Monday, February 23, 2009

Kursus Kahwin

Dear readers,


So, I have planned and booked kursus kahwin for this weekend, since bakal tunang is in town.. Location: Pusat Bandar Damansara.



You got to choose among the many places for kursus kahwin, yang penting amik sekali je, laku for whole life and dimana2 nak nikah. Harga: RM80 per person for 2 days. Psstt.. ada ura2 yang harga nak naik ke RM120+ pastu after this akan lebih lama..tp jgn risau..itu cuma gosip sejak tahun lepas, belum lagi implement.


Setelah meneliti guest book di laman mereka di sini gives a good impression. Harap2 indah khabar indah lah rupa.


Tentative:

Sabtu (3 - 5ptg): Prosedur Perkahwinan
Sabtu (5.30 - 7ptg) : Ibadah dan Akhlak
Ahad (8.30 - 10.30pg) : Pengurusan Stres dan Konflik
Ahad (11.00 - 1ptg) : Pengurusan Sumber dan Komunikasi
Ahad (2.00 - 3.30ptg) : Kesihatan
Ahad (4.00 - 6ptg) : Hubungan keluarga dan akidah

Other than that,sementara bakal tunang saya masih bercuti di sini, we'll be going for the HIV test and isi borang nikah pelbagai, hopefully they'll cover that in the kursus. Pening ni, byk sangat prosedur nak buat and borang nak isi before kawen. O_O


Daisypath Wedding PicDaisypath Wedding Ticker

3 comments:

  1. mmg leceh nak isi sumer borang2 sebelum nak kahwin.hopefully the kursus will really teach you how.kalo tidak mengagau jugak la..
    plus..kursus kahwin selalu boring..bring a good book just in case...

    ReplyDelete
  2. pening jgn tak pening cik kak.. takpe, pening ade hasil tau..

    ReplyDelete
  3. mak buyung 1: yelah kan..apsal la tak simplify je sume, skrang ni zaman IT, buat sume online je. Kan senang, hehhe.. *kata2 org pemalas*

    mak buyung 2: tak nak pening, aku kawen lari je kat siam :p

    ReplyDelete

Wedding Bells