Sunday, May 3, 2009

Entri Lega

Dear readers,

Lagi dua bulan tarikh nikah saya.. dan sesungguhnya terasa lega sikit lepas hantar kain2 kat taylor.
Setakat ini, progress persiapan perkahwinan agak berjalan dengan lancar. Syukur.. hopefully momentum ini dapat dikekalkan.

Setakat ini, dah settle beberapa perkara penting.
1) Kad kahwin dah confirm design dan sekarang tengah print.

2) Honeymoon dah book accomodation, flight tickets and package

3) Fotografer dah confirm dan tinggal nak bayar baki je


The Zaharah clan..One of my favourite shots from him :)

4) Borang nikah dah settle, tinggal hantar kat PAID insya-Allah, by early next week.


5) Makeup dah confirm ambik yang masa tunang hari tu.. untuk nikah. But I'm thinking of taking another mak andam for bersanding dan bertandang.. just because nak kan variety.


In my mind:
- Eleena Lamat
- Nurul Shukor
- Sue Cantik

Tapi kalau tak dapat pun, I'm satisfied with Kak Jue's makeup



Love the natural look.

6) Baju for nikah, malam berinai, mom's, sisters' semua dah hantar kat 1 taylor. Senang dapat discount byk sikit.

7) Door gift dah tempah, bayar 50% deposit, memang byk jugak la duit ku mengalir kat sini, because of the guest list pun banyak.

OK, my mission for next week, nak beli barang hantaran for him yang asyik dok tertangguh tu.. nampaknya cam tak sempat nak kejar Singapore Sale jer.. sob..sobb..

6 comments:

  1. wa...mcm tak sedar kan... kejap lagi tu. dua bulan je lagi :-) tak sabar nak tgk gambar kawin pulak.

    ReplyDelete
  2. alamak dear..lagi 2 bln je ker?i booked sue cantik 5mths earlier pun dpt 1 slot jer..saidatul dh full since 5 mths..huhuh..nurol syukor i heard must book 1 yr in advance.elena x wat research lagi.but u can try..nway goodluck dear!

    ReplyDelete
  3. beeps: dah tak lama. aku pas ni nak start gi spa pulak. sesi self pampering akan bermula! yay!

    diah: that's what i thought.. biasala, they're the sought afters.. hhihi.. tp try jugaklah.. mana tau i got lucky. :)

    ReplyDelete
  4. wah...u dah antar dah semua kain kat tailor. I nie pun nak buat bulan 7 gak tapi baju tak antar2 lagi kat tailor..Kene rajin skit nie nampaknya...haha.. U dapat ker Nurul Shukor? I ada gak tanya earlier this year tapi dia kata bulan 7 dia fully booked..Tapi manalah tau date u dia free lagi kan..Bestnyer! Anyway, goodluck with your preps!

    ReplyDelete
  5. fafa.. i blk kampung hari tu, alang2 terus je hantar baju. takde la pening2 nak fikir pasal baju lagi
    Pastu i tak tanya pun nurul shukor, sbb diah kata dia full, tp i tanya eleena, alhamdulillaah dia free time tu :)
    U.. better cepat2 hantar kain tu.. nnt if ada tak puas hati sempat nak alter.. hehe

    ReplyDelete
  6. waahh..kalau dpt sue canthek...i mngucapkan tahniah pd u...sgt adore her/his work...ahak..mengidam mak andam lah i kt dia tu...hahaha

    elena lamat pon oke... yg pntg kmu akan cnhtek di hr trsebott

    ReplyDelete

Wedding Bells