Sunday, May 24, 2009

Mengerjakan Paper Bag

Dear readers,

Rumah dah start semak. No choice.. Paperbags arrived last week, It's just a simple one, yang penting isi nya. Maka masa2 yang terluang harus diisi dengan menampal sticker dan ikat ribbon.

Thanks to Nadya from Kadkahwinstore. She even gave me extra ribbons and paper bags :) yay!

A simple calculation, setelah dikira tolak tambah dan bahagi, satu hari kena siapkan 50. OKlah kan, kalau buat 2 org, sehari 25 keping.. not too bad. Amelia Hafiza boleh tolong, dia kan adik saya yang paling disayangi.. hehe


Setelah siap di makeover, brown paper bag yg simple kelihatan ceria.


Nampaknya pink ones mengatasi brown. Cargas sikit..

Yesterday also, went to SSF jalan TAR. Oh my.. idea mencurah2 in my head looking at the cute stuff. Hasil tangkapan yang byk jugak lah, for house, room and canopy deco. One of my favourites..


Perhiasan kaca gantung2 ni. Maybe will hang this at my garden with different heights. Love the colours! Dalam dia letak lilin.. cantik untuk panorama waktu malam.

Semalam jugak, my brilliant, beloved fiance dapat menjejaki lollipop ini. I've searched high and low di Tesco, Mydin, Jusco etc tiada yang memikat hati, entah di mana dia beli ni. Perfect, just what i'm looking for, different types and colourful lollipops..



Sesi pemberian kad sudah bermula, don't know why but i prefer to give by hand to friends. Lebih mesra kaedahnya.. hehe. Sudah bersesi karaoke dan teh tarik untuk mengedarkan kad.

Next week, planning for facial and spa. Aku sudah conscious, takut betul kalau jerawat timbul last minit. Time for my much needed facial!

24 comments:

  1. beruntung nya kamu.. meriah wedding kamu

    ReplyDelete
  2. azie, kept and i received the invitation card! thanks! lawaaaa sangat the card ;)

    ReplyDelete
  3. farhanna: i suka deco, yg meriah tu nnt kawan2 dan sedara2.. doakan semuanya lancar ye.. :)

    hajar: tot u ada smlm, last2 i sorg je watak kari.. adeh.. hehe.. glad u liked it, u simpan yg i punya tau, kept amik sapet nye

    ReplyDelete
  4. luv the lollies... Paperbags u cantik and simple. Thumbs up!

    ReplyDelete
  5. everything just perfect..sumenye cnthek dan chumel...ahak..yg kelakonye..u sudah mula mnghntr kad sdgkan i bru nk mula hntr dan wed hanya tggl 3 weeks..hukhuk

    ReplyDelete
  6. comel la paper bag tu..
    kos tinggi tak utk satu paper bag tu?

    ReplyDelete
  7. dytia: me love the lollies too.. but too sweet for my teeth. dah try satu, hehe.

    anil: dun worry, masih ada masa lagi nak anta kad, yg post2 pun i tak buat lagi, just bg tangan je dulu.

    hariza: trust me its cheap.. sbb just a simple brown paper bag with ribbon and stickers :)

    ReplyDelete
  8. cantiknya kaca gantung2 tu. mahal tak.. papar bag tu pun sgt cute.

    ReplyDelete
  9. murni: i dapat discount beli kaca tuh.. phew! lepas kenduri leh gantung2 kat rumah.. hehe

    sopi: can't wait for all the things to come together.. nk tgk hasil..

    ReplyDelete
  10. lawa lah paper bag..simple tp best

    ReplyDelete
  11. Hye Azi, hopefully everything under control. hehe. ;)

    ReplyDelete
  12. reena: i suka juga

    nad: nasib i ada mommy yg rajin nk tlg buat sama.. hihi dun worry, we're ok

    ReplyDelete
  13. mmg cute glass tu. penah nmpk kat ssf gak. harga 'boleh tahan' gak..hihi..btw, u nye wed bulan 7 kan? nanti bg add, kite hntar cadar 'wish' kamo..ekekekek..

    ReplyDelete
  14. hi butterfly,

    kaca tu i got for special half price.. kalau tak masak jugak la nak bayar.. heehee

    Wah, best nya u nak anta hadiah..i'm so grateful.. nnt dtg la wedding i k..

    45,jln tarun 27/23, subang alam, seksyen 27, 40400 shah alam selangor.

    Thanks.. wedding u nnt i nk dtg!

    ReplyDelete
  15. owhh ade member card kot?? siap nk deco kat khemah lagi, sure meriah kan u nye wed.. bt mlm ke?

    i pilih adiah tu..sbb adiah tu tak mahal kot..hahahaha..tapi ikhlas oke..cane nk dtg kalau tade kad..hehe..tadelah gurau je.

    nk dtg? pomis oke??
    tp lmbt lagi, in january. tapi kt KEDAH oke, my luvley hometown!!hahahha

    **could u gv ur ful nme, xkan nk add to Nariko je? *wink*

    ReplyDelete
  16. kat kedah? gulp.. hehhe.. takper, kalau ada rejeki, sampai jugak kedah tu jan ni, insya-allah.. lgpun i skolah sana 5 tahun dulu. so tak de hal.. (chet, mcm la igt lagi jln kat loq staq tu)

    oh ye, my name aziriah hazrin. i link ur blog to mine eh :)

    ReplyDelete
  17. gulp? its ok just 1 gulp, i thought ada gulp kuasa 2.hihihi..skulah kt mn?

    oh ok, sila2..i pon ada link u nye blog kat page i,(without pemisyen..sowii)

    ReplyDelete
  18. i dulu skolah jenan, kat jitra. selalu la outing kat loq staq.. tp itu zaman 90-an daa.. heheh

    ReplyDelete
  19. Looove the colourful glass & the paperbag. The paperbag sempoi je tp style!

    ReplyDelete
  20. Qis.. yeah me too.. tp nak mengerjakan paperbag tu kalau sorg2 mau nya i tak tido mlm.. nasib baik ada pertolongan cousin2 terchenta .. ehehe

    ReplyDelete
  21. Hi Nariko,

    Congrats..on ur wedding...

    If u dont mind sharing.. Ur husband bli lolipop tuh kt mane yer? area KL ke? Coz i igt nk beli utk kids gift nnt...

    Thanks alot..

    ReplyDelete
  22. hi fiza.. my husband beli kat the store, sri petaling. :)

    ReplyDelete
  23. nk tanya, paper bag tu tempah kat kadkahwinstore ke? tq

    ReplyDelete

Wedding Bells