Wednesday, December 30, 2009

New Year BBQ Potluck Party and some announcement

Dear readers,
Come 1 st January, we will organize a BBQ potluck party sempena tahun baru.
Details as below
Date: 1.1.10
Time: 7.00 pm onwards
Location: BBQ pit, Level 5, Savanna condominium, Bukit Jalil, KL
Food from host: Marinated Chicken, Squid, hot dog, Moroccon rice, Cupcakes
Theme: The Biggest Loser.. so please come whether as a red team or blue team contestant.
Everyone is invited, but please let me know what type of dish you'll bring. (If any) :)
To confirm attendance, please mail me or write your comment below
And some announcement
- First, I'm thrilled to announce that my bestie Pejot safely delivered a baby boy Subuh tadi. The baby's due date supposed to be early Jan 2010 but seems like dia tak sabar nak jumpa mummy dia. I'll be visiting her in Pusat Rawatan Islam Az-Zahra,Bangi tonight! Can't wait to meet your bundle of joy, Jot!
- And this will also be a farewell party, since we've decided to move back to my parents house probably by January/Feb next year, sebagai preparation bersalin/pantang dan juga setelah difikir-fikir, we decided not to hire babysitter, lg selesa/selamat kalau mak sendiri yg jaga baby kan.. since my mom is not working. So rumah bukit jalil ni akan di sewakan fully furnished.
Selamat tinggal Savanna Bukit Jalil, perjalanan singkat ke opis adalah akan dirindui. Selamat datang kembali jem pergi balik ofis from Shah alam.. Urghh..

Happy new year everyone!

Sunday, December 27, 2009

*1 year old* confetti~

Dear readers,

Today marks the 1st year since my first entry. Happy 1 year old dear blog! *clap*clap* So, sempena 1st year anniversary ni, saya telah menukar layout blog untuk kelihatan lebih menarik. Do you like it? :)
Wow.. is it that long already? Doesn't feel like it. Look back when I first start writing, rasa cam nak gelak pun ada. Ada gak momen2 poyo, dan memalukan diri sendiri, dan merapu2.. biasalah amateur. Sekarang dah ok sikit kan? *kembang hidung*
But above all, 2009 seems so colourful with a lot of things had happened to me. Being single, then engaged, then got married, and now being pregnant. Such an amazing year! And i managed to write it all out here, kadar frekuensi je la yg tak menentu (ikut rajin :p)
Also, i found a lot of friends thru my blog. They are for keeps.. ! Very helpful terutama masa wedding preparation dulu dan masa preggie ni. Hope that we can still keep in touch and update ourselves thru each others blogs.
Akhir kata, selamat tahun baru hijrah dan selamat tahun baru 2010 yang akan datang. Semoga semuanya mendapat keberkatan Ilahi dan sempena tahun baru ini, menjanjikan tahun yang lebih baik buat semuanya.
Amiinnn

Thursday, December 24, 2009

Pre-Baby and Post-baby photoshoot

Dear readers,

After reading at Kak Sueanna's blog about photoshoot during pregnancy, really triggered me to get one myself. :) Haa, igt ada pre wedding shoot jer, tp pre baby pun ada tau. To remind myself my most wonderful moments captured in photos and how big my belly is during my first pregnancy. Also to show baby this is where she comes from. Jadi, kena sayang mommy lebih tau. Hehe..Tapi maybe masa dah 30 weeks ke atas la.

Maka bermula lah sesi google pictures, but mostly what i found are art pregnancy photos which is half naked/pure nudity. Pastu tengok perut diorg cam cantek jer.Mulus.. halus...bersih.. Perut aku? Dah ada line merentas pusat. Agaknya tak lama lagi ada stretch mark. Ada yang beritahu kalau ada line tu senang nak beranak. Wallahualam. Hanya Allah sahaja yang mengetahui.

I stumbled upon Shahril Affandi's blog.Love his work with pregnancy shoot. Boleh tak nak pinjam budak kecik dlm tu ? hihih that little girl was soo cheeky.

Love this photo.







