Thursday, April 23, 2009

Mari berangan epy 4: Design Baju Nikah

Dear readers,

Ya.. today aku memang gila sikit, sebab 3 post sekali, sebenarnya agak berdebar2 bila memikirkan tarikh semakin dekat.

Untuk my baju nikah, I can not imagine yet how the kain will turn out to be.. but looking at these photos, aku terus suka design ini.






Wedding Raja Nazrin with Zara Salim Davidson.. masa mula2 diorg nak kawen, aku kena tipu ngn Farah, dia kata, haa dia ni la yg owner butik Zaara. Aku percaya. Chet..

Anyway, her dress is simple french lace kebaya by Radzuwan Radziwill (baju kamu buat kat dia kan Anil? How lucky of you!) but still gorgeous! Love the sheerness of her veil, mind you its 3m long.. love ze hair... :)



Yang ni pun cantik je. lebih kurang je ngn skin colour. Very elegant I must say. Thumbs up



Yatt dengan baju from Lynda Rahim. Love the details kat tangan and leher.
For my baju nikah, buat kat the same taylor kat Ipoh. Tunjuk gambar ni kat dia, tgk boleh buat tak.. hihihi.. rasanya tak boleh kot sbb material kain lain, takpelah aku berangan je.

4 comments:

  1. baju nikah zara tu mmg superb...nama pun kwin anak raja..alah dear..bju radzuan tu bru je siap..n i malas nk pk..on aje lah..baju kurung moden je..hik..

    ReplyDelete
  2. huhuhu, agak2 baju kawen yg akan kamu buat itu dpt dipakai tak 5 tahun agi? jgn jadik cam diri ini, muat sampai peha jek, tang bontot tu cam nk merekah kain tu.kui kui kui..

    ReplyDelete
  3. anil: i'm sure its gorjas, bila nk preview? Hihi

    Murni: jikalau andaikata baju itu fit lg lps 5 thn sudah pasti suamiku yg plg gembira :)

    ReplyDelete
  4. eh..mahal ke nak tempah dgn RR? i hope my dress turn out to be okay lah dengan kirana..hm..selalunye bilenye nak fitting eh? i have less than 2 months ..gile kan..eh tapi engagement je..:P..kebaya die cantik kan! adoreeee:)

    ReplyDelete

Wedding Bells