Monday, April 13, 2009

Wedding Gift Registry

Dear readers,



Sekadar gambar hiasan



Yang paling selalu kita dengar cerita org baru kawen ialah issue wedding gift. Ada yang dapat sampai 5 blender, 8 rice cooker, 4 periuk nasi dsb. Even worse, you got something you don't even need. Ya, bukanlah kita tak berterima kasih, alangkah bersyukurnya ada jugak org bagi hadiah, tapi kalau dah dapat 8 rice cooker tu, agak2 lagi 7 tuh kat mana lah tempat nya? pasti lah di store, bukan? Tak pun dibuat recycle untuk wedding gift kawan next month.


There is a simple way to handle this. Wedding gift registry. This has been popular in the west but not in our country. It's a simple online registry that couples create to share with family and friends their wishlist. Kepada yang bermasalah tak tau nak beli apa, nah, selesai masalah itu. Ada juga website yang siap ada online shopping. Lagi bagus, friends don't have to go out of the way to buy gifts, just browse their choices of gifts according to budget range. And click away.


Tapi masalahnya, ia masih lagi baru in our culture, aunts and uncles will surely raise eyebrow upon hearing this. Very unconventional..

But still, I consider this idea as practical and brilliant.

Check out this website for your free wedding gift registry online.

P/S: Boleh juga create wishlist sendiri tanpa perlu register online. Medium: blog. Just use your own creativity. Hehe

6 comments:

  1. Ahak...yupe...kat malaysia mngkin cam pelik sket..dan of coz our makcik2..

    ReplyDelete
  2. gud idea...
    mmg bercadang2 nak wat camni nnt...
    paling kejam, kat kad jemputan dah stated hadiah ape perlu jemputan bwk
    hahaha

    ReplyDelete
  3. anil..wah rajin stay up malam, try to get some sleep, the big day makin dekat.. !

    ReplyDelete
  4. relyza..wah..itu dah kategori apa tuh ek? paksa bagi hadiah .. LOL!

    ReplyDelete
  5. paksa ke???
    hehehehe
    bila big day sis???

    ReplyDelete
  6. mine is october. masih ada masa nak survey lagi ni :)

    ReplyDelete

Wedding Bells