Monday, May 11, 2009

More Hairstyle for the big day

Dear Readers,

I was supposed to meet with Eleena last weekend, but she cancelled last minute because she went back to hometown. Thought of showing these pictures to her, rambut impian saya semasa bersanding kelak. Let's hope she's capable :) Besides, ingatkan nak pay deposit terus at least lega lah sikit dah booking and block the date.



Yang ini saya suka gambar 2 di bawah. Neat! dan ada bonjol2 kat atas kepala. Love the hair accessories.



Yang ni pun saya suka gambar 2 di bawah sekali. yang sebelah kiri ala2 Audrey Hepburn yang sememangnya menjadi pojaan hati ku.




This is the hair and look that I wanted for my wedding. Kelihatan rambut ala2 messy dan di hiasi dengan satin hair band. Mungkin terlalu simple buat org lain, tapi saya suka. No tiara and no veil yang serabut2. Bila first time tunjuk kat my parents, terus diorg pangkah. They want me to wear at least ada tiara and small veil sbb baru la style.

Entahlah.. I can't decide. Kalau pakai veil pun, might be just a short one. I hope i can get inspired soon..

11 comments:

  1. sis rambut panjang kan....
    wat ala2 cam tuanku zara pun cun...
    hehehe

    ReplyDelete
  2. i like the one with the hairbands huhuhu :)

    ReplyDelete
  3. i love the first picture, first row, kanan skali .. cam best .. hehe

    ReplyDelete
  4. relyza: hmm i pun thinking of lepas je rambut. senang nak uruskan. tgk la nnt cane..

    niki: love it too!

    hajar:wow.. berbelit2, complicated do, huh. :)

    ReplyDelete
  5. TQ for this entry
    u dh tolong i carik hair design untuk kawin nanti..as i dr hari ke hari asyik tertangguh je..

    ReplyDelete
  6. i was thinking not to wear veil and tiara also.i love the satin band style tp as usual mesti org kata tak nampak mcm pengantin pun kan..i pun tgh pening coz my dress will be high collar..x sepadan w any veil kot..huhuh

    ReplyDelete
  7. dayu.. glad u've found one u liked :)

    diah.. I feel u, gal.. we're in the same boat huhu

    ReplyDelete
  8. hey gurl...u obviously do not know me but i am a friend to one of your friend (which where i gt the link to your blog ;p)

    just wanna share my lil experience with you. i had Eleena for my wedding and she was awesome!

    trust me you will be looking gorgeous once she runs her magic on you *wink*

    ReplyDelete
  9. hi nurul..

    wow.. thanks for the heads up.. really make my day.

    True osso. I heard good things about her, glad that you're one of the satisfied customer (Cik Eleena, sila kembang idong sekarang. :p)

    ReplyDelete
  10. semuanya santek awak...my bff bertandang pon pakai headband...nnti sya upload.. asek x brkesmptn jek

    ReplyDelete
  11. anil, yess.. cepat upload yer. I wanna get inspired. masih lagi contemplating on which style to choose...

    ReplyDelete

Wedding Bells