Thursday, April 23, 2009

Wedding date.. Dipercepatkan!

Dear readers,
Yea... I could not believe it myself.. Our wedding date fast
forward to July! Not middle, not end, but early July. Sebenarnya dah tau since
last week, itu pasal gerakan besar-besaran dah dimulakan..
But why? why? WHY... tetiba
nak kawen cepat. mesti ada udang di sebalik batu ni.. kata si Joyah
Don't be so creative my friends. antara reason
dipercepatkan
a) His parents are going for Haji end of this year, setelah
berbincang lebih elok settlekan hal kawen cepat.
b) His baby sister cuma cuti for summer holidays yang
jatuhnya june july
c) My parents lagi suka kawen cepat supaya dapat cucu
cepat
And the date itself was chosen ikut mana date yang kosong je kat dewan area Shah
Alam. We're so lucky there was someone cancelling a reservation the day his
parents survey kat dewan MBSA Shah Alam. Dengan pantas booking date 5th of July for majlis bertandang.
Hooray!
So our date will be 3rd July for nikah, 4th July for sanding,
5th July for bertandang.
Save the date guys!
Murni and Shu,
Aku rasa korang ada kat tanahair time ni. Diwajibkan bawa anak bujang kamu sekali!
Bibah,
Sorry lah babe, no choice.. tarikh tu je yang ada lain2 full, :( tapi takpe, we still can go lepak after you come back k..
I'm off tomorrow to settle borang nikah and HIV test. I know
i won't get to settle the borang nikah things within a day. Misi sukar.. at
least I have some idea what to expect.

20 comments:

  1. Uish..makin cepatla Oman dapat kawan ni *wink*wink* :D

    ReplyDelete
  2. peh..gile ah..kalau i jd u dah menggelabah ayam dh..u nye bbrp minggu je after mine.. b4 ni bp hb nariko?

    ReplyDelete
  3. oit...maybe aku dapat pegi la... I've decided not to go for my konvo... sebab parents aku dah miss aku sangat2. so i might be back on the 26th of june... so dapat kot nak pegi ur weddig :-)

    ReplyDelete
  4. nuurill: wah..that we have to see, tgk rejeki lah kan. tp dah start berfikir tentang family planning dah ni.. haahaa

    anil: tell me about it.. i kdg2 rasa cuak jugak ni, mcm2 benda dok pikir apa nak buat dulu. before this plan kawen after raya hujung bulan 10.

    beeps: Yay... that's good news! risau gak aku kalau awalkan kawan2 ada hal lain pulak.

    ReplyDelete
  5. wah...
    dah makin dekat ekk...
    slow2 prepare...byk menda dah settle kan kan...

    ReplyDelete
  6. hehehe..yeayyy!!jom ramai2 kawen bulan 7..hihihihi :)

    ReplyDelete
  7. wohoo. we share the same date la fren. my kenduri will be on 5th and nikah mungkin 3/4hb. lum confirm ngan tok imam lg. hihi.

    ReplyDelete
  8. ala laling, i tak kompem agi balik ke tak. kalo i balik memang akan serbu wedding u nanti..

    ReplyDelete
  9. nariko... best nye!! :D
    hahah, congrats dear.

    ReplyDelete
  10. hai nariko! sorry tak dapat reply semalam sebab net offline. dah pergi jais ke? kes awak ni lain skitlah. tapi setahu saya, macam ni:

    -awak dapatkan borang hiv kat pejabat agama daerah tempat nak nikah (paid). kena bayar rm5
    - gi klinik kesihatan berdekatan buat ujian hiv (result dapat hari tu gak)
    - download borang daftar & mastautin dari website jais. boleh dapatkan juga dikaunter jais tapi tak pasti. awak perlukan borang mastautin sebab ic ipoh. future hubby awak tak de masalah.
    - dah isi borang, dapatkan pengesahan mastautin nazir tempat awak tinggal. boleh juga pengesahan dari penghulu.
    - borang daftar mesti dapatkan sign penolong pendaftar tempat awak nikah aka kadi.
    - dah settle, baru boleh bawa ke pejabat jais.
    - sebelum tu pastikan future hubby dah selesaikan part dia (test hiv, kebenaran kahwin) cara sama saja cuma dia tak perlu borang mastautin.

    btw, hubby saya daftar di selangor tapi ic johor. part dia yang susah skit. saya ok je sebab ic alamat kampung & nikah pun di kampung :-)

    ReplyDelete
  11. oh my god! bestnyaaa!!
    hajar pulak excited! :p

    ReplyDelete
  12. congratz! u must be thrilled ;) i mean, really ecstatically thrilled :D
    i juz hope i'll get to be in the guests list this time ;) ahaks!

    ReplyDelete
  13. wei menggelabah ni wei..camane ni...???

    ReplyDelete
  14. Relyza: dah dekat, preparation kena cargas sikit la.. hehe

    BTB: Yea, saya menyebok kawen bulan july hehe..

    Fad: Oh really? great.. i baru je konfirm tadi, seb baik ada lagi slot.

    murni: okay, make sure tau dtg kalau balik

    sweet cravings: thanks dear! :)

    sakura: thank you for the tips! tadi dah gi settle kan semua, tapi klinik pulak tak buat HIV test hari jumaat.. adeh

    Hajar: yeah me too.. tp berdebar jugak lah

    Ida: Hey gurl, for sure la invite you, jgn lupa bawak scandal terbaru yea.. hehhe

    pei pei: eh, ko kena gelabah.. ko best man.

    ReplyDelete
  15. congrats!
    lucky you ade org cancel hall tu....
    nice hall, bet your event gonna be great :D

    ReplyDelete
  16. wow!
    Zie.....bagusnye! dipercepatkan kawin...
    if i, sure dah melompat tinggi2...*tee hee*

    ReplyDelete
  17. WLT: yup.. we had lady luck nearby that day. Minta2 la the lucky streak will go on....

    Nor: jgn tinggi sangat, ko tuh dah tinggi. hhehe

    ReplyDelete
  18. wei..jangan main2 wei...kalau kena jadi bestman..nak kena diet nih...

    ReplyDelete
  19. hii

    date nikah n sanding kita sama hehe :)
    slmt buat persiapan :)

    ReplyDelete
  20. hey buih. sapet kata dia nak amek epul. takpe, kerusi flower gal masih kosong.

    queenwizza. chaiyo! mari lah bersama bersiap2

    ReplyDelete

Wedding Bells