Untuk post baby shoot, lebih ideal masa baby tu kecik lagi kurang sebulan, lagi comel kalau 2 minggu lebih camtu, kulit pun masih wrinkle lagi. Macam fresh from the oven la.. Like I said, babies grow up so fast, so kalau boleh nk capture every moment. That is why it's good to invest on a very good camera. Yang ni will be my next entry la..
Gambar ni amik kat blog Kak SueAnna

Comel sungguh gaya tido this baby. Boleh pulak senyum dalam tido tu yg geram tu hehee.. I also remembered Celine Dion's baby shoot. Sangat cute baby dalam bunga.


Need to consult hubby jugak, dia approve tak nk buat shoot ni. Now a lot of things are going on, so need to prioritize. But if we got extra moolah, i will definitely go for it. Mungkin consider rakan2 photographer.
Fuzuri?
Buih?
Armi?
Atau amik gambar sendiri pakai self timer?
Apa2 pun kena mintak izin suami..Hopefully hari ni mood suami baik. Balik nnt nak urut lebih sikit... ihiks...


Monday, December 21, 2009

Buy Stroller, Free Vacation 8 days

Dear readers,
Salam..

Our weekend was so hectic, biasalah nama je cuti tapi.. tapi... tak bermakna may buyung ni lekat kat rumah. Lots of invitation, lots of things to do and buy, selagi diri ini masih bertenaga untuk ke sana ke mari. I have fun nonetheless...
Jumaat, I was working, a lot of work stuff to settle.. plus i want to add more days to my annual leave supaya maternity nnt leh dpt extra cuti on top of the 2 months maternity leave. :)
Evening, pergi kenduri aqiqah kat Alam Budiman, Shah Alam and also ada potluck kat Sunway Alam Suria rumah Jepp and Ijan (Beautiful garden, beautiful house). Never been to this part of housing area, but it really is developing with lots of pretty houses. Got me thinking of buying a house there, if not to stay, maybe for investment. Tak salah i, Dytia, you nye rumah kat Cahaya SPK kan ? I think i passed thru your housing area.. :)
Sabtu pulak, hari shopping! Yes.. looking forward for this the whole week.Tapi before that pegi hantar bunga pahar to Hanim kat SIRIM. First time tau boleh buat wedding kat dewan SIRIM. Tapi if not mistaken only untuk anak2 staff jer kot.. Beautiful wedding tp tak sempat lak amek gambar sbb dah tak sabar nak gi shopping! hehe..
I beli pushchair/stroller for MM kat Mothercare. We bought in Alamanda Putrajaya. Since kat sana kan ada promotion yg berbunyi... "Spend RM800 and above in a day, free 8D holiday on us.. guaranteed". Walaupun kat alamanda takde stroller tu, we reserve kat Midvalley tapi bayar kat Alamanda. Boleh jer, kata Sales girl tu... so apa lagi.
This is what we bought. Infant carrier car seat+Stroller and your child face you. Hari Rabu ni baru gi pickup. Tak sabarnyer saya!
Holiday tu kita dapat 1 oversea 5 Days. Pastu 1 local 3 days. Yang oversea nyer boleh choose Phuket or Bali. Yang local pulak choose Perhentian, Langkawi, Kuantan. Tapi, yg ni hanyalah accomodation, flight beli sendiri ye puan2. Pastu ada la lagi terms and condition nyer, yang i tak habis khatam lagi. But this vacation valid for 1 year. Oklah. Still have time to plan..
So, to those yang planning for Honeymoon, its good to grab this.. Promotion ni until 27Dec tak salah I. But, you can call them or browse thru Alamanda's website to know more..



Sabtu evening pulak hari keluarga, my aunts were in town, so we all spent the night at Jeram, my parents nyer company house, about 45 minutes from Shah Alam. Baru 2,3 kali jer gi sana, nasib baik our sense of direction bagus, amik instruction ayah thru phone jer.. Malam Eat seafood smpai lebam..
Ahad nyer, bawak diorg jln2 Midvalley, my aunts siap panggil i Datuk Bandar Midvalley.. hahaha.. sbb dah hafal every ceruk midvalley tu. Ye lah kata opis sebelah Isetan jer. :P Only thing yang tak best sbb jam and susah carik parking .. Urghh.. tp for you guys out there, nak gi midvalley time sale ni, cuba carik kat Zon G or H. Kat situ tak ramai sgt org tau, pastu ada hidden parking space. Kat tingkat bawah pas entrance.
Have a great week ahead everyone and happy holidays!

