Monday, April 6, 2009

Let the Colours do the talking

Dear readers,

One of the most important thing in a wedding- Colour theme..
Been busy choosing my own, and up to this point, honestly belum lagi set up my mind on which one to choose.
However, found this on the net, I love mixing colours and not stick to just 1 shade.. Here are some of the colours that are prominent and making statements.
Navy Blue
Agak jarang nampak wedding with this colour. Looks really extravagant!
Copper
Reminds me of Autumn, walaupun nampak agak dull, but if throw in a bit of gold colours barulah cleopatra style :) cantek!
Lime Green and White
Now, this colour looks fun.. apple greenish.. sesuai untuk anda yg mahukan concept eco friendly, juga untuk penyokong parti pembangkang .. hehe
Blue and Orange
It's an odd combination, but somehow it works.. i simply love the table decoration..
Pink and Chocolate
Okay, I'm close to choosing this colour as my theme. But maybe nak pakai fuchsia pink which is much more intense, and paired with chocolate. Love it. !
Now, my next move is to survey baju bersanding, susah gak nak cari baju if pilih warna2 pelik ni kan.. haa.. padan muka.

13 comments:

  1. hi!i love the colour!i'm thinking of that colour for my wedding too.hehe.

    ReplyDelete
  2. pink and brown cantik.... but apple greenish tu pun cantik! aku nak buat baju ikut theme color kau boleh? hahaha

    ReplyDelete
  3. reyna, yeah.. nampak cam candy jer color ni, sweet kan

    Beeps, boleh jer, aku suka berkongsi, tp bukan berkongsi kasih ye.. haha

    ReplyDelete
  4. can i vote for pink-brown combo, pls? :D

    ReplyDelete
  5. aku pon vote for pink n brown!*kasiox*

    ReplyDelete
  6. kira undi saya juga

    **pink n choc!!! yay!!

    ReplyDelete
  7. wah banyak penyokong pink and choc.. baik!! officially tema is pink and choc (for now)

    hehe.. xul.. merah tuh tang mana nak selit? cukup2 lah tuh, you kawen bleh la tema liverpool.

    ReplyDelete
  8. Ntahnyer Xul ni (Tetiba plak nyampuk..hihi)!!:P

    Darl,
    X sabarnyer nak gi wedding you!! :)

    ReplyDelete
  9. hehe nuril,masa tuh oman sure dah senang nak dibawa jln2, boleh la pakai kan dia baju pink k! :) i ni sibuk2 je carik ideas now, belum lagi sibuk ke sana kemari carik barang. (0;

    ReplyDelete
  10. eh jap...kitorg nak kena buat baju pink ke?

    nak gi bandung beli kain nih....nak baju kaler ape?

    ReplyDelete
  11. Nak gi bandung ke? cantekk.. leh pesan kain. aah. baju kaler light pink or dark chocolate or combination of both.

    ReplyDelete

Wedding Bells