Friday, May 15, 2009

Hooray, kad sudah siap.

Dear readers,
Hari yang sangat membahagiakan.. kad kawen dah siap.. hooray!..special delivery from my
favourite delivery boy iaitu tunang saya sendiri. hehe..
Sekarang tgh nak kumpul2 alamat kawan2 mana yg jauh, mana2 yang dekat bagi pakai tangan je. Contohnya, I'm organizing a get together with my galfrens from high skool. Sesi lunch, movie date and shopping. Perfect timing to pass the cards. Pejot, sila mintak permission suami awal2 ye. Dah lama tunggu nak jumpa kamu.. rinduuu...!

Tips: Untuk kaedah lebih penjimatan (masa dan sms) sila pesan kepada kawan2 pengantin baru (yg dlm circle of frens) supaya forwardkan saja alamat kwn2 pakai email. Sudah pasti mereka mempunyai list semasa sesi pengedaran kad mereka dahulu.
Jangkamasa paling sesuai untuk pengedaran kad, lebih kurang 1 bulan sebelum majlis, tidak terlalu lambat dan tidak terlalu cepat.
About my wedding card, simple saja.. inspired by a picture from Cik Anil's page. Thanks dear!Cuma saya tambah sikit2 hot stamping dan tiada buckle yang fancy itu kerana nak jimat cost.






Hari ni juga telah berjumpa dengan Aunty Siti Noorlis who live just behind my house, yang buat my hantaran. She is such a talented lady and so soft spoken. Cakap ngn dia pun i terautomatic jadi lemah lembut and sopan santun. Huhu.. We discussed about the theme for hantaran and we'll be shopping together for barang2 hiasan. Yay!
Tomorrow, I'm planning to go to Jalan Raja Chulan untuk shopping flower girl dress. Qila told me ada cam pasar malam bukak every friday, yang jual cheap and affordable girl's dress. Worth to take a look..!

P/S: Dah ada wedding gift wish list di side bar.. bukan niat mau paksa org bg hadiah or anything, kalau ada yg sudi bagi, dah cukup bersyukur, tapi ini hanya la wish list yg diri ini sangat appreciate dan gembira kalau dapat one of those items.. :)

*Update* Untuk yang berminat nak tau kedai kad dan harga, sila ke Mahligai Creative, Seksyen 9 Shah Alam. Ask for Farah and Asyraf.. 03- 58808316
More tips: Kalau nak lagi murah, boleh mintak riben buat sendiri (DIY), atau tukar jenis kertas. Ask if they charge you for design, tp rasanya if dah ada design sendiri, its free of charge.
Good luck

26 comments:

  1. "The Modern Girl's Guide To Motherhood" - Aku chop nak bagi this one... give your address, as soon as you read this... and buzz me after dat.

    xoxo

    ReplyDelete
  2. sis : nk tnya 1 kad rm? syantik sgt

    ReplyDelete
  3. yay....love uuuu..... :) bibah ni alamat aku
    45, jalan tarun 27/23, subang alam, seksyen 27, 40400 shah alam, selangor

    ReplyDelete
  4. hola,

    I've placed an order thru amazon, it will be ship direct to ur address. Hope you will like it :-)

    p.s: buzz me once you receive it ya. delivery date estimation between 11 june to 1st july. So kalau tak sampai2 aku nak suruh amazon tutup website diorg. haha!

    ReplyDelete
  5. hyE ms nArikO.. bzt pulAk ikut aLl uR prEparAtioN.. i DoAkn smOgE mJlis u Bjln lnCAR.. n smOGe u bhgiA !! amInnnn... =)

    ReplyDelete
  6. hi dear. i've been a silent reader. i love your cards. mind shariing with me the info? i.e price and shop location :). my email : liza.white333@gmail.com

    ReplyDelete
  7. azi..sebelum nih aku berpendapat bahawa kahwin nih renyah (complicated)(bukannya aku taknak kawen..nak!! cuma aku merasakan bahawa ianya begitu)..bila aku tgk adik aku dan kawan2 kita kawen pun aku still rasa camtu..tp bila aku dok baca blog hang..rasa simple pulak..nampak teratur laa. Aku sudah tidak takut lagi..hahaha

    Nice planning. Bagus!!! A+++

    By the way..nice card.
    send me one hehehe

    ReplyDelete
  8. sudah siap kad?waaa..pantas!!tempah kt ne eikk??

