Saturday, April 25, 2009

Gerak Gempur hari Jumaat

Dear readers,


Acara gerak gempur sudah bermula. Hari ini sudah selesai beberapa perkara penting.

1) Urusan borang nikah
2) Booking tok kadi dan dewan nikah masjid besar shah alam
3) Kain untuk family
4) Booking ticket flight honeymoon
5) Survey katil dan wardrobe untuk rumah
6) Confirm design kad kahwin


Aku terasa macam superwoman, boleh buat semua benda ni dalam sehari saja. Thanks to my mom yang gigih berpeluh,temankan kami ke sana ke mari settle kan all these stuff.

Urusan borang nikah
Tak complete lagi, but dah ambil borang apa yang patut dan buat appoinment dengan penolong pendaftar nikah. Insya-Allah kalau tak de apa2 by Rabu next week boleh selesai dan submit borang nikah. Kalau rajin, saya akan buat entry khas untuk bakal pengantin, simple guide untuk settlekan borang nikah.
Yang buat saya ralat, hari ni patut buat HIV test tapi kenapalah aku tak call dulu klinik tu, rupa-rupanya dia tak buat HIV test hari Jumaat! Kalau tak, dah selesai satu perkara.


Booking tok kadi, dan dewan nikah di masjid besar shah alam
Alhamdulillah, yang ni dah settle. Dah confirm tarikh and masa dengan Ustaz Khoirudin tu, luckily he's available.. dan jugak dah booking dewan nikah lepas solat jumaat 3 july.

Kain untuk family.
Yang ni impromptu je, kebetulan ada kat SACC mall, terus je gi Euro Moda. Ada sale.. siap time kami datang tuh, ada happy hour lagi. Aik, kat sini pun ada happy hour ke? Bought pink chiffon for the ladies and chocolate brown satin for the guys. Esok ada family gathering kat Mak Chik's new house, so boleh la pass around the kain to the aunts.


Booking ticket flight honeymoon
So, its confirmed already. Will be flying to Krabi 2 days after bertandang, for 5 days. Tapi yang tension nya, bila check the resort, honeymoon package tak available pulak.. grrr... semalam check elok je ada. Booking resort tuh esok la, penat dah hari ni nak cari2 lagi.

Survey katil dan wardrobe
Ini kat area seksyen 9 je. Just a small shop, tapi tengah sale. Just looking around, ada mattress yang best. Dia berteknologi pocketed spring. Agak tebal dari tilam biasa, tapi so comfortable.. saya mencari yang not too stiff. Tahap keanjalan yang sedang2. Boleh baca lebih lanjut tentang teknologi pocketed spring di sini

Confirm design kad kahwin
OK, yang ni kitorg dah confirm, Farah and Asyraf, the kiddoes from Mahligai Creative dah siapkan the design and wordings dat we want. It was superb, walaupun takde la canggih mana kad kitorg, but still it looks nice in our eyes. Good job kiddoes! Tinggal nak revise the map je, by ahad ni boleh confirm terus lah. Senang cita..

4 comments:

  1. wah..hebatnye wat keje dlm satu hari..mst excited gler kan sbb tarikh dicepatkan..kalo saye mst excited gler..tido pn tak lena..hehehe..^______^

    ReplyDelete
  2. lawak tui aku bace tajuk gerak gempur tu. hihihi, tapi anda memang sgt power siapkan byk benda dlm satu hari. semangat pengantin baru la katakan..

    ReplyDelete
  3. warghh kamu sdg dlm saat2 yg memening kan kepala.. p pape pun chayok!

    ReplyDelete
  4. zila: thanks.. tapi saya penat... ergghh..

    murni:aku baru belek2 gambar time sekolah dulu, terguling2 gelak nengok gambar2 kita, posing kt blkang aspuri. ni ko nye idea lah ni..haha

    farhanna: oh yeah.. nnt kamu pun akan melalui fasa ini..get ready yea... :)

    ReplyDelete

Wedding Bells