Tuesday, December 15, 2009

Warkah Untuk Anakku

Dear MM,

Last weekend, macam biasa mommy gi check up kat doctor, doctor tu baik tau, nama dia Dr Sharad, klinik kat SS15 Subang. Sini lah tempat every month mommy ngn daddy tgk MM thru ultrasound. Both of us so excited tunggu hari checkup sebab nak tgk MM and your progress. Doctor cakap MM dah 23 minggu dalam perut mommy, pastu doctor suruh mommy ngn daddy tgk kat sonogram tu, mula2 mommy blur sbb tak dapat figure out macamana nak read sonogram tu. Rupa2 nya MM dah besar tak leh nak capture satu badan. So doctor focus kan parts by parts. Mommy nampak bontot MM sbb doctor nak scan tgk ada scrotum ke tak. Punya la dia try pusing2 kan scanner tu kat perut mommy tak nampak apa2. Jadi, setakat ni 55% confirm you are a girl. :)

Perut mommy sekarang dah macam belon, Daddy selalu gelakkan mommy sebab nampak pusat mommy kalau pakai baju biasa, mommy try nak cover 2 lapis baju pun masih gak nampak. Tapi mommy tak kisah semua tu, yang penting mommy tau MM dalam perut ni membesar dengan sihat.

Kalau pagi2 pulak mommy mesti makan 2 keping roti alas perut sebelum gi kerja. Roti + planta +peanutbutter grape. Minum pulak air milo takde susu. Memang kesukaan mommy masa ni, kalau tak dapat ni pagi2, mommy boleh buat havoc ngn daddy dalam kereta. You are such a wiggly baby inside me. Asyik gerak and tendang mommy je. I wonder what you are doing inside and what you are thinking, boleh dengar ke mommy sembang2 ngn daddy?

And this is a picture of you .., I can see your brain, your tiny nose, mouth and your chest. Your little leg is also dangling in front of you. You are now weighing 650g in my tummy and will grow even more big in coming weeks. :)






Ok sayang, mommy have to go take my lunch. Mommy hope that Allah will protect you from harm and you will be a healthy baby. We will meet soon. I can't wait to hold you.



Much love,


Mommy

Thursday, December 10, 2009

Growing up too fast?

Dear readers,

I have always adore this kid.. she's a spitting image of her mom, katie holmes. Cam fotokopi sebijik k. Soo cute.. But looking at these pictures, it puzzles me.. she's only 3 years old and is wearing heels already?

I have nothing against small girls with heels.. no offences. I myself had been thru that stage before, ransacking my mama's wardrobe for lipstick, heel and pearls. OK, thats a whole different story. :p Are kids nowadays growing up too fast?

But if it's my own, I want them to stay babies longer, I don't want to do anything to speed up that process. I just love baby smell.. not their poops la of courseee..And tolong la pakai romper tu smpai dah ketat. They are so adorable in it!

Anyway, that's only my 2 cents worth.

Lastly.. Wearing heels is definitely not a crime. Now I miss my heels yang dah berkulapok agaknya dlm shoerack T__T




Heels and coffee? Screams adult to me.. but her pink outfit is cute tho!





Monday, December 7, 2009

The biggest fear

Dear readers,

Remember Fear Factor show yg dahulunya menjadi kegilaan semua termasuk aku sendiri.
Now there is a new show called Wipeout juga idea org2 gila yg jadi creator Fear Factor. I'm not going to talk about these shows.

I actually just figured out what my biggest fear is.

Being alone and stranded without my loved ones

Being pregnant, I kept getting weird dreams yang kadang2 tak masuk akal, kdg2 drama lebih.. sometimes i felt like my brain is playing tricks on me.

I can't imagine my life without my husband and family and also this little one inside me whom i am so attached to right now. Losing one of them means part of me is gone. I pray really2 hard for Allah will guard them from harm.

As for you, my baby, . you are 5 months now inside of me and has grown so big. At least my tummy is (: You are getting big that its hard for Mommy to move around that fast. And everyone kept telling mommy you are a boy. .