    ReplyDelete
  9. alah, biar pun simple
    tp yang penting kita ikhlas mengundang kan
    tak perlu kad grand2 bagai
    tp majlis tetap meriah

    ReplyDelete
  10. ala..sweetttnyer card dia..hehe..ur house dkt dgn hicom ek?wishlist tu good idea juga ye letak kt blog tp takot nanti 5 org bagi coffeemaker plak..jadi kedai kopi..hehehe

    ReplyDelete
  11. cantiknye card kawen tu. nk satu gak!!

    ReplyDelete
  12. farhanna: thanks.. i dapat dlm Rm2+ u can save more if the ribbons sume DIY or tukar jenis kertas..

    Beeps: Thank u so much! excited nak dpt 1st wedding present.. *grins*

    annonymous: thanks babe.. :)

    Busu: sebenarnya byk keje n wang yg diperlukan nak kenduri kawen ni, tp kalau ko plan awal dan kena usaha lebih, insya-Allah.. everything will turn out great. Anyhow, its a fun experience. Aku wish ko cepat bertemu jodoh ye. :) nnt leh send alamat, aku hantaq kad nah..

    Liza: I have updated my entry, boleh rujuk yea..

    BTB: i tempah kat Shah Alam, Seksyen 9.. u call la dak Farah tu.

    Dayu: I setuju, mula2 cadang nak kad grand2 gak, tp tukar fikiran lepas calculate balik other cost. haha.

    Diah: Yea.. my house dekat ngn hicom, sebelah je.. you're right about the wishlist. haha.. terpaksa la bukak kedai kopi.. no choice.

    Murni: Meh alamat hang. aku post untuk kenang2an..

    ReplyDelete
  13. Nariko, ur card is sooo cute! suke! :D

    ReplyDelete
  14. Yoga mat?? serious ka ..? hmmm mungkin aku leh curik one of acad Wii games .. bungkus leklok for ur wedding gift.. hehe

    ReplyDelete
  15. dear...ahak...sgt love ur card...tp 4 sure ur card lg santek dr my blog tu...

    ReplyDelete
  16. fad & sweet cravings: thanks! :)

    sox: lagi bagus andaikata ko bungkus je wii acad tu, aku beli harga half price.. huhu

    anil: hey gal, thx to u. i pun tercari2 design yg simple and elegant. that design is just what i'm looking for.

    ReplyDelete
  17. wah cantiknyer kad nih...mcm kaler blog ni.pinky winky.. :P nariko!love you!

    ReplyDelete
  18. u know i laf u honey bunny woozy schumulzi. Esok dating. lotsa stuff to settle..

    ReplyDelete
  19. "honey bunny woozy schumulzi" - Ni lembik tahap dewa ni Azie! hahahaha

    ReplyDelete
  20. sweet la card u.. tp saya dh tempah card daa.anyway cograts for ur wedding.dok shah alam kan.saya nanti pun bakal jd org shah alam.

    ReplyDelete
  21. bibah: hhehehe... saje je tu, skali skalam melembek.

    Nor: love it too

    ainulfadz:yes, shah alam, i pulak pas ni jadi org bukit jalil.. :)

    ReplyDelete
  22. cantek..nice color too!congrats!hehehe

    ReplyDelete
  23. hi nariko..
    chantek laa kad awak..
    bape yek sekeping? kalu tak kberatan..
    emel sya boleh? ;D ai_sweet@yahoo.com

    ReplyDelete
  24. amy.. thanks

    aida.. ok i dah email .. :)

    ReplyDelete

Wedding Bells