Monday, March 30, 2009

My Mom and Dad yang Super Cute

Dear readers,

Want to share something funny that happened just now..

My fiance datang rumah after his round of lepak with his buddies.. Masa tuh me and my parents were in the kitchen, them watching kung fu movie and me main internet. We discussed bout our wedding theme colours and plan for Chore's and Gel's wedding this week.

I show them this blog for the first time, and boy, were they excited to read it.. haha.. untuk informasi, my parents ni bukan lah IT savvy sgt, lebih2 lagi my mom tu.. dia ada email my brother buatkan, tapi tak pernah bukak..sia2 je forward macam2 kat dia..hehe

So, I tunjuklah the pictures, the posts, the wedding tickers and all..semangat je diorg nak tau semua
Masa hantar my fiance sampai pintu time dia nak balik, i gi dapur, my parents dah chotchet2 dua org..

Dad: Macammana ni nak gi next entri ni? *click butang next blog*
Me: Eh, ayah tekan apa tu, bukan la..itu nak tgk blog org lain.. tekan back.. tekan sinilah.. older post or next post..
Dad: Ohh..
Mom:Yang Ini ke facebook2 yg korg dok sebok2 tu?
Me: Tak.. ini blog. Macam Raja Petra, Khir Toyo pun ada blog, semua org boleh buat blog. Facebook tuh lain.. *tak tau nak explain macammana*
Mom: Ohh..
Dad: Isy tak nampak la, ayah tak pakai spec *muka dah 2 inch from the screen, sambil click2 lagi butang navigasi yg lain* Eh, ada gambar ayah la..tgk ada org comment apa2 tak?
Hahaha..





My parents while we were vacationing in Gold Coast last year

P/S: Congrats to my cousin Chore for his solemnization last weekend! Welcome to the family Kak Chore.. pictures on the way.. !

4 comments:

  1. hehheheehuhuhuahahahuhuahau....i can imagined that moment...

    hikhhik...suwit..kemsalam mrk er...

    ReplyDelete
  2. "Eh, ada gambar ayah la..tgk ada org comment apa2 tak?" - Aku rasa cute sangat statement ayah kau ni... hehehe! sengih2 aku kat sini :-)

    ReplyDelete
  3. Azi,

    Baru jumpa your blog at Nuurill blog.

    Chomeeyy aa your dad and not to forget your mom too.

    ReplyDelete
  4. anil.. ok akan ku kirimkan salam, sure diorg pikir diorg dah famous.. hehe

    whitebutterfly.. aku dah kerut2 muka tahan nak gelak time tu. aduuu

    Hajar.. :) I dah link your blog to mine k..

    ReplyDelete

Wedding Bells