Mommy is in such an emotional wreck today, crying secretly in the washroom...twice. I'm so scared that I can't be the best mom for you and can't protect you all the time from things that beyond my control. Maybe I'm being overreacted here but I just can't help it,Mommy loves you so much baby. Can't wait to see you..

Wednesday, December 2, 2009

Cosleeper, moses or bassinet?

Dear readers,

I have been reading a lot of books lately, my favourite right now is the one Bibah sent me as my wedding present. "The Modern Girl's Guide to Motherhood" by Jane Buckingham.It even has a chapter called "The mother of all shopping spree". Siap highlight what you need, what you should avoid buying, and useful tips. Memang tgh study la ni.. cam nak amek exam pun ada. haha

Also, I learn a lot of baby stuff I haven't heard of before. Contohnya cosleeper, moses and bassinet. These actually falls under the category "Nice to have" not "Need to have" before the baby arrive. Yea I know, it is not necessary a must have... but.... THEY-ARE-DARN-CUTE-I-JUST-CAN'T-RESIST!


OK, basically what they are is just a place to put the baby while you are on the go or just to make the baby close to you, kira mcm tempat tido dia pun OK, other than baby cot/ crib.

Cosleeper

Cosleeper will be something like a mini bed for baby, if you or your husband tido lasak, very dangerous to put the baby in between you. Tak pasal2 je baby kena katok time tido.

Very good for breastfeeding mother. Baby nangis, tarik je within armreach.



Contoh modern style.. also multi purpose, boleh detached and bawak ke mana2 without waking the baby. Cool!





Moses

Moses is like a baby basket. i love how its mobile and you can keep the baby close. Very practical

This one looks so stylish, no? Cam rasa carry handbag.


Yang ni called the Irish baby moses. One of the most exclusive in the market. Looks so crisp and clean.


Yang ni pulak so frilly, no doubt it looks very comfortable tapi kalau baby berak terkena kain mahal2 ni, memang nangis aa.. maknya.

This is what i would probably buy, I saw one in Mothercare.. Can't wait to get my hands on it!
Bassinet
Bassinet is something like moses cuma ada stand.. i guess..
This one 2-in-1, leh jadi basket/moses leh jadi rocking basket untuk menidurkan baby.


I would probably buy this one kalau tau mana nak beli. Boleh jadik changing table, moses dan juga ada tempat penyimpanan barang. Who wouldn't love a multi purpose baby stuff like this?



And this one pulak reminds me of cerita kartun the Aristrocats.. my fav masa kecik, Duchess dan anak2 nya tidor kat dalam mende alah ni la. Kelesss kucing2 itu.. Its cute.. but not so practical to me

OK, since its Year End Sale, I guess its the best time to shop for baby stuff. Yea, I know its early for me, but.. if its the best time, why not?
Mari berabis duit....

Tuesday, December 1, 2009

Kitchen Cabinet.. in progress

Dear readers,

Selamat Hari Raya Qurban! We celebrated Raya kat rumah mertuaku di Shah Alam. My parents beraya kat Beijing, seronok la tuh beraya dengan salji. Pastu tinggalkan anak2 terkontang kanting.. Huh~ (baca dengan nada jeles) But I had awesome Raya, makan berkala2 dengan lauk pauk yang enak2.. read ayam kampung, sambal tumis udang, kari ayam, daging dendeng etc
Semalam pulak hari bertungkus lumus, me and hubby amek cuti sbb contractor masuk nk buat kitchen cabinet. But when i told my chinese friends about this, they would say "Oh, don't do any house renovation when you are pregnant, not good in Chinese belief" Well, they believe that the baby's soul is wandering in the house dan kalau ada buat apa2 renovation, takut terkena baby la camtu. That is just one of their many superstition :)
Tadaa... Ni la gambar2 kitchen cabinet kami yang tak seberapa.. simple je.. no island kitchen, no open concept what so ever.. Practical la untuk ruang dapur yang terhad. Masih mengekalkan konsep merah, hitam, (ehem.. pilihan suami yang gilakan MU.. boleh juga dikatakan konsep warna MCKK)
Belum siap sepenuhnya, solid surface (God knows how expensive it is to install one, but fortunately our space is small, so boleh la afford) and then sink hujung minggu ni baru pasang. SO at the mean time kena makan luar la.. hmm. will miss home cook meal for these few days T_T
Hood from Cornell, dapur Elba 2 stove je.
Ni la tpt 2 bowl sink belum cut lagi



OKlah, lepas dah ada kitchen cabinet ni makin rajin la i turun dapur dan lagi senang nak main masak2. Yosh.. ni kena belajar resipi baru yang hebat2..

