Tuesday, February 3, 2009

Henna Design for Malam Berinai

Dear readers,

Malam Berinai is a tradition in the Malay culture, where the bride-to-be will be 'hennaed' on the night of the bersanding. I'm not going to elaborate more about it, but you can click here to get more information.

I surfed a few websites that provide designs and service for it.
http://www.sakinahennadesign.blogspot.com/
http://www.damiahenna.com/
http://www.kenzi.com/
http://www.hennacaravan.com/

Some might prefer it simple, others love a splash of creativity and crazy arts, but for me, i go with moderation. Not too simple (because I am the Star of the day. Harus la terlebih over sikit) dan juga tidaklah terlalu berserabut.

Love this design! takde la berserabut sangat, motif bunga tampak jelas di situ



Yang ini pun cantik, kemas saja ukiran inai nya



Ini design for bride and groom. Tapi adakah bf saya setuju diinai sebegini?



Jika saya mahu sesuatu yang special buat suami, atau lebih tepat slanganya "for your eyes only" menginai di sini sesuai sekali menjadi pilihan.



Might consider this design for my feet. Looks cute!


Love this one too, very creative..well done.


And also this one, cantik kan?




This looks cute on my little cousins


Err..ni kaki ke tangan?


This is too sweet!



Gorgeous! Hmm.. might consider this also.



Rekaan yang agak rumit, tapi untuk sesuatu yang aneh dan luar biasa, apa salahnya.


Wow..too much detail


Ok, this will definitely looks good on my feet.


Haa.. ni untuk Amy and Ika, sweet..


Cantik bukan?
:)

Daisypath Wedding PicDaisypath Wedding Ticker

5 comments:

  1. hmmm bestlah entry nih..antara semua2 tuh..saya paling suka yg "for your eyes only" tuh...ape agaknyer design die ek....lalalala~~~

    ReplyDelete
  2. OK.. nnt kita suruh si penginai buat kat pinggang u, k! hehe

    ReplyDelete
  3. hmmm tak sabar.boleh je kat pinggang i.i nak design tupai bley?

    ReplyDelete
  4. cantik2 nya....
    nak berinai kat body part yg lain lak :p

    ReplyDelete
  5. nor: why not...aku suggest kat belakang bahu.. br angelina jolie..heheh

    ReplyDelete

Wedding Bells