Saturday, February 14, 2009

Mari berangan epy 1: Perfect Eyebrow

Dear readers,

Sekarang ni nak start series berangan kat blog. Haa..jomlah berangan2 best tau.. haha..
Bila tengok Sari Yanti nyer kening on her wedding day, I'm quite positive (maaf kalau salah ya) she did what we called a brownaissance atau sulaman kening. Kaedah ini makin popular, pantas and also more natural. Boleh baca lebih lanjut di sini

But I'm quite doubtful to apply this on my eyebrow, yelah dari segi hukum hakam agama tu saya kurang pasti. What I can say is, kalau kita kemaskan bentuk kening, ia akan merubah seluruh wajah to look brighter and different. Tapi yang pasti saya berangan mempunyai bentuk kening seperti mereka ini.

Bentuk ni perfect bagi saya. It creates a softer look..Nampak natural dan kemas. Mungkin juga boleh groom my eyebrow to look like this on my big day.



Ah..Yang ini pun cantik. Slightly thicker on the inner side closer to the nose and gradually thinner going to the outside. Memang shape ini is the in thing sekarang. Tapi hati2 ya..perlu disesuai kan dengan bentuk muka.



Angie's brows sgt stylo, tp pada saya membuatkan wajah nya menjadi lebih strong, dominant dan kelihatan agak berusia. But it suits her well.


Lihat pula pada si cantik Keira. Her brows are perfectly shaped and makes the whole look goddess like. Tilted shape at the outer eyes memang menjadi pilihan kebanyakan wanita. Sexy!



Have a good weekend everybody!



Daisypath Wedding PicDaisypath Wedding Ticker

0 Wedding Bell:

Post a Comment

Wedding Bells