Thursday, November 26, 2009

Outdated: Malam Berinai

Dear readers,

Mmg outdated entri ini

My malam berinai was done right after Maghrib, on the nikah day itself. So, bayangkan la kepenatannya, sehari suntuk jugak 3 Julai yg lepas.

Actually, my malam berinai is exclusively for the extended family, untuk Aunts, Uncles, and cousins merasa merenjis dan menginai pengantin kat pelamin. Maklumlah, on the big day semua hurry burry, cuma limited org saja yg berpeluang.

Saya juga dibuli oleh my aunt untuk memperagakan koleksi pakaian tradisional dlm simpanan beliau. Sungguh last minute planning, namun aku sporting je ikut arahan.

Makeup + outfits- Makcik Liah
Pictures credit to my cousin- KakNgah :)

Wajah pengantin baru sehari. Menunggu untuk di tepek inai ke atas tangan.

Ini bapaknyer..sungguh cool berkain pelikat. Yang menjadi pengapit kami malam tu cousin2 saya dari sebelah bapak dan mak..Lina and Shafik..yang akhirnya digossipkan menaruh minat kepada satu sama lain.

Suasana di hadapan pelamin yang sebenarnya adalah porch rumahku.

Ok, bermula sesi membuli.. First outfit, pakaian Korea. Lengkap dengan cucuk sanggul
Ini apa benda la aku tgh buat ni, mungkin tarian belly dance tak jadik. 2nd outfit of the night, ala ya habibi ya maulana.
Dengan Kak Ngah, fotografer for the day..
Dan terakhir nya, Bollywood. Ni siap accessories, cucuk hidung tau.




Ni pun shot kena paksa.. mmg fake, bukan.. gaya heroin hindustan mencari Shah Rukh Khan


I thought pakaian beragam camni dah old school, but actually, i had fun dressing up. Thanks to sponsor pakaian mlm itu, my makcik. Acara mlm tu berakhir dengan karaoke keluarga. By that time its already 1 am and have to get up early next morning for the next event
Wow.. memories..

Tuesday, November 24, 2009

My hubby is sexy when...

Dear readers,



My hubby is sexy when..


He always clean up the kitchen, whenever I finish cooking :)


He'll go the extra mile when it comes to my craving


He never fails to make me laugh with his quirky dance moves


He talks and sings to our unborn child


He hugs me in my sleep and make sure i'm tucked


He kisses me before going to work

He doesn't mind to watch any chic flick movies with me to keep me company

He still finds me cute even when every part of my body is growing... fast.

And all these makes him sexy in my eyes.. makes me love him even more.

Love you darling! Muahhh

Wednesday, November 18, 2009

My Little Miracle @ 19 weeks

Dear readers,

Sedikit perkembangan anak dlm rahimku minggu ke 19


Your baby's sensory development is exploding! Her brain is designating specialized areas for smell, taste, hearing, vision, and touch. Some research suggests that she may be able to hear your voice now, so don't be shy about reading aloud, talking to her, or singing a happy tune if the mood strikes you.

Your baby weighs about 8 1/2 ounces and measures 6 inches, head to bottom — about the size of a large heirloom tomato. Her arms and legs are in the right proportions to each other and the rest of her body now. Her kidneys continue to make urine and the hair on her scalp is sprouting. A waxy protective coating called the vernix caseosa is forming on her skin to prevent it from pickling in the amniotic fluid

************************************************************************************

Rasa macam sekejap sgt dah masuk 4 bulan +. Maybe sebab dah tak byk dugaan macam masa mula2 pregnant dulu. Since a few weeks ago dah start rasa baby throw tiny kicks and punches. Selalu monitor pattern baby time dia active, selalunya masa tgh baring2 depan tv lepas dinner. Amboi, nakal anak mommy ni, kacau masa berdua -duaan ngn bapaknye ye.

