to sew a new one with the same exact pattern and colour. Yay!

The goodies arrived last weekend. Alhamdulillah. Tp problem nyer.. As much as I love the paper bag because of the simpicity and cost saving, but i must admit byk keje.. nak lekat sticker, punch hole, isi glass, ikat riben.. for 1800 pieces! Nasib baik dah mula awal2, and cousins helped me a lot..so right now just nak isi glass dan ikat riben je.

Cadar pengantin dah beli tapi aku yg genius ni nak pandai2 tampal diamonds and beadings kat quilt supaya naik seri sket. Not too much, but just a few blings here and there.Haa.. tambah lagi satu keje, padan muka.

This is how I spent the last days of my singlehood. I will surely miss the fun, the stressfulness, the anxiety on preparing for my own wedding. :)

p/s: Selamat pengantin baru puan anil, semoga berbahagia lah kamu bersama suami tersayang ye..

15 comments:

  1. wahh, dah tak sabar2 nk tunggu ko naik pelamin. jgn lupe tepek pic byk2 kat sini tau, sedey aku takleh attend ko nye wedding..

    ReplyDelete
  2. cik nariko...
    semoga semua berjalan dgn lancar ye...=)

    ReplyDelete
  3. nervess tak aziee?
    walupun adelah terkocoh kacah, harusss enjoy every single thing yang u buat sebab akan jadi
    kenangan yang sangat indah! :)

    ReplyDelete
  4. murni: itulah.. kalau boleh nak ko dtg, bawak 2 anakmu, tak pernah jumpa lagi tau

    anonymous: thank u!

    izzah: nervousness!! betul, walaupun kalut skrg ni tp nnt akan jd kenangan manis ku. hopefully everything falls in place when the time comes!

    ReplyDelete
  5. hey there..semuga semuanya berjalan lancar ya..
    papepon nanti jgn lupa letak wed pic bnyk2 oke..
    ups..ur hadiah i'allah esok smpi before lunch kot, hope so..

    ReplyDelete
  6. i will miss reading about ur preparations too..huhuhu..sedeynyer..

    ReplyDelete
  7. butterfly: tqvm.. u're so kind. terharu i .. :)

    farhanna: thanks gal

    diah: oh diah, its just a phase of life we're going thru. It's all gonna pass and we prepare for something else pulak. But i will sure miss all the hanky panky and excitement!

    ReplyDelete
  8. diah ni suka buat orang sedih tauu!
    well..gud luck ya!selamat pengantin baru.. :)

    ReplyDelete
  9. it was my complimentary n deep thoughts :) heee..
    mungkin tak menarik tapi harap kamu suka..

    ReplyDelete
  10. nariko dear
    i received ur card...i mmg die hard nk dtg ur wed..tp giler ar..i ade wed..my bes pren lak tu kt taiping perak...shoot...i tgk tarikh dan mengucap pjg...tensen gilerr

    ReplyDelete
  11. amy.. thank u!

    butterfly.. its ok,dear. u made my day, nonetheless.. :)

    anil.. alah ye ker? nvm.. awak doakn la i dari jauh semoga semuanya berjalan lancar k.

    ReplyDelete
  12. thanks!i got ur invitation already!tq!

    ReplyDelete
  13. mesti sedih tak tinggal sebumbung dgn family. dats why everytime decide nk beli rumah, i merengek2 nk my fiance beli rumah kat kajang jugak. senang nk balik rumah family & tapau lauk kalo termalas masak. hehehehe!

    ReplyDelete
  14. jehan.. sangat bernas idea itu. saya suka... muahahaha

    ReplyDelete

Wedding Bells