Tuesday, May 19, 2009

Menu and package for the wedding

Dear Readers,

This morning baru je confirm menu and package with caterer from D-Hidang

Menu
1. Nasi Hujan Panas / Nasi Putih
2. Ayam Goreng Sos Merah
3. Daging Dendeng
4. Dalca Sayur
5. Pajeri Nenas
6. Sambal goreng Singapore (F.O.C)
7. Aneka Kuih Melayu
8. Aneka Buah
9. Air Kordial
10. Air Mineral
11. Teh Tarik (F.O.C)

Package includes
1. Permaidani Merah
2. Kek Empat Tingkat
3. 10 buah Kanopi 20’ x 20’
4. 1 buah Kanopi Pantri
5. Pintu Gerbang
6. Bunga Manggar
7. Hiasan Meja Makan Pengantin
8. Makan Beradap Untuk 10 pax
9. 6 Meja VIP (Dome)
10. Sarung Kerusi / Lapik Meja
11. Bunga Segar atas meja makan
12. Pelayan-pelayan Beruniform

Which i think quite common among caterer services..

I specifically asked for lilies, rose and orchids among the flowers for decoration. Pasal wedding cake pulak, it's just a dummy cake 4 tier, 1 tingkat je betul lagi 3 tu dummy. Cake is from Bloomingcake..and I asked them to decorate the flowers on the cake supaya jatuh ke bawah berjuntaian senget2 sikit. Tak tau la jadi ke tak.. byk songeh pulak aku ni.

We took the package, senang tak payah nak carik lagi yg lain2, one thing yg tak include is PA system. Ada rasa lega sikit dah confirm yg ini, esok pulak nak jumpa dengan Yus, untuk bincang decoration for canopy, pelamin ngn bilik.

Right after this, nak apply cuti kahwin, hehe.. nak amik 1 minggu setengah cuti, dah bagitau boss, dia kata go je. Baik!!

7 comments:

  1. wah..bestnye cuti pjg.yg catering ni kali kebaper u jumpe meeting?i wanna ask..how many times do we hafta meet up w our vendors?sbb so far caterer,pelamin,photgrapher n others i jumpe sekali je..dunno when to see them again

    ReplyDelete
  2. bestnye menu tu. tapaukan untuk aku, hehehe cam dekat jek.. takpe cik nariko, biar byk songeh asal hati puas. sekali seumur hidup jek ni..

    ReplyDelete
  3. diah.. i think its up to u how many times u nak jumpa, as long as u puas hati, but selagi ada doubt tak kisah la how many times kan..since i dah kenal caterer ni ngn selalu berurusan ngn dia, so i takde la byk kali meeting, just 2 kali je, 1 masa nak pilih menu and one more masa nak negotiate package ngn price. anyway, diorg ada nak bagi food testing hantar kat rumah for 15 pax. kebetulan ada sedara2 dtg rumah, so boleh la test the menu. but i think better gi masa the real kenduri for their customer. br boleh rasa the actual food they cook in huge qty kan. :)

    ReplyDelete
  4. murni.. aku tangkap gambar je la send kat ko.. muahahha *kejam*

    ReplyDelete
  5. D'Hidang?
    daging salai masak hitam nye sgt sedap
    *drool*

    ReplyDelete
  6. d-hidang ok jer... my colleague punya kenduri pakai diorang.. ayam dia sedap.. hehe

    ReplyDelete
  7. wlt: daging salai dia mmg terbaek.. my fav too

    dytia: yaa.. hopefully all the food is yummy, itu yg kita mau..

    ReplyDelete

Wedding Bells