Hari tu gi checkup 4 months, i gained 4kg to current weight 58kg.. and also dah macam tau la jantina babyku. Tp takleh nak reveal lagi kat kwn2 sbb belum betul2 confirm. Doctor pun kata biarlah tunggu next check up untuk confirm, masa tu maybe lg clear.

One thing I noticed lately senang betul gusiku berdarah time gosok gigi. Berdarah cam baru lepas kena tumbuk lak tu. Aduh.. Nak gi check dentist cam malas lak. Pastu size kasut pun membesar selalu nya my shoe size is 6 1/2 or 7. skrg cam kena beli size 8.. Tiidakk... dah la mmg kaki dah pjg, lagi memanjang mcm sampan nmpknyer, habis la takleh pakai dah high heels beli masa kawen dulu T__T

Next week or so, planning to go check out KPJ, shah alam. Formerly known as Selangor Medical Center, just to survey what type of package they are offering and doctors available. Probably after this, continue monthly checkup kat sini until deliver. Erk, talking bout deliver, baru baca Hidd's blog about her experience, berdebar2 baca.. rasa mcm i pulak kat atas katil tu. :s

On another less depressing note, thank God my Mom sgt rajin bershopping untuk anak nya yg mengandung ni. Setakat ni dah dekat 7 pasang baju maternity mama belikan. Yay! Thanks ma.. i heart u.



Ehem.. tgh pakai la ni gi ofis.. hins.hinss



Love this.. tak sabar nak pakai!

Sunday, November 15, 2009

Silver basket for rent

Dear readers,







Silver baskets ni i pakai for my hantaran nikah dan juga tpt letak bunga rampai ditabur2 for the flower girls. i'm opening it for rent. you can use it for:
  • bekas hantaran
  • tpt letak goodie bags/ door gift
  • tpt letak daun pandan/ bunga rampai
  • or anything else you can think of

Ada total 9 biji bakul. interested? Please leave your email below or you can email me at aziriahhazrin@yahoo.com

Oh, and also, please check out my bunga pahar post, added more accessories to it and new 'fake telur'

:)

Sunday, November 8, 2009

Rojak, Rojak

Dear readers,


Gambar2 percutian Langkawi, pulau yang penuh dengan sumpahan. Adakah kerana org Langkawi ni nakal2 belako? Di sebalik sumpahan2 dan cerita2 yg kami dengar, actually Langkawi is a very enchanting island. Byk benda yang perlu dibuat dan perlu di lihat (Things-to-do and to-see)


Kami naik cable car yang sumpah steep giler. Dengan kecondongan 30-45 darjah dan mendaki ketinggian 710m dari paras laut, mmg tahan nafas jelah sepanjang perjalanan. Tapi keadaan agak misty (berkabus) sbb selepas hujan, jadi pemandangan agak terganggu. Namun demikian, perasaan berkabus tu macam berada di negara seberang laut (oversea)

Ini lah hasil pendakian kami, untuk ke jambatan tergantung. Nak naik jambatan ni kena buat hiking dlm 20 min kot turun naik tangga. Si mak buyung ni slow and steady je panjat tangga sambil berdoa semoga tiada sesiapa menyumpah ku kerana lambat bergerak.


Singgah juga ke Petronas Quay (Sebutan Ki) tiada apa2 boleh dibuat di sini, cuma byk yatch parking. Dikhabarkan juga, Datuk Azhar Mansor memulakan ekspidisi merentas lautan di sini. (Dari sumber yang tak boleh dipercayai: couple yg bersama vacation dengan kami)



Sempat juga singgah di Pulau Payar untuk snorkeling. but not much coral to see despite the name "Coral Island". Byk coral yg dah mati, namun Abg2 divers menyatakan perlu membayar RM25 seorang untuk ke tempat yg coral nye lebih cantik. Tk mengapa, kami cukup terhibur dengan fish feeding sambil membaling roti ke arah pasangan vacation kami supaya ikan kecil bergigi tajam datang menyerang mereka.

