Monday, June 8, 2009

Edisi Baju

Dear readers,

Hujung minggu yang sangat memenatkan. Attended weddings, went to the bridal house (tukar baju bertandang last minit sbb baru perasan ada baju baru yg cantek) my bachelorette party (This i gotta do a special entry.. it was so much fun), sesat2 kat UK heights cari rumah Tok Mior, survey langsir..

Kepenatan semua terhapus bila my baju2 arrive home dari Ipoh. Dengan pantas menggayakan baju, nasib baik badan tak mengembang, all the baju fit well..


Yang kiri skali si baju nikah, kaler cream.. agak jarang org pakai cream tp saya suka. Organza satin type (i think) with lace. Dibikin kebaya panjang dan berkolar cekak musang (entah betul ke tak, aku main sebut je) Pemberian bakal suami semasa bertunang dulu.

Yang tengah si baju malam berinai. Soft chiffon beli kat Gulati's. Buat kurung moden with grip dkt tgn. I love how the taylor design the baju, sweet and simple. Both baju nikah dan malam berinai buat kat Shan-Lyn.

Yang kanan sekali, si baju bersanding at my side. Lace from Bandung, dan jahit pun di Bandung. Dlm masa 2 hari dah siap. Kaler white silver, dibikin kebaya Indo. Sebenarnya ada detik hitam baju ni, tp malas nak cerita. I personalize the dress by adding pink satin ribbon at the waist

.
Perincian di tangan.

Yang ni pula si kasut nikah yang beli dekat Charles & Keith. Memang agak shiny2 but i fell in love at first sight. Yang penting selesa dan makes my legs look longer. :p

17 comments:

  1. chantek baju sis...
    bila ekk date??? lupe plak

    ReplyDelete
  2. wahh...excited ni..nak pg ur wed bleh?

    ReplyDelete
  3. dear..how much u spend for all ur baju?

    ReplyDelete
  4. warghh syantik nyer baju awak...

    ReplyDelete
  5. Relyza: thanks, tarikh kawen 4 July, datang la.

    Anil: Mmg nak jemput awak pun, nnt drop kan alamat ye, kad akan dipos ke rumah :)

    amy: I tak sure sangat exact amount, tp takde la semahal buat kat yg famous cam man kajang or cosry, sbb i pakai taylor sendiri je.

    farhanna: thanks.. the best part, baju ni semua leh simpan buat harta.. hehe

    ReplyDelete
  6. wahhh....i pon rasa macam nak jahit sendiri je baju bila nak kahwin nanti...ur tailor buat ok tak?i mean dia pandai fitting /ukur/ semua la ek?

    puas hati x?

    anyway,ade details tailor u tak?

    noni.
    hope tlg k
    =)

    ReplyDelete
  7. eh one more,buat kat bandung tu kat pasar baru ke?

    noni lagi.
    =)

    ReplyDelete
  8. hi noni..

    taylor ni mmg i dah biasa buat dgn dia, aunty june dan dia ni famous jugak, pandai buat beading tp kedai dia kat ipoh la. In fact, my whole family skali ngn my aunts sume tempah kat dia time kawen i nnt.

    So far, i suka hasil kerja dia sbb kemas dan terletak baju tu. Let me know if you're interested with the taylor, nnt i bagi contact dia

    Yang kain kat bandung, i beli kat pasar baru. But anyhow, i heard from other brides kat Jakarta lagi banyak choice.. Up to u la.. kena pandai bargain la eh...:)

    ReplyDelete
  9. oh cam tu ke...masa u buat ngan aunty june tu,u bagi gamba camne u nak buat or ?

    i suka buat sendiri sebab later in life leh pakai balik kann...=)

    aunty june tu caj harga kejam x?ke kejam?hihihi

    u bg info pasal auntie june kat email i ek

    perfectionist.girl@yahoo.com

    thankss tau banyak bg info.

    ReplyDelete
  10. masa jumpa dia tu, i ada tunjuk gambar mcmane yg i nak.. better if u have a bit of idea how u want the dress to be like. Tp nnt maybe dia akan advise if kain tu sesuai ke tak buat design camtu or dia suggest the latest trend. but still up to u to decide. ok.. nnt i tanya my mom contact no, and will email u.. :)

    ReplyDelete
  11. ape citer hitam tu dear??
    baju koyak ek...?tunjukla full bj sanding tu.. ;)
    papepon pastinya u'll look gorgeous enough on ur day..wish u very best!

    ReplyDelete
  12. i nikah pakai cream
    tapi cream yg sgt light, more to off white actually
    tp cream best pe
    nak recycle pun tak segan nak pakai nanti

    ReplyDelete
  13. butterfly: detik hitam tu, si tukang jahit telah memandai2 mereka kolar tinggi ala2 star wars, padahal i nak yg comel2 jer. last2 i alter balik buang kolar tu.. tak sanggup nk pakai.. hehee

    dayu: ya.. itulah tujuan nya.. i like how u think

    ReplyDelete
  14. wah..mcm cantek2 je sume..xsabar nk tgk yg real punye

    ReplyDelete
  15. hi awak..mmg nampak mcm nice sgt baju yg awak buat kat aunty june tu..if harga dia x mncekik sgt sy mmg sggup turun ipoh nak wat baju kat dia..nak jadi cam noni jgk ble x? nak mintak contact num n add aunty june=) my emel: nirah_03@yahoo.com. if x susahkan awak laa..

    ReplyDelete
  16. fara:thx.. i pun tak sabar nak pakai.. hehe

    nirah and noni: sila check email anda, i dah hantar info.. :)

    ReplyDelete
  17. nariko..i pon nk contact no beserta alamt aunty nooni 2..if u dnt mind la k..
    emailkan dekat darlcute15@yahoo.com ya..thanx ya nariko..

    ReplyDelete

Wedding Bells