Friday, April 3, 2009

Congratulations Chore! and good job bro..

Dear readers,




Down to memory lane sekejap, taken 20 years back (at least), from left: pengantin, bakal pengantin, lop, along


Sekitar pernikahan & persandingan Chore di Muar last week..


It was the first time for a lot of things.
  • The first cucu Opah Zaharah to get married. Chore is the cucu sulong.
  • The first time I witness an akad nikah upclose. and I mean reaaally close, don't know macammane leh berani and seselamber camtu je dok sebelah tok kadi.. nasib baik tak kena sound.. hehhe adrenaline rush kot..
  • The first time I attend an akad nikah held in Johor. Baru tau in Johor ada byk taklin kena ucap, sampai ibu pengantin pun ada, and that was the most touching moment, dua2 ibu and anak menangis.
  • The first time my big brother jadi tukang kapit. Memang dia semangat lebih, boleh la lps ni hire dia jadi tukang kepit part time ye.. hehe


Time berenti rehat di RnR Seremban.



Akad time, caya la Chore skali lafaz jer. He was really calm and collected at that time.. I know you're so ready for it. Aku pulak yg intense, berdebar2 tak tentu pasal




Selesai sudah upacara akad, pengapit in action, mula menjalankan tugas.



Muka bangga, Macam Aziz Satar dalam Ali Baba bujang lapok pun ada..keke


Newlyweds, berarak masuk ke dewan..

Congrats Chore! Semoga berbahagia di samping isteri tercinta, k..

1 comment:

Wedding Bells