Dan itu ialah Ikan jerung jinak yang sempat bermanja2 dengan manusia disekeliling




Inilah adalah ikan jerung tadi yang tidak bernasib baik menjadi santapan kami. Kidding.. ni ikan kerapu masak Teow Cheow. Enak dilihat, enak lagi di makan. Yumm




Tiger prawn masak special dengan sos Orkid Ria (nama restoren tu). Memang lazat di makan begitu sahaja.



Ini Chilli Crab dengan tangan ketam sebesar penumbuk. Terbaik dimakan jika kulit ketam dikupas suami.



Ini pula hasil selepas dinner di Laman Ria. Anak dalam perut ku melompat keriangan mendapat seafood.


Aktiviti seterusnya, bercengkerama di pantai belakang hotel sambil layan lagu beach disco dan mengira bintang2.. Aww.. aren't they the sweetest couple?



kami juga singgah di air terjun temurun berketinggian 200m. My husband can't resist the temptation to bathe in the cold freezing water. Tapi hanya selepas 15 min dia mengalah dengan kesejukan yang menggigit tulang. Ini pun kena panjat gak tp tak byk steps, saya cuma celup2 kaki jer.

Dan kami meninggalkan pulau langkawi dengan kenangan2 manis. Untuk review yang lebih mengancam and more pictures, click blog sophie.




Oh yer, kami juga singgah di Kuala Sepetang untuk mee udang yang famous. Gamble jer, tak tau jalan pun sama seperti Diah. Tak sangka kita berfikiran sama ye Diah.. huhu.. Dengan berpandukan navigasi dari trusted GPS Acad. Kami sampai ke Warung Mak Jah. Harga Mee Udang yang sangat murah bagi ku untuk udang2 yang sebesar gini. Sedap pulak tu.
And we also singgah Penang untuk makan2 lagi, I can't help it but to upload this video. Org Penang maybe dah biasa kot ngn Rojak Man Gurney Drive ni, tapi ni first time i mkn kat sini, and was entertained by him.


Mungkin anak dalam perut ni yang psycho mak dia nak gi vacation ni. Dan ya.. saya mengidam bukan makanan tetapi berjalan2!

Sunday, November 1, 2009

Tune Hotel

Dear readers,

Just got back from a fabulous impromptu holiday in Langkawi-Penang-Kuala Sepetang-Kuala Kangsar with besties Sophie and Acad. Langkawi tu our main destination, yang lain2 JJCM menambahkan lemak tepu di badan.

Nantilah review about the whole holiday,(We did some hiking up the hills to the jambatan tergantung Gunung Mat Chinchang, swim with the sharks, naik air terjun) but on our stop in Penang, we put over a night in Tune Hotel. Maybe ramai org dah pernah pergi, tapi sebab me n hubby's first time, and so impressed with the whole concept, I'm thrilled to share the experience.

Same concept as Air Asia, the earlier you book, the cheaper you can get. As low as RM9 (as advertised) Tapi kitorg walk in je, we got RM71 per night. The interesting part is for this price you only got a basic room. Now, you have to pay for the add ons like air cond (RM13), Towel ngn sabun+shampu (RM5 per person) and hair dryer berapa tah tak igt.

If you are not looking for luxury room ,only to sleep and to shower mmg sesuai la book this type of room, TV pun takdak.. fridge pun takdak. The best part is the hotel is new, so the room is still in good shape, well maintained and very clean. I love the modern concept and the power shower. The bed sangat comfy, but kesian Acad dia kena bed bug. But the rest of us tak kena pun. Tidoq mmg tak igt dunia punya la.

OK the bad part is parking dia ada lebih kurng 20 je. Itu pun per entry kena RM5. Kalau nak kuar malam, blk kena bayar lagi RM5 and also parking space pun dah penuh.How could you not provide more parking spaces versus the number of rooms? This part maybe boleh improve lagi la. I dont know, probably they are targetting backpackers and tourists.

Kat KK pun ada Tune Hotel, our next holiday destination. And also Bali! Yay! Tapi not sure in 5 years time the room still in good shape.. hopefully they maintain this kind of cleanliness lah.